Seitsemän pelin voittoputkessa juhannustauolle!

Kankaanpään Maila – Sotkamon Jymy 0-1 (1-1, 1-6)

Ottelun tilastot

Sotkamon Jymyn vieraskiertue ja kevätkausi huipentui Pohjanlinnan pesäpallostadionille Kankaanpäähän. Kuudesta mahdollisesta ja arvokkaasta sarjapisteestä Jymy onnistui tuplareissun aikana metsästämään viisi.

Kankaanpää Areenan pilvipoutaisessa kelissä matsia oli saapunut katsomaan reilut 700 katsojaa. Ensimmäisessä vuorossa Jymy otti tuntumaa, eikä takatilannetta syntynyt. Kärjestä syntyneet palot pakottivat kainuulaiset pelaamaan vuoron peräpäähän ja näin molemmat lyöjäjokerit jäivät käyttämättä. Kotijoukkue puolestaan törmäsi Jymyn etukenttään. Ensiksi Juho Keinänen suoritti tehokkaasti kaksi paloa taululle ja vuoron päätti lopulta viisi paloa tehnyt Aleksanteri Huotari.

Toisen aloittavalla Jymy sai rakenneltua kolmostilateen, kun Niko Korhonen saatteli perheenlisäystä odottelevan Niilo Piiponniemen kolmoselle. Seuranneessa 1-3-tilanteessa Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen iski merkit silmään ja yritti yllätysottoa: Nikon kakkospussiin suuntautunut lyönti tuotti kuitenkin palon. Harmittava kopinnostopalo söi vielä yhden yrityksen ja lopulta kahden palon tilanteessa lyömään tullut Roope Korhonen ei vielä onnistunut, vaan viimeinen lyönti leijaili takalaittomaksi.

Tasoittavalla KaMa rakenteli yhden palon ajotilanteen, jonka syntymisessä Jymy avusti hieman harhaheiton myötä. Jäljellä oli kuitenkin enää lyöjäjokerit, joista ensimmäisenä lyömään asteli Sami Mikkolanaho. Viimeinen oli merkattu, joka kantoi kopiksi asti ja näin kärkietenijä haavoittui. Miikka Riikonen ei onnistunut rakentamaan viimeisenä lyöjänä uutta ajoa ja näin Jymy sinetöi järjestyksessään 31:nnen nollavuoron. Tässä vaiheessa mainittakoon, että nollavuorojen putken venyttäminen viiteen peräkkäiseen otteluun on ennätys, johon ei ole aiemmin ylletty.

Jymy sai parhaan alun kolmanteen sisävuoroon, vaikka Niko Korhosen pomppu epäonnistui ja Ville Viidasta otettiin välipalo kakkospesältä. Roope Korhonen onnistui upottamaan pallon vastustamattomasti kakkoskopparin eteen ja Jymy johtoon. Roope sai myös jatkettua tilannetta identtisellä lyönnillä, mutta lisöjuoksuja ei nähty. Tasoittavalla KaMan kärki puuroutui Jymyn ulkopeliin ja kaksi paloa oli taululla alta aikayksikön. Lopulta kolmostilanne jäi haaveeksi.

Keni pääsi tuulettamaan etukentällä!

Neljännen aloittavalla Jymy lähti pelaamaan kakkoskärjestä, kun Antti Kiiskinen pääsi kentälle. Tilanteesta syntyi palo ja lopulta kenttä tyhjennettiin kärjen edestä. Tilanne syntyi, joskin kahdella palolla, kun viidasta napattiin välipalo Niko Korhosen ohittavan näpyn seurauksena. Kovaa pesänväleillä läpi vieraskiertueen viipottanut Iivari Vihanto oli kuitenkin kolmosella ja kaikki yritykset ramattiin Roopeen, joka ei kuitenkaan onnistunut. Näin Jymy siirtyi puolustamaan yhden juoksun johtoaan viimeisen tasoittavalle.

Tasoittavalla KaMa rakenteli pelin ensimmäisen palottoman ajolähdön. Riikosen viimeinen liiteli laittomaksi ja Mikkolanahon yhden käden näpäyksen kolmosrajaan söi Viita. Seuraava löysä tappikumura kuitenkin liiteli merkistä väliin ja näin kotijoukkue tuli jaksolla tasoihin. Samalla katkesi Jymyn peräti 32 ulkovuoroa kestänyt nollaputki. Maila ei kuitenkaan päässyt yrittämään lisäjuoksuja, kun Aapo Komulaisen korkea tolppa päätti jakson Mikkolanahon kopinnostopaloon.

KaMan avausvuorosta toisella jaksolla ei jäänyt käteen juuri muuta kuin hetkellinen kinastelu syöttötuomarin kanssa yhden näpäyksen lopputuloksesta: oliko kyseessä laiton vai ei, mutta yhtä kaikki Huotari nappasi kaksi paloa ja Jymy pääsi hakemaan johtojuoksua tasoittavaltaan. Jymy ei kuitenkaan onnistunut, vaikka Niko Korhosen pommi kakkosluukkuun vaikutti hetkellisesti tuottavan jopa kunniajuoksun, mutta puiden lomassa sijaitseva kakkoskopparin paras kaveri roskapönttö esti kunniaa tapahtumasta. Samaisessa vuorossa nähtiin myös niin kutsuttu oravakevennys, kun uskalias tupsukorva kipitti läpi kansallispelin tantereen.

KaMan toisen aloittava tuotti takatilanteen, mutta Ville Kotro suoritti kuitenkin vakuuttavasti linjasta ainoan yrityksen, jonka kahden palon tilanteeseen ahdistettu kotijoukkue päästi yrittämään. Jymy puolestaan hyökkäsi kakkoskärjestä. Vaikka palo syntyi alle, niin Antti Kiiskinen rokotti kolmosrajaa ja hetken kuluttua syntyi yhden palon ajolähtö. Ajolähtöön asteli lyömään avausjaksolla Jymyn ainokaisen lyönyt Roope Korhonen. Roope ylitti kolmoskopparin ja räpylän reunasta sirvahtanut lyönti rullasi lopulta rakennustyömaalle saakka ja näin pappa tyhjensi pajatson. Jymy täytteli pesät uudelleen. Roopesta toinen palo kotipesään, mutta seuraavaksi Viita uitti vastustamattomasti löysähkön kumuran tapin yli väliin, 5-0. Niko Korhonen jatkoi tykitystä ja pakotti linjan räpylävirheeseen, tuloksena Jymyn kuudes juoksu. Tätä kuitenkin seurasi epäonnistunut kopinnosto, mistä kolmas palo.

Aapo Komulaisen johtama ulkopeli on antanut vastustajille kauden aikana ainoastaan 2,7 juoksua per ottelu ja 3-tilanteita 9,5 per ottelu.

Kolmannen aloittavalla Jymy pystyi turvaamaan johtoaan ja vaikka kotijoukkue onnistuikin kertaalleen kotiuttukseen, niin mitään isompaa kiriä ei vuorolla nähty. Jymyn kolmannen tasoittava ei tarjonnyt ihmeitä, vaikka joukkue puristikin Roopen johdolla takatilanteen vielä kahden palon tilanteessakin. Kuitenkin Jere Heikkisen kotiutusyritys leijaili kopiksi. Jymyn viimeinen ulkovuoro oli vakuuttavaa tekemistä ja voitonjuhlat olivat valmiita alkamaan noin kahden tunnin väännön päätteeksi.

Roope Korhonen jatkaa kultakypärä päässä myös juhannuksen jälkeen. Kakkospalkittu oli Niko Korhonen. Joe Vartiamäki pokkasi kotijoukkueen kakkospalkinnon ja ykkönen oli myös Ruutu-tähtipelaajan tittelin. itselleen napannut Perttu Olli. Jymy hallitsi kenttätapahtumia vieden ottelun kolmostilanteet lukemin 15-7.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Jymy siirtyy ansaitulle juhannustauolle. Seuraavan kerran joukkue on tositoimissa juhannustauon jälkeen keskiviikkona, kun hallitseva mestari Manse PP saapuu Hiukkaan. Ottelu alkaa klo 18. Liput ennakkoon: www.jymykauppa.fi!

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen