Sotkamon Jymy on Suomen seuratuin joukkue Ruudussa!

Sotkamon Jymyn fanikameralähetykset ovat herättäneet laajaa kiinnostusta Suomessa. Jymy oli selkeästi Superpesiksen seuratuin joukkue fanikameralähetyksien osalta.

Sotkamon Jymy jatkaa piikkipaikalla Ruutu-palvelun seuratuimpana joukkueena. Suomen mestaruuteen päättyneellä, mutta myös koronaviruksen sävyttämällä kaudella Jymyn katsojalukemat Ruutu-palvelussa kasvoivat odotetusti.

– Selkein piikki katsojaluvuissa on nähtävissä oman fanikameratuotteen lanseerauksen ja konseptoinnin jälkeen. Katsojalukemat ovat kasvaneet hienosti, Superjymy Oy:n markkinointipäällikkö Olli Korhonen ilakoi.

Hiukan fanikameralähetysten tuotteistaminen ja kehittäminen on viitoittanut tietä pesäpallopiireissä.

– Lukemat kertovat meille tietenkin sen, että Jymy kiinnostaa, etäkannattajia löytyy paljon ja vierasjoukkueenkin fanit seuraavat omiensa edesottamuksia. Samalla se tarjoaa meidän yhteistyökumppaneille poikkeuksellisen hienon mahdollisuuden tavoittaa Jymystä ja pesiksestä kiinnostunutta segmenttiä, Korhonen avaa.

Pesäpallolla on lajina nouseva käyrä, mitä tulee harrastajiin, seuraajiin ja kiinnostavuuteen, mistä osoituksena erinomaiset katsojaluvut syksyn ratkasupeleistä niin Ruudun kuin ilmaiskanavienkin puolella. Tämän eteen myös Jymyssä tehdään pilottityötä.

– Lähetykset ovat osoittaneet, että tämänkaltaiselle tuotteelle on tilausta. Haluamme ilman muuta tarjota kansallispelinnälkäiselle yleisölle leipää ja sirkushuveja. Tavoitteena on kehittää edelleen kotiottelulähetyksiä ja tarjota lisääntyvissä määrin striimaussisältöä, Korhonen lupaa.

Mikko Piirainen on selostanut Jymyn kotiottelut Ruutuun kahden kauden ajan.

Superpesis on saavuttanut vahvan aseman Nelonen Median kanavilla suosituimpina kotimaisina palloilusarjoina. Finnpanelin mukaan suorat lähetykset miesten Superpesiksen loppuottelusarjasta olivat Jim-kanavan katsotuimpia ohjelmia kahdella peräkkäisellä viikolla ja ratkaisuottelu tavoitti yhteenlaskettuna yli 300 000 katsojaa. Huippupesäpallon asemaa vahvistaa naisten Superpesis, suosituin kotimainen naisten palloilusarja yleisömäärillä mitaten, jonka ratkaiseva loppuottelu keräsi 223 000 katsojan tavoittavuuden.

Pesis Talk Show täytti vastaanottimet pesäpallolla

Sotkamon Jymy tuotti keväällä kuudentoista jakson verran keskustelua pesäpallosta Pesis Talk Show -ohjelmaformaatin myötä. Koronavirusepidemia pysäytti urheilevan maailman, eikä superpesiskaudenkaan läpiviennistä ollut vielä varmaa tietoa.

Ohjelmaformaatti sai paljon kiitosta ja keräsi muhkeat katselukerrat niin Jymyn YouTube-kanavalla kuin Ruutu-palvelussakin.

– Konsepti antoi viitteitä sille, että vastaavanlaisella keskusteluohjelmalla riittää kysyntää ja pesiksen ystävillä vatsa ei täyty helposti, Korhonen kommentoi.

Artikkelikuva: Valtteri Mulkahainen