Sotkamon Jymy vuoden 2013 hallimestari

Sotkamon Jymy voitti viidennen hallimestaruutensa Joensuussa pelatussa lopputurnauksessa sunnuntai-iltana. Vimpeliä vastaan pelattu finaali oli kokonaisuudessaan tasaista ja jännittävää peliä, mutta hallikaudella voitosta voittoon marssinut sotkamolaisryhmä päihitti vastustajansa jaksoin 1-0 (2-1, 3-3).

– Kyllä nämä pelit on olleet pienestä kiinni jo jonkin aikaa. Tämä oli ylivoimaisesti paras peli meiltä tässä turnauksessa, eilen tekeminen oli todella väsynyttä, Vimpelin Vedon ykköspalkittu Sami Haapakoski tuumaa.

– Alkaa huumorin puolelle tämä hopeaputki menemään, vitsi tosin on jo kulunut.

Totta tosiaan, Vimpelillä on nyt allaan kolme halli-SM hopeaa vuosilta 2011–2013, sekä 2 hopeamitalia kahdelta edelliseltä kesältä. Viimeiset kymmenen ottelua Jymyn ja Vedon välillä ovat kaikki päättyneet kainuulaisten voittoon.

– En ole niitä (hopeamitalien määrää) edes laskenut, enkä laske, Haapakoski naurahtaa.

Hallimestaruus oli Jymylle kautta aikain viides. Piikkipaikkaa hallimestaruuksien määrässä pitää Oulun Lippo kuudella mestaruudella.

Hallimestaruus oli Jymylle kautta aikain viides. Piikkipaikkaa hallimestaruuksien määrässä pitää Oulun Lippo kuudella mestaruudella.

Jymyn ulkopeli rautaa

Joensuu Areenaan ottelua seuraamaan saapunut yleisö ei nähnyt illan aikana suoranaista sisäpelin juhlaa, mutta ulkopeli oli sen sijaan raudanlujaa. Ulkokentän avustuksella juoksuja ei oikeastaan syntynyt kuin yksi kappale ja se oli Jymyn avausjuoksu. Jere Vikströmin ensimmäisen jakson toisen tasoittavalla vuorolla linjaan viimeisenä lyöjänä lyöty pallo poltteli Sami Haapakosken räpylässä sen verran, että Onni Määtällä oli helppo työ syöksyä Jymy johtoon.

Vimpelin vastaus tuli Janne Mäkelän hirmuisella takakentältä seinään asti karanneella kumuralla, mutta Roope Korhosen sai kunnian merkkauttaa ensimmäisen jakson ratkaisujuoksun tilillensä välilyönnillä.

– Ulkopeli oli totutun pitävää ja se on jopa kehittynyt viime vuodesta, olemme tehneet sen eteen hommia. Sisäpeli nyt ei ole vielä maailmanluokkaa, mutta asenteemme oli hyvä ja voitto on lopulta se, mikä ratkaisee, Jymyn parhaana palkittu Aki Orava tuumaa.

Toisella jaksolla lyödyn juoksun lisäksi Aki pelasi etukentällä erinomaisesti ja ilahdutti katsojia TV:stä tutulla ”Samppa Linna”-tuuletuksella.

Aki soi pelin jälkeen itsellensä oikeuden herkutella suklaakakulla ja nauttikin siitä silminnähden!

Suurena kulinaristina tunnettu Aki herkutteli pelin jälkeen ansaitusti suklaakakulla!

”Kyllä hässäkät kuuluvat pesäpalloon”

Toisen jakson mieleenpainuvin lyönti oli ehdottomasti Roope Korhosen käsialaa. Hetkeä aikaisemmin Toni Kohonen oli vienyt pomppulyönnillään Jymyn 3-2-johtoon ja Roopella oli mahdollisuus kasvattaa tuota johtoa ajolähtötilanteessa.

Roopen vastustamattoman kierteisen ykkösrajanäpyn kohtalona ei ollut kuitenkaan juoksu, sillä tilanteesta tilanteessa tuomittiin lopulta sisäpelaajan estäminen ja kaksi paloa, sillä ykköspesältä etenemään lähteneen Onni Määtän katsottiin häirinneen Tuomo Lönnmarkin ulkopelisuoritusta.

Tilanteesta saatiin aikaiseksi jo pienimuotoinen torikokouskin, mutta tilanne raukesi viimeistään kakkospelinjohtaja Mikko Korhosen tyyneen kommenttiin Jymyn vaihtopenkin luona: ”kyllä hässäkät kuuluvat pesäpalloon”.

Vimpeli sai vielä tasoitettua pelin Janne Mäkelän saumalyönnillä, mutta toisen jakson tasatilanne riitti sinetöimään Jymyn mestaruuden.

Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen oli mestaruuden lisäksi ilahtunut muiden lopputurnaukseen osallistuneiden joukkueiden otteista.

– Nämä turnaukset ovat mittareita, jotka kertovat, missä kukakin menee. Oli hienoa nähdä, miten muut joukkueet ovat jo alkaneet ahdistella Sotkamoa ja Vimpeliä. Seurajohdot ovat myös alkaneet huomata, etteivät nimet selässä mitään tee. Nuorten pelaajien merkitys aletaan ymmärtää, Kuosmanen iloitsee.

Ottelun tilastot

-AH