Sotkamo ja Vimpeli kohtaavat valintakierrosotteluissa – panoksena runkosarjan piikkipaikka

Tälle kaudelle Superpesiksen sarjaohjelmaan lisättiin valintakierrospelit, joissa joukkueet saivat valita vastustajansa kahteen pelattavaan otteluun, valintojen alkaessa viimeiseksi sijoittuneesta joukkueesta. Yksi mielenkiintoisimmista pareista ennakkoon on Sotkamon Jymyn ja Vimpelin Vedon välillä pelattavat kaksi ottelua, joista ensimmäinen pelataan Vimpelissä torstaina 28.6. klo 18 ja toinen Sotkamossa Hiukan pesäpallostadionilla sunnuntaina 1.7 klo 17.

Nämä joukkueet kohtasivat viime syksynä 2000-luvun tähän mennessä kenties ikimuistoisimmassa finaalisarjassa, jossa Jymy vei voiton Vimpelistä viidennessä ottelussa kotikentällään yli 5000:n katsojan edessä.

Asetelmat valintakierrospeleihinkin ovat nyt kutkuttavat: Sotkamon Jymy on sarjataulukossa toisena kolmellakymmenellä pisteellä kaksi ottelua hävinneenä, kun taas Vimpeli on kärkipaikalla kolmellakymmenelläkahdella pisteellä. Vimpelin sarakkeeseen on merkattu tällä kaudella vain yksi häviö ja sekin sarja-avauksessa Sotkamoa vastaan. Jymyn pelaajista tiedämme, että tuleva vastustaja sytyttää varmasti joukkueen, mutta miten on Vedon pelaajien laita?

– Sotkamo sytyttää ehdottomasti. Alla on juhannustauko, jolloin olemme saaneet hyvin treenata ja levätä. Odotettavissahan tämä oli, että pelaamme Jymyä vastaan nämä valintakierrosottelut, kun molemmat ovat vahvasti alkukauden pelanneet, Vimpelin Vedon kolmoskoppari Henri Puputti kertoo.

Sotkamo ja Vimpeli ovat jo kertaalleen tälle kaudelle kohdanneet Hiukassa, jolloin Jymy oli parempi jaksoin 1-0 (1-1, 9-3). Asetelmat ovat olosuhteet huomioonottaen nyt erilaiset, kun Vimpelillä on käytössänsä pomppupeli, jota koleassa kaudenavauksessa ei voinut hyödyntää. Yllä olevassa kuvassa Jani Komulainen syöksyy Antti Kuusiston vartioimalle ykköspesälle.

Puputti: ”Jos pärjäämme Sotkamoa vastaan nyt, pärjäämme myös syksyllä”

Vimpeli on pelannut erittäin vahvan kevätkauden ja kahden viime kesän kärkilyöntitilaston voittaja Henri Puputti on ollut tälläkin kaudella joukkueensa ehdoton tukipilari. Siitä on osoituksena tämänhetkinen kärkipaikka etenijätilastossa sekä jaettu kärkisija tehopistetilastossa Vimpelin lyöjäjokerin Jere Dahlströmin kanssa.

Kauden 2010 parhaaksi pesäpalloilijaksi palkitun Puputin mielestä näissä kahdessa ottelussa on panoksena muutakin kuin sarjapisteet.

– Hyvä, että saadaan tähän väliin erittäin kovia pelejä, sillä molemmat joukkueet pelaavat varmasti lähes samaa peliä kuin syksyllä. Jymy on tähän ehdoton mittari. Näiden pelien jälkeen me tiedämme, mitä asioita pitää mahdollisesti parantaa. Jos me pärjäämme nyt Sotkamoa vastaan, niin pärjäämme varmasti myös syksyllä, Puputti näkee.

Kun asetelmat ovat ennalta nämä, on näissä valintakierrospeleissä joukkueilla käytännössä mahdollisuus saada etulyöntiasema ja jopa ratkaista tilanne runkosarjan voittoa ajatellen.

– On totta, että jos jompikumpi molemmat ottelut puhtaasti häviää, on voittajalla ehdoton etulyöntiasema Runkosarjan voittoon. Kotiottelumme meidän on ehdottomasti voitettava, Puputti pohtii.

Kyseessä on siis eräänlainen pudotuspelisarja keskellä kesää. Viime syksyn finaaleissa edettiin oudolla tavalla viimeistä peliä lukuun ottamatta; kumpikin joukkue voitti ainoastaan vieraskentällä. Ans kattoo kuinka tällä kertaa käy, mutta se jos mikä on varmaa, että nyt pelataan ehdottomasti kauden tähän mennessä kovimmat mittelöt.

Tervetuloa kannustamaan Jymy voittoon sunnuntaina Hiukan pesäpallostadionilla!

-AH