Sotkamon Jymy neljän parhaan joukkoon

Sotkamon Jymy eteni Miesten Superpesiksen kauden 2012 ylemmän loppusarjan välierävaiheeseen, voitettuaan Jyväskylän Kirin vieraskentällä jaksoin 2-0 (6-4, 5-3). Ottelusarja päättyi näin puhtaalla pelillä voitoin 4-0 Jymylle. Jyväskylän Kiri kaatui kuitenkin saappaat jalassa, sillä ottelusarjan neljäs ja viimeinen peli oli ehdottomasti jyväskyläläisten ehein ottelu.

– Tänään pelasimme pääosin jo tosi hyvää pesäpalloa. Teimme sen työn mitä pitää ja saimme peliimme rohkeuden takaisin. Harmittaa, että molemmille jaksoille tuli kuitenkin virheet ja Suomen parasta joukkuetta vastaan niitä ei saisi tulla, kertaa Kirin pelinjohtaja Juhani Lehtimäki päättynyttä ottelua.

– Tänään nähtiin Kiriltä ehdottomasti paras esitys, sitä kautta tuli tiukka vääntö. On hyvä, että sarja ratkesi nyt, jotta saamme jokusen huilipäivän tähän. Inhottava tässä huomenna olisi ollut jatkaa, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen näkee.

Mestarit juttusilla. Jymyn lukkari Toni Kohonen ja avausheiton suorittanut mäkihyppylegenda Matti Nykänen ehtivät jakaa toistensa kanssa hieman lajitietoutta ennen ottelun alkamista.

Kiriltä räväyttävä ottelun alku

Kotijoukkue oli päättänyt vielä tosissaan taistella paikasta välieriin. Hippoksen yleisö heräsi hurraamaan heti avausvuorossa, kun ajolähdössä lyömässä ollut Kalle Virolainen yllätti Sotkamon koppariparin taakse keskelle suuntautuneella lyönnillä. Lyönti oli hyvin lähellä tyhjentää koko kentän, mutta aidan reunasta takaisin kimmahtanut pallo löysi tiensä sen verran vikkelästi Roope Korhosen räpylään, että lopputulemana oli kaksi juoksua.

Tämän jälkeen alkoi sitten Jymyn rynnistys. Roope paikkasi päästettyä läpilyöntiä taidokkaalla kotiutusnäpäyksellä ja pussinpohjalyönnillä ja Toni Kohonen onnistui yllättämään Kirin kolmoskoppari Pasi Rajalan aivan takanurkkaan sijoitetulla lyönnillä. Tälläkin kertaa aita esti kunnarin syntymisen ja tuloksena oli kaksi juoksua. Jakso päättyi lopulta Kirin Mikko Rantalahden ja Juho Määttälän kavennuslyöntien jälkeen Jymylle 6-4.

– Annoin Kirille kaksi juoksua, mitä kautta joukkue sai hurmoksen päälle. Saimme sen kuitenkin seuraavassa vuorossa kuitattua, ruotii Roope Korhonen ensimmäisen jakson alkua.

Jani Komulainen ja Toni Kohonen mietteliäinä aivan toisen jakson loppupuolella. Taustalla nuori Jere Vikström imee itseensä vaikutteita.

Toisella jaksolla juoksuja tasatahtiin

Toisella jaksolla juoksuja syntyi tasatahtiin. Jymyltä pääarkkitehtina oli yhteensä viisi juoksua illan aikana lyönyt Roope Korhonen, joka samalla palkittiin Jymyltä parhaana pelaajana.

– Omalta kohdaltani alan olla jo siinä fyysisessä kunnossa, että pystyn lyömään palloa täydellä voimalla. Täytyy olla tyytyväinen, kun tiukassa pudotuspelissä tällä prosentilla juoksuja lyö, Korhonen toteaa.

Kiriltä onnistujien joukkoon lukeutui ensimmäistä pudotuspeliotteluaan pelannut Ville Kotro, joka löi ennakkoluulottomasti Kirin 1-1 -tasoituksen hidastetulla. Kotro itse tunnusti ensimmäisen pudotuspeliottelun tuoneen hieman perhosia vatsanpohjalle.

– Vähän oli alkukankeutta itsellä. Jännitystä oli kuitenkin ehkä enemmän kuin tavallisessa sarjapelissä. Jännitys kuitenkin laukesi, kun sai alle onnistuneita suorituksia, Kotro myöntää.

Toinen jakso päättyi lopulta vieraille 5-3 ja näin Sotkamo etenee välieriin otteluvoitoin 4-0. Välierät alkavat Jymyn kotiottelulla ensi tiistaina 21.8. klo 17.30. Tuleva vastustaja ei ole vielä tiedossa, mutta yksi mahdollinen vaihtoehto on torstaina pelaava, voiton päässä välieräpaikasta oleva Pattijoen Urheilijat. Pattijoen ja Koskenkorvan välinen puolivälieräsarja on tällä hetkellä otteluvoitossa 3-2 raahelaisten eduksi.

– Onhan se päivänselvä asia, että Pattijoki on näistä kahdesta kovempi joukkue. Huomenna Pattijoki tulee lyömään tuon sarjan poikki, Kuosmanen ennustaa.

Ottelun tilastot

-AH