Sotkamon Jymy on Suomen mestari 2015

Vimpelin Veto – Sotkamon Jymy 0-2 (2-5, 0-2)

Ottelun tilastot

Sotkamon Jymy Suomen mestari finaalivoitoin 3-2

Kaikkien aikojen finaaleiksi tituleerattu Sotkamon Jymyn ja Vimpelin Vedon välinen viidenteen peliin huipentunut loppuottelusarja sai päätöksensä yli 5000:n katsojan edessä. Jymy näytti kaapin paikan lopulta kahden jakson aikana ja juhlii seurahistoriassa neljännen kerran (1963, 1997, 2004 ja 2015) mestaruuden ratkeamista vieraskentällä.

– Harvoin pesäpallokentällä tulee kyynel, mutta nyt tuli, Jymyn kapteeni ja ottelussa ykköspalkittu Jani Komulainen tunnelmoi.

yleisö_huutaa

Saarikentälle oli saapunut myös huikaiseva määrä Jymyfaneja, jotka pitivät meteliä yllä koko ottelun ajan, vaikka Jymy piipahtikin kahden juoksun tappioasemassa ensimmäisellä jaksolla. Tästä Jymy nousi ja osoitti kovuutensa paineen alla.

– Meillä on Suomen parhaat fanit, pelinjohtaja Mikko Korhonen hymyili huutomyrskyn silmässä.

Dramatiikkaa ei tästäkään ottelusta puuttunut, sillä Vimpelin Vedon kapteeni Henri Puputti joutui viime hetkellä jättämään ottelun väliin rajun angiinan vuoksi. Tilalle kokoonpanoon nousivat Marko Nygård sekä nuori jokeri Ville Takala, joka pelasi samalla myös ensimmäisen Superpesisottelunsa.

Toisella jaksolla ”nollanollaa” tahkottiin aina päätösvuoropariin asti, kunnes Jani Komulainen onnistui välilyönnillään ja Kosti Rautiainen 3-rajaleikkurillaan iskemään juoksut mieheen. Tähän Veto ei enää kyennyt vastaamaan.

mestaruus_2015_jymy_saarikenttä

Poikaa ei huuhdottu Vimpelissä, vaan kultakylpy suoritetaan huomenna sunnuntaina 20. syyskuuta Hiukan rannalla klo 14. Tapahtumaan on kaikille vapaa pääsy!

Huomio! Lehdistötilaisuus jäi tällä kertaa kuvaamatta. Videomateriaalia ottelun ratkeamishetkestä on tulossa!

Kesä on ohi, kausi on ohi. Takki on tyhjä, mutta olo on onnellinen. Kesän viimeinen otteluraportti on lopetettava perinteiseen tapaan tuttuihin sanoihin:

”Onneksi on Sotkamon Jymy.”

Kuvat: Juho Huusko, Antti Haapasalo
Teksti: Antti Haapasalo