Sotkamon Jymy varmisti runkosarjan voiton

Sotkamon Jymy varmisti runkosarjan voiton päihittämällä sadesäässä Koskenkorvan vieraiskentällä suoraan 2-0. Jymy onnistui pitämään Koskenkorvan tilanteet erittäin vähissä, Kossu sai 3-tilanteita aikaiseksi vain 5 kappaletta. Sotkamon tilannemäärä oli 19. Nyt kun yksi kierros on runkosarjaa jäljellä ja Sotkamon ja sarjassa toisena olevan Vimpelin ero on 4 pistettä, on Jymy saanut varmistettua toisen perättäisen runkosarjavoiton.

Ennen ottelun alkua lukkarilegenda Mauri Pyhälahti otti vastaan kunniataulun osoituksena valinnasta pesäpallon kunniagalleriaan. Pyhalahti on aloittanut uransa Koskenkorvalla.

Marttala: ”Kipsi oli mailan varressa”

Ensimmäisellä jaksolla juoksuja saatiin odottaa aina kolmanteen vuoropariin saakka. Jymy sai takatilanteen harhaheitolla ja lyömään tulleen Aki Oravan linjaan suuntautunut pallo poltteli ulkokentän käsissä juoksun arvoisesti. Tämän jälkeen Jani Komulainen löi vieraat vielä vastustamattomalla välilyönnillä 2-0 –johtoon.

Juha Niemi elätteli kotijoukkueen toiveita lyömällä hirmuisen kumuran aivan takarajalle. Jymyn Mikko Korhosen haku esti Niemen kunnariaikeet, mutta Ville Viita ja Tuomas Tallbacka toivat Kossun tasoihin. Tilanteessa syntyi samalla Kossun ensimmäisen jakson ainoat 3-tilanteet.

Vieraat eivät tästä kuitenkaan häkeltyneet, vaan veivät jaksovoiton Jymyn ykköspalkitun Toni Kohosen saumalyönnillä ja Aki Oravan näpäytyksellä.

– Kyllä 3-tilannemäärä näyttää sen, että kipsi oli mailan varressa. Onnistumisia ei tullut, enkä osaa sanoa mistä se johtuu. Kyllähän Sotkamo tätä peliä hallitsi, niin kuin tilastot sen näyttävät, Koskenkorvan pelinjohtaja Jukka Marttala manaa.

Jymyn ykköspalkittu Toni Kohonen onnistui lukkaroinnin lisäksi sisäpelissä, lyöden 3 juoksua.

Kuosmanen: ”Erittäin hyvä ottelu”

Sade vihmoi pelaajien niskaan vielä toisellakin jaksolla, ja se piti ainakin kotijoukkueen tilanteet Jymyn vahvan ulkopelin lisäksi vähissä. Sotkamo sai kuitenkin rakennettua tarvittavat tilanteet ja sai aikaiseksi kolme juoksua, joista kahdesta ensimmäisestä vastasi mainiosti pelannut Toni Kohonen.

Kiihkein tilanne koettiin toisen tasoittavalla, kun Jimi Heikkisen pussinpohjakotiutuksen yhteydessä syntyi erimielisyyksiä siitä, oliko Juha Puhtimäen jalka kotipesässä kiinniottohetkellä vai ei. Tuomari totesi sen kuitenkin olleen irti ja tilanteesta syntyi Jymyn toisen jakson kolmas juoksu.

Pojat pohtivat yksissä tuumin oikeaa tuomiota. Soraääniä nousi Koskenkorvan leiristä sen verran, että ottelun pelituomari joutui nostamaan kotijoukkueen pelinjohtaja Jukka Marttalalle keltaisen kortin.

Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen puhkui tyytyväisyyttä ottelun jälkeen.

– Kyllähän me pelattiin tänään erittäin hyvä ottelu. Vaikka tulikin yksi läpilyönti, niin onnistuttiin pelaamaan laadukas sisävuoro sen jälkeen. Nyt keskitymme tiistaihin, seuraavaan kunnon otteluun, Kuosmanen toteaa viitaten ensi viikon tiistaina alkaviin pudotuspeleihin.

Sotkamon viimeinen ottelu runkosarjassa on Kouvolaa vastaan vieraskentällä. Ensi tiistaina pelataankin jo puolivälieriä, joissa vastaan tulee joko Kankaanpään Maila tai Jyväskylän Kiri. Tervetuloa kannustamaan!