Sotkamon Jymy kauden 2012 loppuotteluihin!

Sotkamon Jymy varmisti historiallisen 13. perättäisen mitalin Miesten Superpesiksessä, kun se voitti kolmannessa välierässä Pattijoen Urheilijat jaksoin 2-0 (7-0, 3-1). Pattijoki kyennyt antamaan ensimmäisen ottelun kaltaista vastusta Jymylle enää kolmannessakaan ottelussa ja välieräsarja päättyi Jymylle suoraan voitoin 3-0 Lannistuneesta vierasjoukkueesta huolimatta tunnelma alkoi katsomossa olla pudotuspeleille ominaista: äänekästä ja railakkaa.

– Onnittelut Jymylle kauttaaltaan hienosta kaudesta ja loppuottelupaikasta. Joukkue pelaa vuodesta toiseen hyvällä tasolla ja täällä on kulttuuria ja hyvät puitteet, jotka poikivat tällaisia putkia, antaa Pattijoen pelinjohtaja Sami Sirviö kotijoukkueelle tunnustusta.

Vuokatin Vedon naisten joukkue nousi Naisten Superpesikseen kaudelle 2013ja joukkue kävi esittäytymässä ennen kolmannen välierän alkua. Kuuluttaja Joni Laurosen tentissä joukkueen kapteeni Heta Rautiainen.

Ensimmäinen jakso Jymyn näytöstä

Pattijoki aloitti ottelun vaarallisesti. Tuomas Jussila löi 1-tilanteessa pallon läpi kakkospuolelta kohti vanhoja katsomorakenteita, mutta Mikko Korhosen nopean haun ansiosta kärkenä juossut Timo Kallio paloi kotipesän kynnykselle.

Tämän jälkeen jakso oli kotijoukkueen näytöstä. Jymy naputteli juoksuja yksittäin neljä kappaletta ja lopulta Aki Orava iski loppulukemat 7-0 taakse keskelle suuntautuneella lyönnillä. Kotiin juoksivat Antti Hartikainen sekä Roope Korhonen ja Aki itse juoksi kunnarin.

– Pelasimme erittäin hyvät ottelut. Nostan korkealle varsinkin vierasottelun (2. välierä) Pattijoella. Se on yksi parhaista siellä pelaamistamme otteluista, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen korostaa.

Joukkue juhlii Aki Oravan kunniajuoksua.

Mikko Korhonen huippuvireessä

Kentän ehdoton piristysruiske oli suorastaan flow-tilassa pelannut Mikko Korhonen, joka välillä haki palloja juoksuradalta asti kopiksi ja välillä taas sukelsi upeita syöksykoppeja. Ulkopelionnistumiset kantautuivat myös sisäpeliin asti, Korhonen löi kaksi juoksua ja nauratti yleisöä komeilla etukentän ylittävillä korkeilla näpäytyksillä, joita nähtiin ensimmäisellä jaksolla peräti kaksi kappaletta yhden lyöntivuoron aikana.

– Jos numero yhdeksän on lehdistötilaisuudessa, niin yleensä se on tarkoittanut sitä, että oma joukkue on pelannut todella huonosti ja hävinnyt. Nyt on tällainenkin historiallinen teko tehty, Jymyn ykköspalkittu Mikko Korhonen veistelee.

Kuvassa vasemmalla oleva Mikko Korhonen sai otteillaan yleisön haltioitumaan.

Pattijoen toisen jakson ainoan juoksun löi Jukka-Pekka Vainionpää 2-saumasta ja jakso päättyi lopulta Jymyn voittoon juoksuin 3-1. Mielenkiintoinen fakta on se, että kukaan Pattijoen pelaajista ei Vainionpään lisäksi onnistunut välierissä juoksuja lyömään. Vainionpäälle lyötyjä välierissä kertyi yhteensä seitsemän kappaletta.

Pelipäällikkö Kuosmanen ei olisi ollut pahoillaan, vaikka pelit olisivat jatkuneet pidempäänkin.

– Mieluummin sitä olisi tietenkin pelannut tiistaihin asti, jos olisi tiennyt, että voitto tulee. Silloin ”pelitatsin” säilyttäminen olisi kestänyt pidempään. Ensimmäiset pelit ovat olleet hankalia aina, ei ne puhumalla ja miettimällä muutu. Tekoja vaaditaan, Kuosmanen toteaa.

Sotkamon Jymy eteni näin kauden 2012 loppuotteluihin. Finaalipelit alkavat Sotkamossa Hiukan pesäpallostadionilla ensi lauantaina 1. syyskuuta klo 16. Vastustajaksi saapuu toisesta välieräparista joko Vimpeli tai Joensuu.

Ottelun tilastot

-AH