Sakari Orava operoi Roope Korhosen nilkan

Lähes koko kesän Roope Korhosta vaivannut nilkkavamma tullaan hoitamaan tänään torstaina leikkauksella. Kesän edetessä kävi koko ajan enemmän selväksi, että nilkka vaatii leikkausoperaatiota, sijaitseehan operoitavaksi päätyvä nilkka Roope Korhosen lyöntisuorituksen tukijalassa.

– Peroneusjänne ei pysy paikallaan ja tämän leikkauksen tarkoituksena on saada se nimenomaan pysymään paikoillaan. En ole ihan varma mitä kaikkea leikkauksessa tehdään, mutta luultavasti ainakin nivelsiteitä kiristetään, Korhonen ounastelee.

– Kun tuo loukkaantuminen toukokuussa tuli, niin silloin jo ensimmäisen kerran kuulin tuomioita, että leikkauspöydälle tässä joutuu. Ajattelin jo, että tämä lähti paranemaan, mutta eihän siitä mitään tullut, kun kunnolla alettin pelaamaan. Sitä hoksasi itsekin, että tämä on ainoa vaihtoehto toimia, Roope muistelee.

Nilkuttavaa Roope Korhosta autetaan kohti pukusuojaa. Loukkaantuminen tapahtui tiistaina 26. päivä toukokuuta vieraskentällä Koskenkorvaa vastaan.

Nilkuttavaa Roope Korhosta autetaan kohti pukusuojaa. Loukkaantuminen tapahtui tiistaina 26. päivä toukokuuta vieraskentällä Koskenkorvaa vastaan.

Nilkkaa ei leikkaa kuka tahansa lääkäri, vaan urheilulääketieteeseen erikoistunut kirurgi ja ortopedi Sakari Orava, jonka leikkauspöydällä ovat käyneet muun muassa jalkapalloilija David Beckham, kaksinkertainen olympiakultamitalisti Haile Gebrselassie sekä myös useat maajoukkuejääkiekkoilijat. Korhosen päätyminen Oravan leikattavaksi on jo tarina itsessään.

Korhonen kiittääkin lääkäreitä Janne Heikkinen ja Esko Ripaoja, jotka ovat jalkaa tutkineet. Tämän lisäksi Roope lähettää suuret kiitokset myös Tatu Juvoselle, joka osaltaan on ollut vaikuttamassa siihen, että Korhonen pääsee juuri Oravan leikkauspöydälle.

– Tatu on Suomen johtavia sydänkirurgeja ja hän on toiminut 90-luvulla Jymyn lääkärinä. Hän soittelikin minulle jo kauden aikana, että kuinka nilkka voi, Korhonen muistelee.

– Tatu tuumasikin tässä hiljan, että lähetähän minulle ne lausunnot ja kuvat nilkasta. Meni kaksi tuntia ja hän ilmoitti, että Sakari Orava leikkaa nilkkani. Nauroin takaisin, että et pystynyt sitten tunnissa tätä hoitamaan, Roope hekottaa.

– Ihan vastikkeettomasti Tatu ei tätä tehnyt. Hän pyysi, että pelaan sitten ensi kesänä kuin mies, Korhonen jatkaa hersyvästi nauraen.

Korhosen jalka pysyy alustavien arvioiden mukaan kuukauden verran kipsissä. Roopen kuntoutumista seurataan Jymyn nettisivuilla ja sosiaalisen median kanavissa syksyn ja talven mittaan.

Kuva: Janne Kuronen
Teksti: Antti Haapasalo