Sotkamon Jymy tuo huippupesiksen Stadiin ja Manseen 21.-22.5.

Ottelu on kuultavissa Kajauksen nettiradiosta klo 18. Nettiradioon pääset tätä linkkiä painamalla!

radiologo3

Sotkamon Jymy tuo huippupesiksen odotetulla Roadtrip-kiertueella Etelä-Suomeen pelaamalla ottelut Helsingissä Meilahdessa ja Tampereella Kaupin pesäpallokentällä. Helsingissä pelataan 21. päivä torstaina ja Tampereella 22. päivä perjantaina. Molemmat pelit alkavat klo 18.

Vastustajaksi saapuvat joukkueet ovat äärimmäisen mielenkiintoinen parivaljakko, sillä Helsingissä vastaan asettuu Jymyn viime syksyn välierävastustaja Hyvinkään Tahko ja Tampereella loppuotteluvastustaja Vimpelin Veto, jonka peleistä Sotkamon Jymyä vastaan on muodostunut todellisia modernin pesäpallon klassikko-otteluita.

– Tahko on vahvistunut Marko Pelkosella ja tämän lisäksi Riku Hokkanen pelannut ensimmäisissä peleissä varsin hyvin, joten heidän materiaalinsa on tänä vuonna entistäkin leveämpi, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen kertoo.

Korhosen mukaan myös Vimpelin Veto on raudanluja sisäpelin osalta.

– Vimpelillä on sarjan yksi kovimmista sisäpeliarsenaaleista. Vimpelin sisäpelin marssi täytyy pystyä hiljentämään ja hidastamaan jos meinaa heitä vastaan juhlia.

Katsojia Roadtrip-kiertueella perinteisesti riittää. Tässä yleisöpaljoutta kesän 2014 Tampereella pelatusta ottelusta.

Katsojia Roadtrip-kiertueella on perinteisesti riittänyt.

Remu Aaltosen urheilujoukkue Ganes mukana Helsingissä

Helsingissä ottelun tauolla pelataan näytösottelu, jossa musiikin ja urheilun yhdistävä hauskanpitojoukkue Ganes pelaa Helsingin Puna-Mustien naisjoukkuetta vastaan näytösottelun. Pelissä on mukana rokkareita ja urheilijoita laidasta laitaan, sillä kentällä nähdään käyskentelemässä joukkueen perustajajäsen Remu Aaltonen, jonka Hurriganes-yhtyeen ”Get on”-kappale on toiminut Jymyn kentälletulo- ja juoksubiisinä jo vuosikaudet. Lisäksi Ganesin kapteenina nähdään mäkihyppylegenda Matti Nykänen. Tämän lisäksi mukana on mm. pesäpallolegenda Kari Kuusiniemi ja jalkapallon 6-kertainen Suomen mestari Tuomas Kansikas

– Tapana on ollut kutsua joukkueeseen eri lajeista suosikkipelaajiani. Pelaajan ei tarvitse olla hyvä, tärkeintä on olla persoona. esimerkiksi remu on äijien äijä. Oon tuntenu sen 20 vuotta ja en ota vieläkään selvää siitä, joukkueen toinen perustajajäsen Ari Juntunen hymyilee.

– Urheilu on mykyään liian vakavaa. Piirrellään fläppitauluun ja puvut päällä pelin jälkeen annetaan kommentteja. Me pidetään hauskaa. Mä en oo näistä peleistä yleensä muuta saanut kuin ison puhelinlaskun, Juntunen nauraa.

Jani Komulainen (kuvassa) ja Henri Puputti haastavat toisensa pituuslyöntikisassa.

Jani Komulainen (kuvassa) ja Henri Puputti haastavat toisensa pituuslyöntikisassa.

Tampereella pituuslyöntikilpailu

Tampereella kolmatta kertaa pelaava Jymy saa tänä vuonna vastaansa Vimpelin Vedon. Tiukan ottelun lisäksi Tampereella nähdään yksilöiden kaksinkamppailu.

Ennen ottelua nähdään suoranainen titaanien taisto, kun Sotkamon Jymyn kapteeni ja vaihtolyöntispesialisti Jani Komulainen sekä Vimpelin Vedon pääkotiuttaja Henri Puputti kilvoittelevat pesäpallon pituuslyönnissä. Kärkilyöntitilaston voittoja Jani Komulaisella on urallaan viisi kappaletta ja Henri Puputilla taas kolme.

Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen odottaa peleistä tunnelmallisia vääntöjä.

– Helsinkiin ja Tampereelle on ennakkotietojen mukaan tulossa paljon molempien joukkueiden kannattajia. Harvoin runkosarjan peleissä on tällaista tilannetta, Korhonen kertoo.

Alla olevasta videosta näet, kuinka Meilahden pesäpallokentälle pääsee julkisen liikenteen avulla! HUOMIO! YLLÄ OLEVAN VIDEON AIKATAULUT JA INFORMAATIOT OVAT VIIMEVUOTISIA EIVÄTKÄ PIDÄ ENÄÄ PAIKKAANSA! Meilahti on kuitenkin edelleen videon osoittamassa paikassa!

Ottelut:

Sotkamo – Hyvinkää 21.5. Helsingin Meilahdessa klo 18

OSTA LIPPU HELSINGIN PELIIN TÄTÄ LINKKIÄ PAINAMALLA

Sotkamo – Vimpeli 22.5. Tampereella Kaupin pesäpallokentällä klo 18

OSTA LIPPU TAMPEREEN PELIIN TÄTÄ LINKKIÄ PAINAMALLA

Lippujen hinnat:

Aikuiset: 20 €
Opiskelijat 10 €
Eläkeläiset 10 €
7-15 -vuotiaat 5 €
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi.

Tiesitkö, että mm. Vuokatin koulukeskuksen uutta liikuntahallia on rakennettu Veikkauksen tuotolla? Kiitos siitä kuuluu kaikille Veikkauksen pelien pelaajille. Kiitoksena otteluun saapuvien katsojien kesken arvotaan kaksi ikimuistoista matkaa Superpesiksen itä-länsi -otteluun Veikkauksen Voittajakatsomoon. Elämys sisältää matkan fanibussilla, lajilegendojen vierailut, fanituotteita ja mahtavan tunnelman.

Katso lisätiedot ja muut mukana olevat ottelut tästä linkistä!

-AH