Sotkamon Jymy nousi voittoon Saarikentällä

Sotkamon Jymy voitti Vimpelin Saarikentän tämän kauden ennätysyleisön edessä (3368) supervuorossa jaksoin 2-1(3-4, 2-1, 3-0). Voitto oli Jymylle tämän kauden neljäs perättäinen voitto ja viime syksy mukaan lukien kuudes perättäinen. Vimpelin pelinjohtajan Miika Rantatorikan mukaan tämä ei tarkoita sitä, että Jymy olisi ottanut joukkueiden välillä henkisen yliotteen.

– Jos me olimme ennen tätä peliä hävinneet viisi peräkkäistä ottelua Jymylle, niin kyllä me aika hyvin pystyimme tänään pelaamaan ja peli olisi voinut päättyä kummalle vaan. Asiasta ei ole ollut edes puhetta, Rantatorikka vakuuttaa.

Ville Hotakainen kotijoukkueen sankari ensimmäisellä jaksolla

Kotijoukkueen aloitus oli erinomainen. Ville Hotakainen yllätti Sotkamon takakentän heti ensimmäisen tasoittavalla lyömällä takaa keskeltä läpi ja kun kotiin ykköspesältä juoksi Tuomo Lönnmark ja Hotakainen itse ennätti kiertää kunnarin, oli tilanne heti 2-0.

Jakso säilyi loppuun asti Vimpelin johdossa. Sotkamon Jymy pääsi kolme kertaa juoksun päähän Roope Korhosen erinomaisen lyöntikunnon ansioista, mutta Vimpelin Janne Mäkelän oivalliset välilyönnit varmistivat Vedolle jaksovoiton 4-3.

– Päästimme pallon läpi ensimmäisen jakson alussa vaikka niin ei saanut tehdä. Sillä Vimpeli pääsi peliin mukaan. Saimme kuitenkin ahdistettua Vimpeliä ensimmäisellä jaksolla ja oli myös mahdollisuus lyödä tasoitusjuoksu, Jymyn ykköspalkittu Roope Korhonen kertaa ensimmäistä jaksoa.

Ottelun tuomaristo keskeytti pelin hetkeksi toisen jakson kolmannessa vuoroparissa katsomossa sattuneen sairastapauksen vuoksi.

Korhonen: ”Toinen jakso enimmäkseen aneemista”

Toisella jaksolla juoksut olivat niukemmassa. Vimpelin ainoasta juoksusta vastasi ensimmäisessä vuorossa Jere Dahlström. Jymyn vastaus tuli juoksukantaan palanneen Jimi Heikkisen lyönnillä, pallon hieman poltellessa kotijoukkueen räpylässä. Tasoitusjuoksun toi tälle päivälle numeroksi kolme vaihdettu Aki Orava.

Jakson ratkaisu syntyi kylmähermoisella tavalla. Mikko Korhonen tuli lyömään ajolähtöön neljännen vuoroparin aloittavalla yhden palon tilanteessa, eikä ollut siihen mennessä lyönyt ottelussa lyönnin lyöntiä. Tämä fakta ei tuntunut kuitenkaan Korhosta häiritsevän, vaan mies laittoi pallon väliin ja Jimi Heikkinen sai tuulettaa voittojuoksua. Vimpeli ei lisäjuoksuihin kyennyt ja jakso meni vieraiden nimiin.

– Toinen jakso oli molemmilta enimmäkseen aneemista. Pääsuoritukset epäonnistuivat pahasti. Korhosen Mikolta tärkeä ja mallikas suoritus jakson loppuun, Roope Korhonen kiittelee.

Roope Korhonen sai pallon sormeensa Toni Kohosen lyönnistä ensimmäisellä jaksolla…

Jymyltä räväkkä supervuoro

Sotkamolaisten supervuoro meni nappiin. Ensin Roope Korhonen löi keskisaumasta Antti Hartikaisen kotiin, tämän jälkeen Roope itse pääsi jokeen karanneella harhaheitolla tuomaan juoksun ja lopulta vielä Kosti Rautiainen asetti pallon Puputin eteen: tuloksena yhteensä kolme juoksua supervuorossa.

Vimpeli oli saada vielä pelistä kiinni omalla tasoittavallaan, kun pallo karkasi Jymyn harhaheitosta jokeen asti, mutta ennen peliä Savonjoen virtauksiin tutustunut Mikko Korhonen kykeni toimimaan rationaalisesti tiukassakin tilanteessa ja onki pallon sukkelasti kuiville. Vimpeli ei näin vielä Dahlströmille tehdystä tilanteesta huolimatta pystynyt tekemään juoksuja ja ottelu päättyi Jymylle.

…mutta kykeni kaikesta huolimatta jatkamaan peliä ja tuo tässä kuvassa Jymyn toisen juoksun supervuoroparissa. Roopen ainoa huoli olikin kotiväen suhtautuminen siihen, että kihlasormus jouduttiin väliaikaisesti irrottamaan!

– Tuntui vähän, että peli oli kyttäilyä puolin ja toisin, eikä ottelun taso noussut erityisen hyväksi. Omassa sisäpelissä teimme vähän erikoisia ratkaisuja pelitapaan nähden ja vuorot jäivät huonoihin paikkoihin. Kyllä me tänään tarjosimme Vimpelille voittoa. Voitto kuitenkin tyydyttää ja kun vastassa oli vielä Vimpeli niin ei tässä tarvitse synkistellä, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen toteaa.

Vimpelin kärki ei saanut peliään kunnolla toimimaan, josta osoituksena esimerkiksi Sami Haapakoskelle epätyypillisen vähäinen onnistumismäärä: viisi kärkilyöntiä kahdestatoista yrityksestä.

– Kärjellä tuli paloja alle ja peli vaikeutui, vaikka Sotkamoa vastaan ei voikaan olettaa, että homma menisi samalla tavalla. Peli oli kuitenkin paras Sotkamoa vastaan pelattu ottelu hengeltä, taistelulta ja ilmeeltä. Olimme pelissä koko ajan kiinni, se oli tänään tärkein asia, Rantatorikka summaa.

Sotkamo vankensi voitolla asemaansa sarjan kärkipaikalla, Vimpeli on toisena kolme pistettä Jymyä perässä.

Seuraava Sotkamon Jymyn peli on kotiottelu Jyväskylän Kiriä vastaan, joka pelataan torstaina juuri ennen Itä-Länsi -viikonloppua. Peli alkaa klo 18.

Ottelun tilastot.

-AH