Sotkamon Jymylle Made in Kainuu -tunnustus

Suomen menestynein palloilujoukkue Sotkamon Jymy on parhaillaan pelikiertueella Helsingissä ja Tampereella. Jo useamman kesän ajan Sotkamon Jymy on vienyt huippupesäpalloa pääkaupunkiseudulle ja samalla pelitapahtumissa tuonut esille muutakin kainuulaista osaamista muun muassa ruuan ja kulttuurin saralta.

Kainuulaisuus on tärkeä osa Sotkamon Jymyä, mikä on myös kirjattu joukkueen arvoihin. Menestyksekkäästä työstä maakunnan eteen superpesisjoukkueelle ojennetaan Made in Kainuu -tunnustus keskiviikkona Sonera Stadiumilla Helsinki-pelin yhteydessä.

– Olemme ymmärtäneet oman roolimme kainuulaisen elämänmenon piristäjänä. Tarjoamalla viihdyttäviä ottelutapahtumia sekä menestymällä pelikentällä ja sen reunalla olemme yksi osatekijä, joka rakentaa myönteistä mielikuvaa Kainuusta. Ja kieltämättä kauden koskettaviin ja juhlaviin hetkiin kuuluu yhdessä Nälkämaan laulun laulaminen, SuperJymyn toimitusjohtaja Jarmo Heikkinen kertoo.

Hallitsevan Suomen mestarin menestys on vailla vertaa: yhteensä Sotkamon Jymy on voittanut viimeisen 23 vuoden aikana peräti 21 miesten pääsarjatason SM-mitalia. Vuodesta toiseen jatkunut menestys on luonut paljon myönteistä julkisuutta joukkueelle ja siten myös Kainuulle.

made_in_kainuu_2

Paljon faneja Etelä-Suomessa

Sotkamon Jymyä fanitetaan vahvasti kotiseudun ulkopuolellakin. Esimerkiksi iso osa fanituotetilauksista tulee Etelä-Suomesta, ja laajalle ulottuva suosio näkyy myös Jymyn Facebook-sivulla.

– Aikaisempina vuosina Helsinki-pelissä on ollut noin 3 000 katsojaa. Yleensä saavutamme ottelullamme Helsingin kesän parhaimman pesisotteluyleisömäärän. Se kertoo alueella olevan paljon meidän kannattajiamme. Syksyisin kuulemme hienoja tarinoita, kuinka pitkienkin matkojen takaa fanimme saapuvat katsomaan mitaliotteluita, Heikkinen sanoo.

Keskiviikon 22.5. Helsinki-pelissä Sotkamon Jymy kohtaa Hyvinkään Tahkon. Lauantaina 25.5. Tampereella Kaupin urheilupuistossa Jymy saa vastaansa Kouvolan Pallonlyöjät. Lauantaina ennen miesten ottelua voi ihailla lisää kainuulaista pesistaitoa, kun toinen kainuulaisjoukkue Vuokatin Veto pelaa naisten superpesisottelun Mansen Räpsää vastaan.

– Meillä on useita valtakunnallisia yhteistyökumppaneita, joille etelän pelien yhteydessä tarjoutuu mahdollisuus huippupesiksen seuraamiseen. Järjestämme Helsinki- ja Tampere-pelit myös rakkaudesta lajiin. Monipuoliset pelitapahtumat ovat suuri markkinointityö kansallispelimme puolesta, Jarmo Heikkinen muistuttaa.

Kainuun markkinointiviestintähanke Made in Kainuu myöntää Made in Kainuu -tunnustuksen kuukausittain kainuulaisille onnistumisille ja menestystarinoille. Tunnustuksen saajat ovat arvostettuja esimerkkejä aidosta kainuulaisesta osaamisesta ja laadusta. Jokaisella on mahdollisuus ehdottaa omaa suosikkia tunnustuksen saajaksi Made in Kainuun koti- tai Facebook-sivuilla.