Sunnuntaina panoksena lopputurnauspaikka

Sotkamon Jymy – Kempeleen Kiri 2-0 (4-2, 6-2)

Lausahdus ”vaikeuksien kautta voittoon” kuvaa hyvin Jymyn toista halli-SM -alkusarjaottelua Kempelen kiriä vastaan. Ensimmäisen jakson ensimmäisellä sisävuorolla Jarmo Viittasen lyönnillä ja kolmannessa vuorossa Matti Pellikan lyödyllä 2-0 -johtoon siirtynyt Kempele ei luovuttanut johtoasemaansa ennen viimeistä vuoroparia.

Jymyn etenijäjokeri Altti-Jussi Ronkainen oli hetkeä aiemmin kaventanut tilannetta yhdellä juoksulla, kun uusi hallipeleissä kokeiltava sääntö tuli täytäntöön: häviöllä oleva joukkue aloittaa viimeisen vuoroparin sisältä, joka siis oli tässä tilanteessa Sotkamon Jymy. Samoin tein kavennusjuoksun jälkeen sisävuorossa jatkanut Jymy nousi tasoihin kuin varkain harhaheiton turvin, minkä jälkeen joukkue rummutti vielä kaksi juoksua vierasjoukkueen pään kääntyessä painoksiin.

– Saimme peliin huonon aloituksen ja tehtiin sitä kautta ottelu itsellemme vaikeaksi. Kempele oli pirteä, niin kuin sarjanousijan kuuluukin ja ei olisi ollut väärin, vaikka eka jakso oltaisiin hävitty, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen myönsi.

Loukkaantumiset joukkueiden riesana

Toisella jaksolla Jymy teki pesäeroa jo ensimmäisessä vuorossa kolmella osumalla. Kempeleen ainoat juoksut syntyivät seuraavassa sisävuorossa, toinen harhaheiton säestyksellä ja toinen taas lukkari Toni Kohoselle harvinaislaatuisella vaapataivaljuoksulla. Kavennukset eivät kuitenkaan riittäneet, sillä Kohonen oli toisella jaksolla mies paikallaan mailan varressa, siitä osoituksena kolme lyötyä juoksua.

Kummatkin joukkueet kokivat takaiskuja loukkaantumisten muodossa. Antti Hartikainen joutui jättämään leikin kesken jo ensimmäisellä jaksolla ja Kempeleen Matti Pellikan akillesjänne otti osumaa hänen pyrkiessä toisella jaksolla 3-puolelta karanneen läpilyönnin perään. Pellikka poistui hallista Kajaanin keskussairaalasta hälytetyn ambulanssin kyydillä.

– Hartikaisella on alavartalovamma, hän huilaa huomenna, Kuosmanen paljasti.

Jymy pelaa huomenna sunnuntaina klo 13 Oulun Lippoa vastaan Ouluhallissa. Tämän pelin voittaja on alkusarjan lohkovoittaja ja etenee maaliskuussa pelattavaan halli-SM -lopputurnaukseen.