Sotkamon Jymy ei jatka halli-SM -lopputurnaukseen

Pesäpalloliiton kilpailun johtoryhmä on käsitellyt Sotkamon Jymyn Antti Kiiskistä koskevan tapauksen, jonka myötä tultiin siihen tulokseen, että Kiiskinen oli edustuskelvoton alkusarjan A-lohkon päätöskamppailussa Oulun Lipon ja Sotkamon Jymyn välillä.

Kiiskisen edustuskelvottomuus johtui siitä, että hän oli pelannut alkusarjaottelun 5. helmikuuta Kiteen Pallon joukkueessa. Talvelle 2014 tehdyn sääntömuutoksen myötä sama pelaaja ei saa edustaa kahta eri seuraa alkusarjan tai lopputurnauksen aikana. Alkusarjan jälkeen eri seuran edustaminen lopputurnauksessa on sääntöjen mukaan sallittua.

– En tullut ajatelleeksi, että tämä menettely ei olisi mahdollista. Autoimme aikaisemmin pelaajapulasta kärsinyttä Kiteetä ja olin siinä uskossa, että aikaisempi sääntö on voimassa, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen selventää.

– Lopputurnauksessa Antti (Kiiskinen) olisi saanut edustaa joukkuettamme, Kuosmanen lisää.

Sotkamon Jymyn otteluvoitto mitätöidään ja Oulun Lippo jatkaa lopputurnaukseen A-lohkon voittajana.

Tulikasteensa miesten otteluissa sunnuntaina sai vielä viime kesänä C-ikäisenä pelannut Kalle-Tapio Huusko.
Tulikasteensa miesten otteluissa sunnuntaina sai vielä viime kesänä C-ikäisenä pelannut Kalle-Tapio Huusko.

Katsojia Ouluhalliin oli saapunut 803 kappaletta, jotka saivat nähdä juoksurikkaan ja jännittävän ottelun. Peli päättyi alkujaan Kosti ja Immo Rautiaisen lyömien juoksujen myötä Jymyn voittoon kotiutuskisassa jaksoin 2-1 (2-1, 4-5, 0-0, 2-1), mutta johtoryhmän päätöksen myötä jaksot päättyivät Lipon eduksi 2-0 (1-0, 1-0).

Ottelu oli kaikkiaan mielenkiintoinen yleisöönmenevä, kuten Jymyn ja Lipon välisissä kohtaamisissa yleensä.

– Kyllä Lippo on tärkeä pesikselle. Toivon todellakin, että Lippo tulee terveellä seuralla taistelemaan mitaleista vielä lyhyelläkin aikavälillä. Silloin pesis ja Sotkamo voittaa tässä jutussa, Kuosmanen summasi.

Roope Korhonen löi Ouluhallissa kuin hevonen. Korhosen tilille merkattiin 5 Jymyn yhteensä kuudesta juoksusta.
Roope Korhonen löi Ouluhallissa kuin hevonen. Korhosen tilille merkattiin 5 Jymyn yhteensä kuudesta juoksusta.

Lisää joukkueiden pelinjohtajien mietteitä kuulet oheisesta lehdistötilaisuusvideosta. Lehdistötilaisuus on kuvattu ennen kilpailun johtoryhmän päätöstä.

Teksti ja kuvat: Antti Haapasalo (Twitter: @anaHaapasalo)