Sarjan mustahevonen saapuu Hiukkaan Mailan-päivänä

Sotkamon Jymy kohtaa helatorstaina kauden toisessa kotiottelussaan Kiteen Pallo-90:n. Mailan päivänä pelattava ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo kello 15.00.

Kitee on päätynyt kauden kummassakin ottelussaan supervuoropariin. Kauden avaus toi 2-1 –voiton Kouvolasta, kun taas sarjanousija Alajärvi kävi järkyttämässä kiteeläisiä viime lauantaina Rantakentällä jaksoin 2-1.

Kiteetä pidetään yleisesti pesiskauden 2012 mustana hevosena. Joukkueeseen liittyi tälle kaudelle kaksi erittäin kovaa vahvistusta, jotka kelpaisivat joukkueelle kuin joukkueelle. Tuttuun pelipaitaan palaa Sami Partanen, joka toi vanavedessään Kouvolasta Matti Latvalan. Kaksikko vahvistaa Kiteetä käytännössä jokaisella pesäpallon osa-alueella, niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Kun joukkueen riveistä löytyy entuudestaan Itä-Länsi –tason pelaajat Pasi Kokkonen, Toni Laakso ja Mika Laukkanen, on susirajalla kasassa erittäin mielenkiintoinen joukkue. Sisäpeliarsenaali kestää käytännössä vertailun sarjan kärkijoukkueisiin. Vaihtajavirtuoosi Kokkosella on ilmeisin jonkin sortin loukkaantuminen päällä, sillä mies ei ollut joukkueen kokoonpanossa lauantaina. Sarja-avauksessa mies pelasi jokeripaidassa.

Kiteen sisäpelin suurin kysymysmerkki on kärkimies, tai tarkemmin sanottuna 0-tilanteen purkaminen. Kauden kahdessa aiemmassa ottelussa ykköset hihassa on viilettänyt Ville Hämäläinen, jonka kentällemenoprosentti on tällä hetkellä 37,5 % (6/16). Joukkueen jokeriosaston miehet Ilkka Männikkö ja Sami Mielonen ovat myös paljon vartijoina 0-tilanteen purkamisessa. Koko joukkueen kentällemenoprosentti alkukaudella on 40 %. Mainittakoon kuitenkin, että tyhjälle kentälle pääseminen on ollut yllättävän hankalaa alkukauden kelien takia käytännössä jokaisessa pesäpallo-ottelussa.

Muutamat viime kaudet KiPa on pelannut pirteästi kun kukaan ei ole joukkueelta odottanut käytännössä mitään. Miten joukkueen pelisuoritukset muuttuvat, kun nyt odotuksia alkaa olla jo vähintäänkin kohtuullisesti. Myös Kiteen joukkueesta löytyy jymyläisyyttä. Joukkueen sieppari Mikko Sirviö on Jymyn pesispolun läpikäynyt pelaaja.

Kiteen Pallo -90 (KiPa)

Seura perustettu: 30.1.1990 Kiteen seudun osuuspankin kokoushuone

Superpesiksessä: 23. kausi

Miesten mestaruudet: 1999, 2000, 2005