Saku Moilanen ohjaa Jymyn ottelulähetykset Ruutuun OP Kevytyrittäjänä

Kaupallinen yhteistyö OP Kevytyrittäjä -palvelun kanssa. OP Kevytyrittäjä -palvelun tarjoaa Pivo Wallet Oy, joka on osa OP Ryhmää.

Sotkamon Jymyn Ruudun ottelulähetykset on tuotettu selostettuna monikameratuotantona jo kesästä 2019 alkaen. Ottelulähetyksiä on tuottamassa selostaja, kommentaattori, kaksi kuvaajaa sekä ohjaaja että muut apukädet, jotka tukevat lähetyksen tuotantoa omien työtehtävien ohessa, esimerkiksi sisällöntuotannollisista näkökulmista. Ottelulähetysten ohjauksesta vastaa jo toista vuotta Saku Moilanen, joka toimii OP Kevytyrittäjänä.

Moilanen tekee monipuolisesti erilaisia striimaustuotantoja myös muille tahoille, mutta Jymyn kotiotteluissa hänet nähdään häärivän lähetysyksikön ympärillä. Kajaanista kotoisin oleva Moilanen haluaa oppia alati lisää.

– Parasta tässä työssä on ehdottomasti se, että koko ajan oppii uutta ja jos mietitään vaikka pesäpallopelin luonnetta, niin koko ajan pitää olla varpaillaan, että mitä siellä kentällä seuraavaksi tapahtuu.

TV-ohjaajan näkymä Jymyn kotiotteluissa.

TV-lähetyksien tuotanto vaatii saumatonta yhteispeliä ja on monien tekijöiden summa.

– Lähetyksen tekemisessä on lukemattomia asioita, mitä pitää huomioida. Esivalmistelujen lisäksi tietysti ohjaajan tulee kommunikoida pelin aikana kuvaajien ja selostajien kanssa, Moilanen kertoo.

Edellä mainittujen operatiivisten tekijöiden ohella lähetysten teknisenä asiantuntijana toimii Juuso Hyvönen ja tuottajana Olli Korhonen, jotka tukevat lähetyksiä ottelutapahtuman muiden työtehtävien ohessa.

Moilanen on toiminut Jymyn muissa tapahtumissa myös kuvaajana. Jymyn tapahtumien ohella Moilanen on päässyt tekemään myös muita lähetyksiä, jotka ei liity urheiluun millään tavalla. Sotkamossa ja Kainuussa on sopivasti kysyntää.

– Olen päässyt hyvin mukaan erilaisiin projekteihin ja siinä mielessä OP Kevytyrittäjä -palvelun käyttäminen on ollut kyllä viisas päätös. Minun ei tarvitse itse huolehtia mistään ylimääräisestä, vaan saan keskittyä työntekemiseen ja laskuttaa toimeksiantajaa hyvin yksinkertaisella verkkosivualustalla.

Keikkaluontoisella alalla OP Kevytyrittäjä -palvelu oli Moilaselle luontainen valinta.

– En usko, että minusta olisi vielä puhtaasti yrittäjäksi. Kevytyrittäjyys sopii paremmin siksi, ettei minun tarvitse kantaa kaikkea taakkaa yksin. Kevytyrittäjyys madaltaa myös kynnystä muilla tahoilla tarjota minulle työtehtäviä.

Jymyn kotiotteluiden TV-tuotannosta mukana olevat henkilöt.

Moilanen tekee töitä OP Kevytyrittäjä -palvelun kautta opintojensa yhteydessä ja tietysti myös niiden sallimissa rajoissa.

– Saan ja voin rytmittää koulua, töitä ja vapaa-aikaani OP Kevytyrittäjänä helposti. Tähän elämänvaiheeseen tämä sopii hyvin ja kenties tulevaisuudessa voin ainakin osin työllistää itseni kevytyrittäjänä vaikka toisen työn rinnalla, Moilanen suunnittelee.

Voit tutustua OP Kevytyrittäjä -palveluun täällä!