Tappio kiharoitti runkosarjan loppua

Sotkamon Jymy – Pattijoen Urheilijat 0-2 (1-2, 1-5)

Ottelun tilastot

Runkosarjan lopputaistelu kiharoitui yhä vain entisestään, kun sarjaa on jäljellä noin viisi ottelua keskimäärin. Hirmuvireessä seilaava Pattijoki on nyt onnistunut voittamaan Joensuun Mailan, Vimpelin Vedon ja viimeisenä vielä Sotkamon Jymyn nyt vieläpä Jymyn omalla kotikentällä Hiukan pesäpallostadionilla.

Molempia jaksoja tuhrittiin pitkään tasatilanteessa ja molemmilla jaksoilla ratkaisu syntyi myös viimeisessä vuoroparissa. Ensimmäisellä jaksolla voittojuoksu syntyi Antti Korhosen lyönnin karattua 2-tilanteessa Jymyn takakentältä Hiukan kenttää ympäröivälle tartanille, jolloin kakkospesältä juoksemaan ampaissut Timo Kallio jatkoi samoilla vauhdeilla kotipesään asti.

– Pattijoessa on vettä jonkin verran virrannut, kun edellisen kerran ollaan Sotkamossa voitettu. Emme aivan saaneet sellaista lyöntipeliä auki, mikä meillä oli tavoite, mutta ulkopeli kesti, Pattijoen pelinjohtaja Jari Törmänen iloitsi.

Toisella jaksolla nähtiin mielenkiintoinen tilanne, kun Toni Kohonen tuli lyömään toisessa vuoroparissa takatilanteeseen. Pussipohjaan asetettu lyönti siivitti Topi Korhosen(Jymyn ykköspalkittu) kotipesän turvaan, mutta lopulta tilanteesta tuomittiin estäminen tuomarien tulkittua kakkoselta kolmoselle edenneen Antti Hartikaisen estäneen Pattijoen ulkopelaajan suoritusta. Peli oli pitkään poikki, sillä Jymy teki tilanteessa vielä protestin, joka käsiteltiin heti ottelun tuomariston kesken. Tilanne pysyi kuitenkin muuttumattomana ja Jymyn ainoaksi juoksuksi jäi Roope Korhosen kotiutus ensimmäisessä vuorossa.

Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen pyysi 2213-päiseltä kotiyleisöltä anteeksi joukkueen peliesitystä.

– Tänään jäi paljon asioita, mitkä pitää kääntää ja parantaa. Tappio ja harmitus on todella kova. Kotiyleisön edessä tämmöistä peliä ja tollanen yleisömäärä ja sää, niin se on anteeksiantamatonta, Korhonen pahoitteli.

Pattijoen tasoitus toisella jaksolla tuli Paavo Pellon välilyönnillä ja lopulta Pattijoki sinetöi kolmen pisteen voiton Antti Korhosen pajatsontyhjennyksellä jakson päätösvuorossa. Ottelun voitto oli tuossa tilanteessa Pattijoen osalta jo varma, sillä Jymy oli jäänyt juoksuitta neljännen vuoroparin aloittavalla tilanteen ollessa tasan.

Pelit jatkuvat kotikentällä jo sunnuntaina 2. elokuuta, kun Alajärven Ankkurit saapuu Hiukan pesäpallostadionille. Peli alkaa klo 17.

-AH