Sotkamon Jymy on kauden 2012 Suomen mestari!

Sotkamon Jymy on kauden 2012 Suomen mestari. Mestaruus ratkesi loppuotteluissa lopulta suoraan voiton 3-0, viimeisen finaalin päätyttyä jaksoin 2-0 (5-2, 4-0). Kaksi ensimmäistä ottelua ratkesivat vasta kotiutuskisan kautta, mutta kolmas peli saatettiin ratkaisuunsa kahden jakson aikana. Vimpelin joukkue oli loukkaantumisten takia puolikuntoinen, mutta joukkueen ykköspalkittu Sami Haapakoski ei halua mennä sen asian taakse.

– En halua selitellä yhtään. Näillä mennään, ketä ehjinä on ollut. En halua mennä sen asian taakse, Haapakoski toteaa.

Komulainen siivitti Jymyn voittoon

Ensimmäisen jakson todellinen ratkaisu syntyi toisen vuoroparin tasoittavalla, kun Jani Komulainen tinttasi kunnarin 3-rajasta, aivan viime syksyn malliin. Komulaisen lyönnillä kotiin kiisivät Antti Hartikainen ja Toni Kohonen.

-Katsoin itse asiassa videoita ennen kahta viimeistä finaalia ja yritin katsoa paikkoja ja omasta mielestäni löysinkin ne. Sitten kun pelit alkoivat, ratkaisut eivät onnistuneet. Tällä viikolla en katsonut yhtään videota. Luotin tunteeseen ja siihen tietotaitoon mitä vuosien varrella on tullut ja se osoittautui nyt oikeaksi ratkaisuksi, kommentoi Jymyn ykköspalkittu Jani Komulainen läpilyöntiään.

Vimpeli kavensi vielä kahdella juoksulla, 5-1 -juoksun toi harhalla Tuomo Lönnmark ja 5-2 kavennuksen löi Janne Mäkelä kumurallaan.

Mikko Korhonen hauskuutti kotiyleisöä ensimmäisellä jaksolla lyödyn juoksun jälkeen.

Jymy suvereeni toisellakin jaksolla

Vimpeli oli aseeton myös toisella jaksolla. Vedon jäädessä juoksuitta, Jymyn puolelta juoksuja onnistui lyömään useampikin pelaaja. Roope Korhonen oli likeltä lyödä toisessa vuorossa kunnarin 3-jatkeelta, mutta pallo pysähtyi lopulta mainosaitaan ja tuloksena oli vain yksi juoksu. Toinen jakso päättyi lopulta 4-0.

Jani Komulainen löi pelissä kunnarin, aivan viime syksyn ratkaisufinaalin mukaisesti.

Jani Komulainen kiitteli pelin jälkeen vuolaasti niin yleisöä, kuin joukkueen koko kauden kenties tärkeintä ulkopelaajaa Immo Rautiaista.

– Tämä oli huikea joukkue. Haluan nostaa esille Immo Rautiaisen ulkopelin yhdeksi meidän kulmakiveksemme koko kautta ajatellen, Komulainen kehuu.

Yleisö eli omiensa mukana.

– Tämän hienompaa hetkeä ei voi pesäpalloilija kokea, kun tuossa metelissä pääsee pelaamaan. Nyt kun jokerinakin ehti kuunnella yleisöä, niin on se vain hienoa, miten takanamme on tälläinen joukko sotkamolaisia, kainuulaisia ja ihmisiä ympäri Suomen niemeä, Komulainen jatkaa.

Tunnelmat pikimmiten viimeisen palon jälkeen.

– Kyllähän tämä oli Jymyltä paras kausi pitkiin pitkiin aikoihin, jos isoa kuvaa katsoo. Viime vuonna nuoret pelaajamme olivat jokereina ja peli hieman takkusi, mutta nyt he pelasivat koko kauden hienosti, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kiittelee.

Hattu käteen, on nälkämaan laulun vuoro.

Ottelun tilastot

Pojat ovat pelinsä pelanneet, kannattajat ovat huutaneet äänensä käheiksi ja kausi on onnellisesti päätöksessä. Kiitos kaikille huikeasta kesästä! Sisällöntuottaja kiittää ja kuittaa koko Sotkamon Jymyn puolesta sekä sulkee Hiukan pesäpallostadionin portit viimeisenä, hieman kaihoisin, mutta ennen kaikkea onnellisin mielin.

Onneksi on Sotkamon Jymy.

-Antti Haapasalo