Sisäpelin juhlaa Hiukassa

Sotkamon Jymy – Kiteen Pallo 2-1 (3-6, 9-1, 0-0, 3-2)

Ottelun tilastot

Tänä kesänä juoksuja on taottu pesäpallopeleissä siihen tahtiin, ettei kukaan muistaa enää takavuosien nillitystä vähäisistä juoksumääristä. Tiistai-ilta ei tuonut tähän poikkeusta, vaan sateen uhasta huolimatta Hiukkaan saapunut juoksuja janoava yleisö sai mitä halusi: varsinaisen peliajan puitteissa pinnoja mätettiin kaikkiaan 19 kappaletta, minkä lisäksi kotiutuskisa toi silmien eteen vielä 5 onnistunutta kotiutusta.

– Siinähän oli oikein laadukasta pesäpalloa. Hyviä lyöntejä lyötiin puolin ja toisin. Tänään ottelussa pärjääminen vaati sisäpelionnistumisia, avauskunnarinsa pääsarjatasolla toisella jaksolla lyönyt Janne Hyvönen kommentoi.

Jymyn pasmat sekoittuivat ensimmäisellä jaksolla Hannes Pekkisen lähestulkoon täydellisestä 2-jatkekumurasta, joka karkasi kauas horisonttiin juoksuradan taakse. kunnari ja kaksi tavallista, tästä sillasta Jymy ei enää ensimmäisellä jaksolla ohitse noussut.

Edellä mainittu Hyvönen riemastutti joukkuetovereitaan ja kotiyleisöä lyömällä toisen jakson loppupuolella pääsarjauransa ensimmäisen kunnarin 1-3 -tilanteessa. Painava kakkospuolen kumuri tipahti palloa vastaan juosseen Oskari Purmosen varpaille singahtaen räpylän kautta korkealle ja kauas tartan-alustaa kohden. Kolmoselta kotiin juoksi juuri aikaisemmin kunnarin iskenyt Immo Rautiainen Markus Tuikan päästäessä Hyvönen ohitseen 2-3 -taipaleella.

Markus Tuikka ja Janne Hyvönen juhlivat juuri syntynyttä kunniajuoksua 3-pesällä.
Markus Tuikka ja Janne Hyvönen juhlivat juuri syntynyttä kunniajuoksua 3-pesällä.

– Kyllähän sitä on tietyllä tavalla jo pidempään haaveillut, että onnistuisi kunnarin myös Superpesiksessä lyömään. Täytyy myöntää, että suht’ hanakasti olen ollut jo aiemmin valmis kunnaria kiertämään, Hyvönen nauraa.

– Nyt voin jatkaa elämää eteenpäin onnellisena, tilallinen Hyvönen hymyilee.

Kotiutuskisassa juoksuja syntyi myös kosolti hienoilla lyönneillä. Toni Kohonen oli lopulta ottelun ratkaisija tuttuakin tutummalla viistomailalyönnillään 3-jatkeelle.

– Mukavampi tätä on vielä makustella kun voitettiin hienosti, Hyvönen jatkaa.

Taistelu runkosarjan kärkisijoilla tiivistyi illan otteluiden myötä. Joensuun Maila nousi tasapisteissä (molemmilla 30 pistettä) Jymyn ohitse kolmen pisteen voittojen turvin. Vimpeli on kärjessä, sillä pisteitä on 38, mutta otteluita on myös yksi kappale enemmän.

Jymy ja Kiteen Pallo kohtaavat toistamiseen seuraavan kerran torstaina Kiteellä. Tuo ottelu kuullaan Radio Kajauksen aalloilta ja nettiradiosta. Pelin selostaa Hiukan violettioranssi ääni Joni Lauronen.

Kuuntele lisää pelinjohtajien ja ykköspalkittujen kommentteja oheisesta lehdistötilaisuusvideosta.

Teksti: Antti Haapasalo
Kuvat: Olli Korhonen