Sotkamon Jymy voiton päässä välieräpaikasta

Sotkamon Jymy otti jo kolmannen voiton Jyväskylän Kiriä vastaan pelattavassa puolivälieräsarjassa, kun se voitti kotikentällään Hiukassa vierasjoukkueen jaksoin 2-0 (3-2, 9-1). Kiri oli saapunut Sotkamoon aivan erilaisella sykkeellä kuin aikaisemmin ja taisteli jo hetkittäin ottelun voitosta, tästä oli osoituksena myös se, että joukkue ensimmäisellä jaksolla enemmän tilannetta aikaan kuin kotijoukkue Jymy. Illan ottelu oli myös samalla JymyHyvä-hyväntekeväisyysottelu, jossa jokaisesta lahjoitettiin yksi euro Mannerheimin lastensuojeluliiton Kainuun piirille. Peliin oli saapunut 2300 katsojaa, joten lahjoitussummaksi tuli myös 2300 euroa! Kiitokset kaikille paikalla olleille!

– Aistittavissa oli, että porukka lähti taistelemaan ja se näkyi kentälläkin. Paljon jäi jossiteltavaa, mutta ainahan sitä on, Kirin ykköspalkittu Jyri Kyllönen näkee.

Toni Kohosen lukkarityöskentely sai Mikko Kuosmaselta kiitosta. Kuva: Superpesis

Kuosmanen: ”Jaksotappio hyvin lähellä”

Jyväskylän Kiri siirtyi ensimmäisen kerran pudotuspelisarjan aikana johtoon ensimmäisen jakson toisessa vuoroparissa Mikko Rantalahden välilyönnillä. Kauaa vierasjoukkue ei saanut johtoasemastaan nauttia, sillä Sotkamo iski heti tasoittavalla vuorolla.

Niko Korhosen lyönti sirvahti koppari Rajalan räpylästä keskeltä takaa läpi aina juoksuradan paremmalle puolelle ja Korhonen pääsi tuulettamaan kauden toista kunnariaan. Seuraavaksi lyömään tulleen Antti Hartikaisen lyönti sirvahti tällä kertaa polttolinjassa sen verran, että Niko pääsi karkaamaan kotiin tuoden tuplajuoksun. Kun vielä Roope Korhonen pudotti kumuransa väliin, johti Jymy jo ensimmäistä jaksoa juoksuin 3-1.

– Tänään sattui heti pelin alusta osumaan keppiin, niin tiesin, että kyllä minä kunnarin vielä lyön, Jotenkin oli sellainen tuntuma, että tänään saattaa räsähtää, Niko Korhonen lohkaisee.

Niko Korhonen oli tänään oikeutetusti Jymyn ykköspalkittu. Kakkosena palkittiin loistavasti myös onnistunut Antti Hartikainen, jolla sai kerättyä Korhosen tavoin kymmenen kärkilyöntiä yhdestätoista yrityksestä. Kuva: Superpesis

Jyväskylä ei kuitenkaan jaksovoittoa helpolla luovuttanut. Heti seuraavassa sisävuorossa lyöjäjokeri Kalle Virolainen pamautti etutilanteessa vastustamattomasti 3-jatkeelta maisemaan, mutta pallo ei aivan jaksanut nousta kolmospuolen takana olevan kummun ylitse, joka pelasti tällä kertaa kotijoukkueen suuremmilta vahingoilta, sillä kolmen juoksun lyönti vaihtuikin nyt vain kavennusjuoksuksi. Jakso päättyi 3-2.

– Täytyy sanoa, että Kiri pelasi hyvän pelin sisällä. Meillä oli onnea mukana Virolaisen lyönnissä, siinä oli jaksotappio hyvin lähellä, kertaa Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen.

Jymy karkasi toisella jaksolla

Toisella jaksolla Kirin tilanteet tyrehtyivät. Jymy vertyi ottelun loppua kohden todelliseen ilotulitukseen: neljännen vuoroparin aloittavalla nähtiin peräti kuusi juoksua. Antti Hartikainen kuului ehdottomiin onnistujiin, hän löi viimeisessä sisävuorossa pallon kaksi kertaa kakkospuolelta läpi, molemmulla kerroilla vain mainosaita esti kunniajuoksun syntymisen. Jakso päättyi lopulta 9-1. Otteluvoitot ovat näin tällä hetkellä Sotkamon eduksi 3-0.

Roope Korhonen on palannut kehiin tehokkaana pienen tauon jälkeen. Tänään Roope löi viisi juoksua. Kuva: Superpesis

– Ensimmäinen jakso oli sellaista mitä pitikin olla. Toisella jaksolla tuli järkyttäviä virheitä, palloja meni räpylän alta. Jos niitä tulee, niin kyllä näitä pelejä myös häviää, Kirin pelinjohtaja Lehtimäki manaa.

Seuraavan kerran pelataan keskiviikkona Jyväskylässä, jossa sarja on Jymylle katkolla.