Sarja-avauksesta puhdas voitto – Roope Korhoselle 500 lyötyä täyteen

Sotkamon Jymy avasi kauden 2013 miesten Superpesiksessä voitokkaasti, kun se otti suoran vierasvoiton Kiteen Pallosta jaksoin 2-0 (5-0, 6-1). Lämmin ja kesäinen päivä sekä yllättävän liukkaasti palloa liikuttanut Kiteen Rantakentän uusi tekonurmi loivat yhdessä oivalliset olosuhteet sotkamolaisten juoksuiloittelulle. Uutta hiekkatekonurmea kiitteli myös Jymyn ykköspalkittu, ottelussa 500 lyödyn runkosarjajuoksun rajan rikkonut Roope Korhonen.

– Kenttä oli positiivinen yllätys. Tässä on nyt viime vuosina tullut pelattua monilla uusilla hiekkatekonurmilla ja oli mukava huomata, että täällä pallo pomppasi. Pompun se esti, mutta takakentällä kumurat pomppasivat kunnolla, Korhonen kehuu.

Roope Korhonen osoitti heti olevansa hurjassa kunnossa,
Roope Korhonen osoitti heti olevansa hurjassa kunnossa. Selkääntaputtelijoilta ei voinut välttyä.

Kuosmanen: ”En sanoisi, että Kiteen huonoutta, vaan meidän hyvyyttä”

Jymy näytti kaapin paikan jo ensimmäisellä jaksolla. Pirteän alun saaneen Kiteen lupaavan oloinen tilanne tyrehtyi lukkari Toni Kohosen laadukkaaseen työskentelyyn. Yhden palon ajolähdössä lyömään astellut Mika Laukkanen sai viimeisellä lyönnillään todeta Kohosen paremmakseen: tuloksena oli puhdas huti ja kahden paloa merkkaavan vihellyksen jälkeen luvassa oli vuoronvaihto.

– Kode (Kohonen) pelasi kyllä lukkarina hyvän pelin ja sai muutamissa ratkaisevissa paikoissa tyrehdytettyä Kiteen mahdollisen hyökkäyksen, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen toteaa.

– Jos miettii meidän vahvuuttamme, eli ulkopeliä, en minä kyllä nyt sanoisi että se välttämättä oli Kiteen huonoutta, vaan meidän hyvyyttä, Kuosmanen jatkaa.

Jakson loppu menikin sitten Jymyn johdossa ja rajapyykkejä rikkoessa. Aki Oravan kauden avausjuoksun jälkeen Roope paukautti vastustamattomasti kakkossauman puhki ja viidessadas lyöty juoksu runkosarjassa oli näin hoidettu alta pois heti alkutekijöiksi.

– Eipä onneksi muodostunut tänään tuo rajan ylittäminen peikoksi, Roope naurahtaa.

Myös Topi Korhonen merkkautti historiallisen tilastomerkinnän. Sotkamon 5-0 –johtojuoksu oli vuonna 17-vuotiaalle Topille samaan aikaan sekä ensimmäinen kärkilyönti että ensimmäinen lyöty juoksu miesten Superpesiksessä. Tämän lisäksi mies oli merkkauttaa itselleen kaksi lisäjuoksua, ensimmäisen kotiutusyrityksen esti Kiteen takakenttä loistavalla syöksykopilla ja toisella kerralla pallon osuessa kenttään, oli mailamiehen ja etenijän kommunikaatiossa aavistuksenomaisia katkoksia.

Nuori Topi Korhonen pelasi ennakkoluulottomasti.
Nuori Topi Korhonen pelasi ennakkoluulottomasti.

Korhonen: ”Olen treenannut fysiikkaa enemmän kuin koskaan”

Toinen jakso jatkui samoissa merkeissä. Kohosen nollatessa Kiteen sisäpeliä, pääsi Sotkamo lyömään yksittäisiä juoksuja kolmin kappalein. KiPalla oli hetkensä Jussi Hurskaisen kotiutettua Superpesisdebytantti Joni Matikaisen, mutta viimeistään Roope Korhosen paukautettua neljännessä vuoroparissa pallon vastustamattomasti läpi kakkospesän päältä, oli ottelussa ratkaisun makua. Korhosen lyötyjen saldo pelissä nousi näin kuuteen: yksi kunnari ja viisi tavallista lyötyä.

Lyötyjä Roopella on nyt uransa aikana miesten Superpesiksen runkosarjassa kaikkiaan 505 (32+473) kappaletta. Otteluita hän on pelannut yhteensä 280.

Hurjan lyöntivireen salaisuutta udeltaessa mies nostaa esille harjoittelun tärkeyden.

– Talven aikana olen treenannut fysiikkaa enemmän kuin koskaan ja vähän muuttanut harjoittelua. Vaikka yli kolmenkymmenen ollaan, niin fysiikan puolella nostin omia ennätyksiäni, Korhonen paljastaa.

Kiteen lukkari Toni Laakso oli poissa kokoonpanosta kuumetaudin vuoksi. Lautasen äärellä häntä tuurasi Juhani Myyryläinen.

– Kokoonpano on elänyt kevään ja tulee varmasti vielä elämään. Emme ole saaneet kokoonpanoa vielä kertaakaan suunnitellusti jalkeille. Laakso huilaa tämän viikonlopun ja katsotaan sitten, mikä on miehen tilanne, Kiteen pelinjohtaja Sami Purmonen kertoo.

Jymyn kausi jatkuu ensi viikolla Roadtrip-kiertueella, jossa pelataan kaksi ottelua Helsingissä ja Tampereella. Helsingissä pelataan keskiviikkona 22.5. klo 18 ja Tampereella lauantaina 25.5. klo 16.

Ottelun tilastot

-AH