Sotkamon Jymy Suomen mestari 2013

Sotkamon Jymy voitti miesten Superpesiksen kolmannen loppuottelun jaksoin 2-1 (2-1, 0-3, 1-0). Kolmannen loppuottelun voitto tiesi samalla myös loppuottelusarjan voittoa otteluvoiton 3-0: Sotkamon Jymy on Suomen mestari vuosimallia 2013.

Miesten Superpesiksen Suomen mestarit vuosimallia 2013!

Miesten Superpesiksen Suomen mestarit vuosimallia 2013!

Ottelun ratkaisijaksi nousi Immo Rautiainen, jonka häikäisevä syöksykoppi supervuoroparissa lopetti Vimpelin sisävuoron kuin seinään. Janne Mäkelän ilmava saumalyönti jäi Immon räpylään ja Sotkamossa kolmatta loppuottelua seurannut kauden ennätysyleisö (4015 katsojaa) oli revetä liitoksistaan.

Immo Rautiainen nousi ratkaisijaksi myös Supervuoroparin tasoittavalla sisävuorolla. Immo löi kenties jalostetuimman viistomailalyönnin sitten 90-luvun ja vaikka Henri Puputti oli lyönnissä hyvin syöksyen mukana, tipahti pallo hänen räpylästään ja Suomen mestaruus sinetöityi kainuulaisjoukkueelle.

Immo itse kuvaili tunnelmiaan pikimmiten lyöntinsä jälkeen vaatimattomasti.

– Tuntuu siltä kuin olisi voittanut jotain.

Vimpelin Vedon murheenkryyniksi osoittauti kolmannessakin loppuottelussa vähäinen 3-tilanteiden määrä (7) ja tästä oli kiittäminen Jymyn lukkari Toni Kohosta, joka palkittiin myös joukkueensa parhaana.

Yleisöä Hiukassa oli koko kesän ennätysmäärä: 4015 katsojaa.

Yleisöä Hiukassa oli koko kesän ennätysmäärä: 4015 katsojaa.

Huomasitko tätä

Saku Hakkarainen on ensimmäinen toisen polven loppuottelupesäpalloilija. Sakun isä Kari Hakkarainen pelasi miesten Superpesiksen loppuotteluissa viime kerran kaudella 2007 ja Suomen mestaruuden hän voitti kaudella 2001. Saku pelasi Sotkamon Jymyn edustusjoukkueessa myös kesällä 2012, mutta loukkaantuminen esti finaaleissa pelaamisen.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi tasan 50 vuotta Sotkamon Jymyn ensimmäisestä mestaruudesta, ja kolmannessa loppuottelussa paikalla oli myös vuoden 1963 mestaruusjoukkueen jäseniä.

Mikko Kuosmanen johdatti joukkueensa viimeisen kerran pelinjohtajana mestaruuteen.

Mikko Kuosmanen johdatti joukkueensa viimeisen kerran pelinjohtajana mestaruuteen.

Kuosmasta jäi kismittämään ainoastaan yksi asia.

– Kun Vimpeli voitti välieräsarjan 2010 ja juhlivat aika railakkaasti tuossa kentällä, niin kyllä sieltä meidän joukkue ammentaa voimaa. Sen jälkeen teimme täsmähankinnat, Kohonen tuli tänne ja olemme voittaneet kolme mestaruutta peräkkäin Vimpelistä. Olisin halunnut ehdottomasti Ojanperän päänahan.

Ottelun tilastot

Stadion kumisee tyhjyyttään ja allekirjoittanut sulkee portit jälleen viimeisenä. Kiitos huikeasta kesästä kuuluu Sotkamon Jymyn faneille ja suurkiitos suuntautuu myös Janne ”Steadycam” Kuroselle, joka toimi loppukaudesta mediavastaavan apuna video- ja stillikuvan tuottamisessa. Onneksi on Sotkamon Jymy.

Sisällöntuottaja hiljenee.

Hetkeksi.

– Antti Haapasalo