Tammikuun harjoitusringit nimetty

Juuri ennen vuodenvaihdetta harjoitellut Jymy on pelinjohtaja Mikko Kuosmasen mukaan yksilöitä tarkastellessa edellisvuosien tasolla. Testituloksissa on löytynyt myös yksi selkeä kehittyjä.

Veli-Matti Sigvart on tehnyt hyppäyksen fyysisellä puolella ja hänellä on mahdollisuus haastaa jo kärkietenijät Niilo Piiponniemi ja Niko Korhonen nopeudessa, Kuosmanen paljastaa.

Menneen vuoden viimeinen harjoitusleiri toi harjoitteiden lisäksi mukanaan tammikuun ajaksi nimetyt harjoitusryhmät. Edustusjoukkueen harjoitusrinki pienenee kahteentoista pelaajaan.

– Aikaisemmin on menty 16-17 pelaajan harjoitusringillä. Nyt muut menevät A-poikien harjoitusryhmään, Kuosmanen kertoo.

– Meillä kun on nyt Korhosen Mikko A-poikien kanssa, niin päätettiin laittaa koko haastajaryhmä sinne. Katsotaan miten tämä ryhmä reagoi muutokseen.

12 pelaajan suuruisessa ryhmässä on yksi uusi nimi, 18-vuotias Jussi Korhonen. Jymyn A- ja B-junioreissa viime kesänä pelannut Korhonen on murtautumassa rinkiin ulkopelitaitojensa myötä. Mielenkiintoisena yksityiskohtana kerrottakoot, että Korhonen on pelannut talven aikana Kuhmon Kivan jääkiekkojoukkueen maalivahtina 3. divisioonassa.

– Pallovarmuus ja liikkuvuus on jo sillä tasolla, että nostettiin Jussi jo tässä vaiheessa kahdentoista joukkoon. Kun fysiikka kasvaa ja treeniä tulee alle, niin potentiaalia on huimasti ja tämä tuo varmasti kilpailua ulkopelipaikoille.

Helmikuun lopussa Kajaanissa pelattavia halli-SM -alkuturnausotteluita ennen rinkiin tulee Kuosmasen mukaan vielä muutoksia.

– Helmikuun alussa tehdään uusi ryhmä ja silloin nähdään ketkä on mukana Superin ringissä.

Viime kesän kärkikolmikko Niko Korhonen, Niilo Piiponniemi ja Antti Hartikainen piip-juoksutestin pauloissa.
Viime kesän kärkikolmikko Niko Korhonen, Niilo Piiponniemi ja Antti Hartikainen piip-juoksutestin pauloissa.

Tammikuulle nimetty harjoitusryhmä:

Hartikainen Antti
Hyvönen Janne
Kohonen Toni
Komulainen Jani
Korhonen Jussi
Korhonen Niko
Korhonen Roope
Korhonen Topi
Piiponniemi Niilo
Rautiainen Immo
Rautiainen Kosti
Tuikka Markus

A-poikien ringissä jatkava haastajaryhmä:

Kiiskinen Antti
Korhonen Niko J.
Niemi Riku
Ronkainen Altti-Jussi
Sigvart Veli-Matti

Teksti ja kuvat: Antti Haapasalo (Twitter: @anaHaapasalo)