Sähköinen finaaliavaus Jymylle

Sotkamon Jymy otti ensimmäisen voiton lauantaina alkaneessa loppuottelusarjassa Vimpeliä vastaan. Pelillisesti vaisun ensimmäisen jakson jälkeen tunnelma Hiukan pesäpallostadionilla alkoi sähköistyä ja Jymy vei ottelun nimiinsä lopulta kotiutuskisan kautta jaksoin 2-1 (1-0, 2-3, 0-0, 1-0).

– Tärkeintä oli, että saimme voiton, mutta tänään tehtiin kyllä Sotkamolle epätyypilliseen tapaan erittäin paljon etenemisvirheitä, oli ylipelaamista ja toisaalta passiivista pelaamista, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen ruotii joukkueensa otteita.

Jymyn fanikatsomoon oli pelikiireiltään ehtinyt myös Aki Orava ja Antti Hartikainen!
¨

Ensimmäisen jakson ratkaisu harhaheitolla

Ensimmäisen jakson peli jäi vaatimattomaksi. Sisäpeli ei ottanut kummallakaan joukkueella auetakseen ja jakson voittoon riitti yksi ainoa juoksu, joka sekin syntyi harhaheitolla. Sotkamon Niko Korhonen oli juoksun tuojana, kun pallo karkasi 3-pesän ohitse. Vimpelin paineistus jäi ainoastaan yhteen 3-tilanteeseen.

Jymyn ykköspalkittu Toni Kohosen mukaan pelitauko oli luultavasti syynä vaisuun peliin.

– Meillä oli vaikeuksia päästä rytmiin. Otteissa näkyi varmaan vähän pelaamattomuus, kuten edellisessäkin sarjassa Pattijokea vastaan, kun pitkä tauko peleistä oli alla, Kohonen pohtii.

Vedon kannattajat synnyttivät kentälle myös kiitettävästi mökää.

Veto läpilyönneillä peliin mukaan

Sotkamo aloitti toisen jakson räväkästi. Roope Korhosen keskisaumalyönti ja Aki Oravan varsilyönti veivät Jymyn jo turvalliselta tuntuvaan 2-0 -johtoon, mutta tunne oli erheellinen. Janne Mäkelän löi kolmannessa vuorossa ajolähdössä takaa keskeltä läpi, tuloksena kaksi juoksua.

Tämän jälkeen Henri Puputti yllätti Jymyn ulkokentän 0-tilanteessa. Vastustamaton 3-pesän päälle suuntautunut lyönti painui maisemaan ja Puputti pääsi etenemään aina 3-pesälle asti, vieden Vimpelin ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon 3-2. Toisella jaksolla ei enempää juoksuja nähty, joten edessä oli supervuoro.

Toni Kohonen oli lukkarin tontilla mies paikallaan. Väläys loistavasta pelisilmästä nähtiin toisen jakson ensimmäisen tasoittavalla, kun Kohonen päättikin napata kaikkien yllätykseksi Mikko Nikulan viimeisellä lyönnillä epäonnistuneen kopinnoston kiinni. Tuloksena kaksi paloa, yksi lyömässä olleesta Nikulasta ja toinen ykköseltä irti olleesta Ville Hotakaisesta.

– Emme olleet ensimmäisellä jaksolla sykkeellä mukana ja se meni ikään kuin ohi. Tauko auttoi ja Jannen hieno läpilyönti ratkaisi jakson meille, Vedon pelinjohtaja Miika Rantatorikka summaa.

Ottelun ratkaisu. Kuvassa tuulettavat Jimi Heikkinen sekä Aki Orava…

Tuloksettoman supervuoron, sekä Vimpelin juoksuttoman kotiutuskisan lyöntivuoron jälkeen Jymyn toisena kotiutusparina ollut Roope Korhonen/Antti Hartikainen räjäytti kotiyleisön riemuhuutoon, kun Korhosen lyönti kakkossaumaan kotiutti Hartikaisen hyvissä ajoin kotipesään. Jymylle näin finaalisarjan ensimmäinen voitto.

…ja hetken kuluttua miehet vaihtoivat ajatuksiaan loppukiilassa. Huomaa Heikkisen takaraivosta löytyvä Jymysiluetti.