Sarja katkolla JymyHyvässä

Alajärven Ankkurit – Sotkamon Jymy 0-2 (3-4, 2-7)

Ottelun tilastot

Peräti 3082 katsojaa oli saapunut katsomaan kun Alajärven Ankkurit pelasi Superpesiksen ylemmän loppusarjan pudotuspeliottelun sitten kauden 1995. Hyvin tiukasta ensimmäisestä jaksosta huolimatta yleisö joutui kuitenkin pettymään, minkä myötä Ankkureiden edellinen pudotuspelivoitto on edelleen vuodelta 1993.

Jymyn joukkueelle kotiutukset jakaantuivat yhteensä peräti kuudelle pelaajalle, joista etunenässä oli Roope Korhonen neljällä kotiutuksella. Korhonen palkittiin myös Jymyn parhaana.

– Ensimmäisessä ottelussa ei oikeestaan mikään osunut keskelle keppiä, mutta tänään rupesi napsumaan. Toivottavasti jatkuu samankaltaisena, Korhonen myhäili.

Ensimmäisellä jaksolla aurinko teki tepposet kumpaisellekin joukkueelle jakson ratkaisuvaiheessa. Ensin Juha-Matti Jaatinen oli lyödä kunnarin tyhjään kunnarin, kun pallo katosi aurinkoon Jymyn takakentällä, mutta kainuulaisten onneksi pallo pysähtyi mainosaidan jalkaan ja Jaatinen joutui jäämään 2-pesälle.

Aurinko oli neljännen tasoittavalla myös Jymy-pelaajien puolella, sillä ratkaisujuoksu syntyi Antti Hartikaisen korkean koppilyönnin hukuttua aurinkoon tällä kertaa Ankkuri-pelaajien kustannuksella.

Sarja on ensimmäisen kerran katkolla lauantaina 22.8. Hiukan pesäpallostadionilla kolmannessa puolivälieräottelussa klo 15. Peli on samalla JymyHyvä-hyväntekeväisyysottelu, jossa kerätään varoja Oulun yliopistollisen sairaalan lasten sisätautiklinikalle osasto 51:lle, joka hoitaa kaikkia Pohjois-Suomen syöpäsairaita 0-18 -vuotiaita lapsia.

Osastolla on ollut tänä keväänä ja kesänä hoidettavana myös Jymyn vakiokuuluttaja Joni Laurosen nuori Minni-tytär, jolla todettiin alkuvuodesta aivokasvain. Lahjoitussumma rakentuu yleisön määrästä, eli jokaista katsojaa kohden lahjoitetaan yksi euro hyväntekeväisyyteen. Mitä enemmän pelissä on katsojia, sitä suurempi on lahjoitussumma!

Tämän lisäksi otteluun kannattaa varautua pehmolelun kanssa, sillä Jymyn lyötyä ottelussa ensimmäisen juoksun on katsojilla mahdollisuus heittää kentälle pehmolelu, jotka kerätään talteen ja ohjataan niin ikään hyväntekeväisyyteen.

Lisätietoja JymyHyvästä löydät näistä linkeistä:

Lauantain JymyHyvä-tapahtumassa lapset pääosassa

Nallet lentävät Hiukassa tänäkin vuonna

Teksti: Antti Haapasalo
Kuva: Janne Kuronen