Sarja katkolla lauantaina

Hyvinkään Tahko – Sotkamon Jymy 0-2 (3-5, 1-6)

Otteluvoitot Jymylle 2-0, kolmella voitolla välieriin

Ottelun tilastot

Jo toistamiseen jäi Tahko Jymyn jalkoihin tässä puolivälieräsarjassa, tällä kertaa kotikentällään. Pelistä odotettiin ennalta tasaisempaa kuin ensimmäisestä kohtaamisesta, pääsihän Tahko pelaamaan kotikentällään, jossa se on vuosien saatossa hyödyntänyt varsin tehokkaasti avaran kentän hyödyt hurjalla sisäpelillään.

Johtoasemaan Tahko tässä ottelussa pääsikin, tosin harhaheitolla, kun Niko Korhosen polttoheitto karkasi 1-3 -tilanteessa kakkospesän yli turvaverkkoihin niin, että Lauri Vierimaa ennätti kolmoselta kotiin. Roope Korhosen keskipomppu toi Niko Korhosen kuitenkin heti tasoittavalla vuorolla kotipesään tasaten tilanteen ja Niko toi vielä toisessa vuorossa kokonimikaimansa Niko J. Korhosen 3-jatkeläpilyönnillä johtojuoksun, eikä ollut sekään kaukana, että Niko J. olisi pinkonut uransa ensimmäisen kunniajuoksunsa.

Tätä johtoasemaa Jymy ei enää luovuttanut missään vaiheessa.

– Voittoa lähdettiin hakemaan, tyylillä ei ollut niin väliä. Siihen pitää olla tyytyväinen, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen tuumasi.

Jymyn parhaana palkittiin Toni Kohonen ja toisena Roope Korhonen. Kohonen tosin ei ollut aivan tyytyväinen esitykseensä.

– Ihan en ollut tyytyväinen. Muutamat kärpäset varmaan sai sen näyttämään, että peli oli hyvää. Mailan varressakin olisi voinut tehdä parempia ratkaisuja. Lauantaina on mahdollisuus parantaa, Kohonen ruoski.

Puolivälieräsarja on ensi kertaa katkolla Hiukan pesäpallostadionilla tulevana lauantaina klo 15 alkavassa JymyHyvä-ilmaisottelussa. Lisää tietoa pelistä löydät täältä. Tervetuloa Hiukkaan!

Teksti ja kuva: Antti Haapasalo