Tasapainoinen esitys takasi pisteet Pihkalasta

Hyvinkään Tahko – Sotkamon Jymy 0-2 (2-5, 2-5)

Kovat helteet oli muisto vain, kun Jymy ja Tahko kohtasivat Pihkalassa 2600-päisen yleisön edessä. Jymyn ulkopeli piti Tahkon kovalyöntiset kotiuttajat kurissa ja varsin tasapainoinen esitys takasi lopulta puhtaan voiton ja kolme sarjapistettä.

Ensimmäisellä jaksolla Jymyltä nähtiin vahva startti, kun ulkopeli riisui Tahkon aseista ja Roope Korhosen sekä Lauri Rönkön lyödyillä vierailijat siirtyivät johtoon. Tahko tuli kuitenkin mukaan peliin ja kimmersi itsensä tasoihin. Jakson kulminaatiopiste nähtiin kuitenkin kolmannen tasoittavalla, kun tyylikkäästi entisen kotistadionin haltuun ottanut Joni Rytkönen rokotti Tahkon kolmosluukkua kiertämällä kunniaa tyhjään kenttään.

Roope Korhonen antoi Juha Korhoselle lahjaksi kellon perinteisesti 1000 juoksun rajapyykin ylittäneelle lyöjämiehelle. Juha jatkaa perinnettä tästä eteenpäin.

Tuon jälkeen Jymy rokotti kotijoukkuetta vielä kahden maalin edestä. Mallikkaasti toiminut takatilannepelaaminen piti isännät jälleeen kurissa ja avausjakso tuplareissulla oleville kainuulaisille.

– Ulkopeli ja etenkin takatilannepelaaminen on ollut pitkään jo erinomaisella tasolla, siihen on helppo luottaa illasta toiseen, vaikka vastustajan tilannemäärä olisikin korkea, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen kommentoi.

Oikeassa Komulainen oli, sillä kotijoukkue voittikin 3-tilanteet 18-17, mutta saivat ainoastaan neljä juoksua. Toisella jaksolla trendi oli samankaltainen, joskin Tahko iski ensimmäisellä sisävuorollaan itsensä 2-1 johtoon. Oli Jymyn vuoro kavuta peliin mukaan tuttujen miesten toimesta. Keulasta kolme ensimmäistä toivat kolme juoksua mieheen ja Antti Korhosen, Roope Korhosen ja Rönkön saldo oli yhteensä yhdeksän lyötyä.

Joni Rytkönen otti entisen kotikentän haltuunsa ja oli Jymyn ykköspalkittu.

Neljännen aloittavalla Jymy varmisteli johtoaan kahdella juoksulla ja voitti toisen jakson niin ikään 5-2. Näin ollen Jymy metsästi arvokkaan voiton tuplareissun alkuun.

– Meillä kulkee kyllä peli ihailtavan hyvin. Sisällä tehdään pinnoja ja ulkopeli kestää, Jymyn ykköspalkittu Rytkönen tunnelmoi pelin jälkeen.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Jymyn vieraskiertue jatkuu huomenna Kankaanpään Mailan vieraana Naperoleirin ytimessä. Seuraava kotiottelu nähdään Hiukassa 4. elokuuta, kun paikallisvastustaja Pattijoen Urheilijat saapuu Hiukkaan.

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen