Sisäpeli rullasi – piste karkasi

Sotkamon Jymy – Alajärven Ankkurit 1-0 (4-4, 7-1)

Ottelun tilastot

Vaikka sade piiskasi Sotkamossa pitkin päivää ja ottelun aikana, oli Hiukkaan uskaltautunut Jymyn voittoa seuraamaan 1761 ihmistä, jotka saivatkin toisella jaksolla makeaa mahan täydeltä. Lähtölaukauksen juoksutehtailulle pamautti Roope Korhonen toisen jakson toisessa vuoroparissa, kun pallo liukeni 2-luukusta Shellin porttia kohti puolittain alitse mainosten. Täyden pajatsontyhjennyksen esti ainoastaan jokin väärään kohtaan eksynyt mainosaidan jalka, mutta tällä kertaa Roope itse ehti kuitenkin kipittämään kunnarin.

– Alku oli tahmea, mutta rupesi käymään sitten risuun, kun piti ruveta käymään tämän pelin kannalta, Roope sanaili.

Jymyn 2-palkittu oli Antti Hartikainen, jonka pomppu oli jälleen mallikkaassa jiirissä: kärkilyöntejä kertyi 10 kahdestatoista yrityksestä.

Pistemenetys Jymylle tapahtui Kempeleessä pelatun ottelun tavoin, kun Ankkurit karkasi ensimmäisellä jaksolla jo neljän juoksun etumatkalle. Jymy kimmersi itsensä vielä tasoihin, mutta voittojuoksu jäi syntymättä.

– Kun isoo kuvaa katsoo, niin hyvä peli pelattiin. Ei me räpylästä juoksuja annettu, vaan kaveri löi hyvin, joten kotiuttamiseen ja muutamaan etenemisvirheeseen tämä kaatui. Iso kuva hyvä, mutta pistemenetys oli pettymys, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kertasi.

Jymyn ottelut jatkuvat lauantaina 22. päivä retro-ottelulla Oulun Lippoa vastaan. Peli alkaa jo klo 15 ja luvassa on paljon muutakin ohjelmaa, josta teemapäivä jatkuu saumattomasti iltaa kohden Sotkamon porsasjuhlille. Lue lisää täältä!

Ja sitten vielä

Roope Korhonen ja 2-pelinjohtaja Teemu Körkkö löivät toukokuussa vetoa kevään NHL-mestarista kovin panoksin. Roopen veikkaus osui oikeaan ja Teemu toteutti sanansa mittaisena miehenä osansa: hän pukeutuu nyt viikon verran Sidney Crosbyn pelipaitaan ja Janette Lepistön pelihousuihin! Katso miltä meno näytti Jymyn harjoituksissa ottelua edeltäneenä päivänä oheisesta videosta!

Teksti: Antti Haapasalo
Kuvat: Antti Harju