Sotkamon Jymy ja Oulun Lippo farmisopimukseen

Ensi kaudella Ykköspesistä pelaava Oulun Lippo ja Sotkamon Jymy ovat allekirjoittaneet farmisopimuksen. Sopimuksessa Sotkamon Jymy on emäseura ja Oulun Lippo farmiseura. Sopimus mahdollistaa pelaajien vapaan liikkumisen seurojen välillä. Molemmilla seuroilla on tällä hetkellä 19 pelaajaa edustusjoukkueen harjoitusringissä. Lisäksi seurat ovat sopineet valmennuksellisesta yhteistyöstä. 

Jymyn perspeksiitivistä sopimus luo variaatioita Sotkamon Jymyn sopimuspelaajille, joita Jymyn miesten superpesisjoukkueen ringissä on tällä hetkellä 19 pelaajaa. Tämän lisäksi Jymyn oman ykköspesisjoukkueen harjoitusringissä on peräti 18 pelaajaa.

– Saamme yhden lisävaihtoehdon lisää niille pelaajille, jotka ovat jo Superpesis-tasoa. Tämä mahdollistaa joustavan pelaamisen Jymyssä sekä ykköspesiksen kärkiseurassa Lipossa, SuperJymy Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen avaa.

Kuosmasella on myös vahva näkemys siitä, että nuorten pelaajien nousu huippupelaajiksi ei tapahdu vain ja ainoastaan pelikentällä.

– Huippupelaajaksi kasvaminen vaatii useasti myös arjessa itsenäistymistä ja vastuunkantoa. Tämä mahdollinen ympäristön vaihdos antaa myös tähän mahdollisuuden, Kuosmanen taustoittaa.

Farmisopimus takaa Jymyn harjoitusryhmiin kuuluville pelaajille kattavamman mahdollisuuden pelata otteluita huipputasolla.

– Superin näkökulmasta farmiyhteistyö antaa meille mahdollisuuden käyttää pelaajia tarvittaessa kahdesta erillisestä ykköspesisjoukkueesta. Ykköspesiksen sarjajärjestelmä ei myöskään anna Jymyn ykköspesisjoukkueen pelata nousukarsinnoissa, joten tällä yhteistyöllä moni pelaaja pääsee todennäköisesti pelaamaan syksyllä kovia nousuotteluita, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen kommentoi.

Uunituore farmisopimus tukee Oulun Lipon nousutavoitteita kohti miesten Superpesistä.

– Farmisopimus mahdollistaa joukkueen vahvistamisen Sotkamon Jymyn pelaajilla ja edesauttaa nousutavoitteen saavuttamisessa. Meidän pelaajille tämä avaa oven superpesikseen ja tuo varmasti lisäintoa talven harjoitteluun, Läpilyönti Oy:n toimitusjohtaja Mika Lähteenmäki toteaa.

Artikkelikuva: Jami Ivanoff