Talvikauden harjoitusrinki on koossa!

Marraskuussa harjoitusleiriviikonloppunsa aloittanut Jymyn edustusjoukkue on nyt uuden vuoden kynnyksellä saanut harjoitusrinkinsä kokoon ja vuoden viimeisenä viikonloppuna joukkue oli ensimmäistä kertaa yhteisissä harjoituksissa.
Joukkueeseen on kaikessa hiljaisuudessa tullut muutoksia, joilla asetetaan katsetta tulevaisuuteen. Nuorille pelaajille ollaan antamassa suunnitelmallisesti suurempaa vastuuta.

Kuten jo syksyllä ilmoitettiin, Mikko Korhonen on siirtymässä pikku hiljaa Jymyn peräsimeen. Tulevalla kaudella Mikko on vielä pelaajavalmentaja, jonka jälkeen hän ottaa Mikko Kuosmasen paikan Jymyn pelinjohtajana kaudella 2014. Mikon saappaisiin kakkoskopparina on astumassa nuori Janne Hyvönen, joka jo viime kesänä pääsi debytoimaan Superpesiksessä runkosarjan viimeisessä ottelussa Kouvolaa vastaan.

– Tarkoituksena on ajaa Janne sisään kopparinpaikalle ja siitä paikasta hän tuleekin tappelemaan ensi kaudella. Aiomme on antaa hänelle enemmänkin peliaikaa, pelinjohtaja Mikko Kuosmanen paljastaa.

Muita muutoksia ulkokentällä on tiedossa Jimi Heikkisen lopettamisen myötä. Jimin jättämää aukkoa ykkösvahtina tilkitsee vaihtotilanteissa Kosti Rautiainen, joka jo viime kesänä nähtiin pelaavan kyseisellä paikalla. 0- ja takatilanteessa niin sanotun ”nokkamiehen” paikasta kilpailevat Jere Vikström ja Antti Hartikainen. Tämän lisäksi rinkiin noussut B-ikäinen Onni Määttä tulee saamaan myös kallisarvoista harjaantumista etukenttäpelaamisesta.

– Emme tietenkään lähde hajottamaan toimivia kuvioita, mutta Antti halusi asettaa itselleen haasteen kokeilemalla kyseistä ulkopelipaikkaa ja annamme hänelle siihen totta kai tilaisuuden, Kuosmanen toteaa.

Miesten ykköspesistä viime kesänä pelannut Joni Tervo on joukkueen varalukkari. Joni sai kokemusta lukkarinpaikalta viime talvena mm. halli-SM -lopputurnauksessa.

Antti Hartikainen on totuttu näkemään ulkokentällä 3-vahdin paikalla.

Antti Hartikainen on totuttu näkemään ulkokentällä 3-vahdin paikalla.

Sisäpeliinkin muutoksia

Ulkopelipaikkojen muutosten lisäksi sisäpeliin on tiedossa kärjen osalta muutoksia. Yhdeksikköön siirtyvä Jere Vikström ottaa kärkietenijän paikan, jolloin Niko Korhonen siirtyy numerolle kaksi ja Antti Hartikainen numerolle kolme. Loput paikat lyöntijärjestyksessä ovatkin sitten vielä Kuosmasen mukaan jaossa.

– Lähdemme jatkamaan viime kaudella hyväksi havaitulla taktiikalla. Meillä ei ole kahta selkeää kärkeä, mutta lyöntijärjestyksen keskipalkissa on moniosaajia, jotta voimme lähteä rakentamaan sisävuoroa mahdollisesti monista eri paikoista hyödyntämällä etenijäjokereita.

Myös kysymys siitä, jatkaako Jani Komulainen huikeaa uraansa, pitää jokeriosaston lopullisen paletin toistaiseksi avonaisena. Mikäli Komulainen lopettaa, ottaa hänen paikkansa vaihtajajokerina Roni Vartama, jonka mailataituruudesta yleisö sai nauttia jo edellisen kesän aikana.

Jokeripelaajina nähdään tämän lisäksi etenijäjokerin tehtäviä hoitava Saku Hakkarainen ja toisesta jokerinpaikasta taistelevat Topi Korhonen ja Markus Tuikka. Vikkeläjalkainen Topi pelasi ensimmäisen Superpesisottelunsa menneellä kaudella (ollessaan vielä C-ikäinen) ja monipuolista Markusta voidaan tarvittaessa käyttää muissakin kuin etenemistehtävissä.

Uudet kuviot pääsevät testiin Tammikuun lopussa Imatralla pelattavissa harjoitusotteluissa Kiteetä ja Joensuuta vastaan ja tämän jälkeen Halli-SM –alkuturnauksessa Jyväskylässä, jossa vastaan asettuu Kiri ja Tahko.

– Talven jälkeen olemme viisaampia siitä, mitkä asiat toimivat ja mitkä eivät. Hallipelit ovat erittäin tärkeitä, sillä meillä on iso rinki ja pelaajille olisi hyvä antaa laajalti vastuuta. Pelejä voisi mielestäni olla jopa enemmänkin, mutta halleissa ei ole kovin paljon vuoroja tarjolla, Kuosmanen harmittelee.

Niilo Piiponniemi on mukana harjoitusringissä mutta loukkaantuminen estää täyspainoisen harjoittelun. Niilon vuokraamisesta muualle käytiin syksyllä neuvotteluja, mutta loukkaantuminen sekoitti hänen osallaan suunnitelmia. Kuosmasen mukaan asiaa tarkkaillaan uudemman kerran maalis-huhtikuussa, kun käsivamma on saatu kuntoutettua.

Lyöntijärjestyksessä tullaan kärjen osalta näkemään muutoksia.

Lyöntijärjestyksessä tullaan kärjen osalta näkemään muutoksia.

Jymyn harjoitusrinki talvikaudelle 2013:

Antti Hartikainen
Saku Hakkarainen
Janne Hyvönen
Toni Kohonen
Niko Korhonen
Roope Korhonen
Topi Korhonen
Onni Määttä
Aki Orava
Niilo Piiponniemi
Immo Rautiainen
Kosti Rautiainen
Joni Tervo
Markus Tuikka
Jere Vikström

Valmennus:

Mikko Kuosmanen (Pelinjohtaja)
Mikko Korhonen (Pelaajavalmentaja)

-AH