Sarja tasoihin tunteella!

Sotkamon Jymy – Joensuun Maila 2-1 (1-2, 3-2, 1-0)

Ottelusarjan voitot tasan 1-1. Kolmella voitolla loppuotteluihin.

Ottelun tilastot

”Yksi jännittävimmistä peleistä miesmuistiin.”

”En ole huutanut näin kovaa kuolee-huutoa sitten 90-luvun.”

”Upea matsi!”

Upea se totta vie olikin. Yleisön kommenteista oli pääteltävissä, että nyt oltiin sen asian ytimessä, minkä vuoksi harrastamme kilpaurheilua. Se herättää tunteita, niin kirpaisevia kuin euforisiakin. Tappion hetkellä karvas kalkki on kitkerää ja voitonhuumassa velatkin muuttuvat saataviksi, tai vähintään unohtuvat hetkellisesti.

Hiukan yleisö osoitti olevansa pitkän pesäpallokulttuurin tuote: meteliä riittää ja sääntötuntemusta löytyy.

Kohonen lyö, Vikström tuo. Ja kaaren mieltähän se lämmittää!

Säännöistä puheen ollen, kovaa parranpärinää aiheutti toisen jakson kolmannen vuoron tilanne, jossa kotijoukkueen koppari Jussi Korhonen sieppasi Joensuun Juha Niemen vastustamattomalta näyttäneen jatkekumuran räpyläänsä. Pallo tipahti syöksyn jälkitilanteessa kentän pintaan, mutta vihellys oli jo ehtinyt kuulua. Samalla vieraiden Tuomas Jussila karkasi jo kotiin.

Voimme halkoa hiuksia siitä, oliko lyönti koppi vai ei, aina maailman tappiin asti. Mutta yksi asia on satavarma. Tuon vihelletyn kopin jälkeen tilanne voi edetä ainoastaan yhdellä tavalla ja sen meille kertoo pesäpallon kilpailusääntöjen pykälä numero 48:

Kun tilanteessa pallon todettiin olleen kuin olleenkin kentän pinnassa liian aikaisin, ei vihelletyn kopin jälkeen tilanteessa voitu päätyä muuhun ratkaisuun kuin tilanteen uusimiseen ja etenijän palauttamiseen. Joensuu teki tilanteessa protestin, joka käsiteltiin heti kentällä, eikä tilanne johtanut minkäänlaisiin jatkotoimenpiteisiin.

Jälkitilanteessa ei syntynyt juoksua ja Jymy voitti jakson lopulta 3-2 vieden pelin supervuoropariin. Jymy jätti Joensuun juoksuitta, Roope Korhonen paukautti laakalyönnin Jonne Kemppaisen eteen ja juhlat olivat valmiit. Ottelusarja on tuotu tasoihin.

Tunne on palannut pesikseen, kuten sitä ollaan muutamien viime vuosien aikana janottu. Tartutaan hetkeen ja kannustusbanderolliin niin kauan, kuin tätä herkkua vain kestää!

Ottelusarja jatkuu lauantaina klo 16 Joensuussa kolmannen välierän myötä. Hiukassa pelataan maanantaina 4.9. klo 17 neljäs välieräottelu.

Teksti: Antti Haapasalo
Kuvat: Olli ”Pesis-Olli” Korhonen