Syökää lihaa – Messin jättiburgeri löysi voittajansa!

Haasteet ja kilpailut saavat Jymy-pelaajan aina syttymään. Lajista riippumatta. Tällä kertaa jymyläiset ottivat mittaa toisistaan sotkamolaisen Ravintola Messin tarjoamassa ”syö kaveri pöydän alle”-haasteessa.

Kupletin juoni oli selvä: jokainen pelaaja sai eteensä karkealta arviolta 1,1 kilon verran maukasta hampurilaista ja rankskalaisia. Kyytipojaksi litra vapaasti valittavaa ruokajuomaa.

– Kukaan ei ole koskaan syönyt annosta loppuun asti, oikeastaan edes lähelle ei ole päästy” Messin Juho Härkönen tiivistää lähtökohdan.

Ennakkoon Roope Korhosen voittoa pidettiin lähes varmana, varsinkin kovien haastajien Aki Oravan ja Antti Hartikaisen jäädessä sivuun.

– Mikko Korhonen on pelireissujen perusteella kova syömämies ja Kosti tuli ihan tätä varten Jyväskylästä asti Sotkamoon. Ehkä näistä kahdesta löytyy itselle kirittäjiä, suosikin taakkaa kantava Roope ennakoi.

messiasburgeri
Kuva: Haaste nimeltä messiasburgeri.

12 pihviä lisukkeineen

Ensimmäisten messiasburgereiden saapuessa pöytään, porukasta alkaa löytyä uskoa haasteen voittoon sen konkretisoituessa silmien eteen.

– Odotin ehkä jopa isompaa. Näyttäisi siltä, että tässä voi onnistua, Mikko Korhonen kertoo litran maitotuopin takaa.

Lisää mielenkiintoa kisaan tuli Härkösen heitettyä täkyn Jani Komulaiselle.

– Jos Jani onnistuu burgerin syömään, minä hiihdän ensi keväänä Vuokatti-hiihdossa 60 kilometriä. Viimeksi olen hiihtänyt armeijassa yhdeksän vuotta sitten ja hikiliikunnastakin on vierähtänyt vuosi, joten kunto ei välttämättä ihan heti siihen riitä, Härkönen kertoo.

Komulaisen tarttuessa haasteeseen ja burgeriin, käy hyvin nopeasti selväksi, että annos on miestä vahvempi.

– Kovalla innolla hirveään nälkään ja maha täyteen. Tässä tuli seinä vastaan, Komulainen myönsi tappionsa annoksen jämiä osoitellen.

– Ihan övereitä en vielä vetänyt, mutta siihenkin olisi mahdollisuus. Meni nimittäin yhden jauhelihapihvin syömiseen tuossa jo sellaiset seitsemän minuuttia, pelimeis puhalteli.

immo_messivoittaja
Kuva: Immo Rautiainen ja tyhjä lautanen. Kotona on opetettu, että ruokaa ei jätetä.

Joukossa peräti kuusi voittajaa

Mutta voittamattomaksi ei messiasburgeri jäänyt. Joukkueesta löytyi lopulta peräti kuusi pelaajaa, jotka hampurilaisen kokonaan saivat alas. Nopeusjärjestyksessä onnistujia olivat Immo Rautiainen, Joni Tervo, Toni Kohonen, Mikko Korhonen, Jere Vikström ja Roope Korhonen.

– En olisi kyllä uskonut. Ajattelin, että yksi saattaa löytyä joukosta, joka jaksaa, mutta näin monta, Härkönen päivitteli jakaessaan onnistujille Messin aterialahjakortteja ja pipoja.

Joukkueen silmissä Immo Rautiaisen lisäksi kovimmasta kokonaissuorituksesta vastasi kokoonsa nähden uskomatonta ruokahalua osoittanut Jere Vikström.

– Taisi armeijapojilla olla melkoinen energiavaje edellispäivien täyspakkausmarssin jäljiltä, Toni Kohonen spekuloi Joni Tervon ja Vikströmin onnistumisia.

Sen verran kova suoritus messiasburgerin syöminen oli, että Roope Korhonen uskalsi heittää vastahaasteen kaikille.

– Kaikki jotka käyvät vastaavan annoksen syömässä Messissä, saavat Jymyn kausikortin ensi kaudeksi. Aikaa annetaan 15.5. asti, että ehdimme mahdollisille onnistujille postittaa kortit 17.5. pelattavaan runkosarja-avaukseen mennessä, Korhonen lupaa.

Eikä Härkönenkään saa vielä täysin huokaista, vaikkei Komulainen onnistunutkaan lautasta tyhjäksi saamaan.

– Sen verran voin luvata, että jos syksyllä finaaleissa pelaatte, niin saman 60 kilometrin matkan hiihdän, Härkönen naulaa.

syöntikisa_häviäjät
Kuva: Nämä miehet eivät juhlineet lauantaina tyhjää burgerilautasta.

syöntikisa_voittajat
Kuva: Nämä miehet ovat parasta A-ryhmää, kun on puhe ruokahalusta.
doksa_syöntikisa_ilme
immo_melkeinvoittajasyöntikisa
Kuvat: Ihan aina ei naurattanut haasteen aikana.

-Jani Lipsanen-