Seitsemän uutta pelaajasopimusta – yhteistyö Simon Kirin kanssa alkaa

Juuso Lattu ja Veeti Kokko liittyvät Jymyyn kaksivuotisella sopimuksella. Mestaruusmiehistön ulkopelin kivijalkana rehkinyt Ville Kotro jatkaa Kainuussa ja Iiro Haimin johtama valmennustiimi on nimetty. Sotkamon Jymy ja Simon Kiri ovat sopineet strategisesta yhteistyöstä seurojen välillä.

Sotkamon Jymy on kiinnittänyt seitsemän pelaajaa omaan rinkiinsä. Joukossa on tiettyjen osa-alueiden erikoisosaamista sekä nuoria, tulevaisuuden pelimiehiä. Tällä hetkellä Jymyllä on peräti 21 sopimuspelaajaa.

Kuluneella kaudella Jymyn loisteliaassa ulkopelissä suoritusvarmuudellaan tien sotkamolaisten pesäpallofanien sydämiin pelannut Ville Kotro jatkaa Jymyssä syksyyn 2024. Kotrolle jatko Jymyssä oli ykkösvaihtoehto.

– Pari vuotta sitten tulin Sotkamoon hakemaan menestystä, niin mikäpähän tässä jatkaessa, Kotro naurahtaa.

– Joukkue pysyy tulevallekin kaudelle hyvin pitkälti samanlaisena, joten voidaan jatkaa samoilla tavoitteilla tulevaakin kohti.

Kotro on juurtunut puolisoineen hyvin Sotkamoon, sillä pelimies työskentelee itse sairaanhoitajana Kainuun hyvinvointialueella ja puoliso puolestaan alakoulun opettajana Sotkamossa. Superjymy Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen korostaa Kotron kykyjä ulkopelaajana.

– Pari vuotta sitten Kotron hankintaa ihmeteltiin, mutta me saimme hänestä juuri sellaisen pelaajan joukkueeseen, mitä tuolloin haettiin.

Tänä vuonna 29 vuotta täyttänyt Juuso Lattu tuo erikoisosaamista Jymyn vaihtotilannepelaamiseen. Neljällä eri kaudella 150 kärkilyönnin rajapyykin ylittänyt Lattu siirtyy violettioransseihin kaksivuotisella sopimuksella.

– Eihän tietysti kovempaan paikkaan voisi siirtyä kuin hallitsevan mestarin riveihin. Hieno mahdollisuus ulosmitata oma huippu pesäpalloilijana.

Juuso Lattu Jymyä vastaan Hiukassa. Kuva: Kiteen Pallo / Niilo Hirvonen.

Latun kausi päättyi Kiteen Pallon paidassa puolivälieriin, kun Jymy kellisti kiteeläiset otteluvoitoin 4–0. Kuukauden verran uuden harjoituskauden alkamista odotelleella Latulla on jo kova halu päästä painamaan hommia tulevan joukkueen kanssa ja tutustua samalla organisaatioon. Myös tavoitteet ovat korkealla lähes 200 Superpesis-ottelua pelanneella pelimiehellä.

– Henkilökohtaisella tasolla rima on asetettu korkealle ja uskon, että saadaan tulevan valmennustiimin kanssa puristettua ulos kaikki, mitä puristettavissa miehestä on. Totta kai, Jymyyn siirryttäessä tavoitteena on myös mestaruus, Lattu painottaa.

Kuosmanen alleviivaa, että Lattu on täsmähankinta ensi vuoden joukkueeseen.

– Lattu on täsmähankinta vaihtajan rooliin. Hän on osoittanut kovilla prosenteilla Superpesiksessä tehokkuutensa vaihtotilannepelaamisessa, mutta tuo sen lisäksi joukkueeseen myös etenemisvoimaa.

Oulun Lippo Junioreiden kasvatti Veeti Kokko liittyy Jymyn joukkueeseen niin ikään kahden vuoden sopimuksella. Kokko on 20-vuotias varusilta sivaltava etukenttäpelaaja, jolla on potentiaalia nousta huippupelaajaksi miesten Superpesiksessä.

– Odottavan innostuneet fiilikset liittyä Jymyyn. Kyllähän se ajatus pelata Jymyssä on aina vähän kihelmöinyt mielissä. Sen eteen pitää kuitenkin paiskia kovasti töitä, Kokko niputtaa.

Kaudella 2022 ensimmäiset kosketukset miesten Ykköspesikseen ottanut Kokko pelasi täyden kuluneella kaudella aina Ykköspesiksen välieriin yltäneen Lipon miehistössä isossa roolissa keskipalkissa. 26 juoksua viime kaudella lyönyt Kokko odottaa, että pääsee tekemään joukkueen kanssa kovasti töitä.

– Tavoitteena on pelata ensi kesänä ensimmäiset ottelut Superpesiksessä ja tulevaisuudessa olla vakiokalustoa Jymyn rosterissa.

Veeti Kokko etenee Lipon paidassa kesällä 2023. Kuva: Oulun Lippo

– Nuori ja lahjakas, tulevaisuuden pelaaja. Osoittanut erityisesti vaikeassa 3-tilanteessa kykyä onnistua, mikä nousee nykypäivän pelissä keskiöön. Kovaa harjoittelua niin sisällä kuin ulkona, niin mahdollisuudet ovat vaikka mihin, mutta tähtäin on myös kauempana kuin pelkästään ensi kaudessa, Kuosmanen tiivistää.

Kolmikon lisäksi Jymy on tehnyt yhden vuoden jatkosopimukset viime talvena Halli-SM-lopputurnauksessa edustusjoukkueessa debytoineen Aatu Vuorisen sekä kesällä yhden Superpesis-ottelun tililleen saaneen Elias Kippolan kanssa. Eemil Salminen ja Vertti Veittikoski puolestaan jatkavat Jymyssä aina syksyyn 2025 saakka. Edellä mainitut olivat myös sunnuntaina voittamassa viidettä perättäistä B-poikien Suomen mestaruutta Jymyn paidassa. Sotkamolaiskasvatti Tommi Piirainen liittyy harjoitusryhmiin try out -sopimuksella.

Antti Hartikaisesta tulee Iiro Haimin johtaman valmennustiimin kakkospelinjohtaja. Sotkamolaislähtöinen Jere Pelkonen tekee paluun kotikonnuille ja liittyy Jymyn valmennustiimiin kolmantena lenkkinä. Jymyn valmennustiimissä vuodesta 2019 alkaen ollut Saku Komulainen jatkaa valmennustaan Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian pesäpallon lajivastaavana.

Lauri Rönkkö jatkaa uraansa Superpesikseen nousseen Haminan Palloilijoiden riveissä. Lämpimät kiitokset Laurille yhteisistä vuosista Jymyssä.

Strateginen yhteistyö Simon Kirin kanssa ”Jymylle myös vetovoimatekijä!”

Yhteistyön tavoitteena on varmistaa Jymyn nuorten pelaajien kehittyminen huippupelaajiksi sekä kehittää Simon Kirin toimintaa laaja-alaisesti lähelle Superpesiksen seuraorganisaatioita. Yhteistyön painopistealueina on tukea ja turvata Jymyn monitasoinen pelaajapolku kohti huippua sekä kehittää paitsi Kirin urheilutoimintaa myös operatiivista toimintaa.

– Yhteistyön kautta nuorilla, eteenpäin tähtäävillä pelaajilla on hyvä joukkue ja ennen kaikkea oikea sarjataso kehittyä ja pelata. Samalla toimiva yhteistyö ykköspesisjoukkueen kanssa on myös Jymylle vetovoimatekijä, Kuosmanen avaa.

– Nykyinen joukkue ja uudet hankinnat tulevat muodostamaan superpesisjoukkueen rungon. Tämän vuoden B-ikäisistä monet tulevat varmasti pelaamaan Superpesistä meillä tai muualla, mutta tämän yhteistyön myötä jokaiselle heille saadaan oman taitotason vaatimia pelejä, Kuosmanen jatkaa.

Simon Kiri puolestaan saa joukkueeseensa huipulle tähtääviä, tavoitteellisia nuoria pesäpalloilijoita. Tämän lisäksi yhteistyön keskeisenä painopisteenä on valmennusosaamisen jakaminen ja kehittäminen sekä yhteistyö Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian kanssa.

– Tämä avaa meille uuden mahdollisuuden kehittyä kokonaisvaltaisesti seurana. Erityisesti valmennusapu ja nuoret, eteenpäin pyrkivät pelaajat ovat meille tärkeitä palasia, Simon Kirin toiminnanjohtaja Janne Anttila tiivistää.

Simon Kirin tämänhetkiset sopimuspelaajat sekä Jymyn superpesisjoukkueen ja B-poikajoukkueen ulkopuolella kuluneella kaudella pelanneet sopimuspelaajat aloittavat harjoittelun jo tulevana viikonloppuna Vuokatissa Jymyn pelinjohtaja Haimin johdolla.

Alla Sotkamon Jymyn tämänhetkinen sopimustilanne:

2024
Roope Korhonen (s. -81)
Jere Vikström (s. -93)
Ville Kotro (s. -95)
Hannes Pekkinen (s. -98)
Elmeri Purmonen (s. -01)
Aapo Komulainen (s. -03)
Iivari Vihanto (s. -03)
Aleksanteri Huotari (s. -03)
Kasperi Vehkaoja (s. -05)
Aatu Vuorinen (s. -05)
Elias Kippola (s. -05)

2025
Juuso Lattu (s. -94)
Jussi Korhonen (s. -97)
Juho Keinänen (s. -99)
Kalle Kuosmanen (s. -01)
Jere Heikkinen (s. -03)
Veeti Kokko (s. -03)
Valtteri Virtanen (s. -04)
Vertti Veittikoski (s. -04)
Eemil Salminen (s. -05)
Samuel Huotari (s. -07)