Sotkamo saa välierissä vastaansa henkisesti virittyneen Tahkon

Kolme peliä, kolme voittoa. Siinä on käynnissä olevien pudotuspelien saldo Jymyn osalta. Loukkaantumisista loppukesästä kärsinyt Kitee ei loppujen lopuksi päässyt hyödyntämään puolivälieräsarjassa todellista potentiaaliaan.

Ennakkoasetelma kuitenkin muodostunee erilaiseksi välieräsarjassa, ainakin mikäli Etelä-Suomesta kuultuihin huhuihin on uskominen. Sotkamolaislähtöinen pelinjohtaja Sami Sirviö on saanut alkukaudesta taapertaneen joukkueensa Hyvinkään Tahkon nousukiitoon ja nyt jopa mitalipeleihin asti. Tähän ei ole Tahko pystynyt sitten edellisen mestaruusvuoden 2007.

– Kun miettii, että meidän puolivälierävastustajalla Kiteellä oli pelillinen käyrä laskussa, niin Tahkolla se on taas päinvastoin. Heillä on itseluottamus ja pelirohkeus tällä hetkellä korkealla, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen korostaa.

– Tämän lisäksi Tahkolla on kaksi kuumaa sisäpelaajaa kokoonpanossa.

Korhonen viittaa näillä kahdella pelaajalla Juha Puhtimäkeen ja Juha Korhoseen. Neljännessä puolivälierässä JymyJusseja vastaan Puhtimäen saldo sisäpelissä oli 1+1 lyötyä, kolme tuotua ja neljätoista kärkilyöntiä yhtä monesta yrityksestä. Korhosen saldo tuossa pelissä oli taas neljä lyötyä ja yksitoista kärkilyöntiä niin ikään neljästätoista yrityksestä.

Jani Komulainen aloittaa välierät kultakypärä päässään. Kautt aikain eniten pesäpallon Suomen mestaruuksia pelaajana voittanut Komulainen (10) on pelannut ennen alkavia välieriä 174 pudotuspeliottelua.
Jani Komulainen aloittaa välierät kultakypärä päässään. Kautta aikain eniten pesäpallon Suomen mestaruuksia pelaajana voittanut Komulainen (10) on pelannut ennen alkavia välieriä 174 pudotuspeliottelua.

Jymyn suora eteneminen välieriin varmisti sen, että viikonvaihteeseen muodostui runsaasti välipäiviä, jotka on hyödynnetty valmistautumisessa.

– Kyllä tässä on välipäiviä ollut jo riittävästi. Äärettömän hyvistä lähtökohdista me pääsemme liikkeelle, kun sarja alkaa vielä kotoa, Korhonen kertoo.

Tämän lisäksi joukkueen pelaajisto vaikuttaa saavan päivä päivältä enemmän virtaa.

– Isoista miehistä näkee, kuinka he ovat äärimmäisen innoissaan ja jokaisesta päivästä nautitaan. Nyt pelataan joukkuepelaajan kulta-aikaa, Korhonen iloitsee.

Sotkamon Jymyn ja Hyvinkään Tahkon välinen välieräsarja alkaa tiistaina 26.8. Hiukan pesäpallostadionilla klo 17.30. Seuraavien otteluiden peliajat löydät tästä linkistä.

Mielenkiintoisen välierien tilastopaketin löydät tästä linkistä!

Ennakkoliput

Sotkamo: InterSport Piipponen
Vuokatti: Break by Sokos Hotel Vuokatti, Holiday Club Katinkulta
Kajaani: K-Citymarketin infopiste

Kuvat: Janne Kuronen
Teksti: Antti Haapasalo