Tavataan torilla – Urheiluruudun juhlakiertue tuo televisiosta tutut kasvot maakuntiin

Yle Urheilun urheilu-uutisohjelma Urheiluruutu juhlii tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi Urheiluruutu lähtee tien päälle ja kiertää kevään ja syksyn aikana eri paikkakunnilla ympäri Suomen.

Kevätkiertue alkaa lauantaina 4. toukokuuta Seinäjoen kauppatorilta. Seinäjoen jälkeen vuorossa ovat viikon välein järjestyksessä Sotkamo, Kuopio, Hämeenlinna, Lappeenranta ja Mikkeli. Kiertue jatkuu syksyllä ja silloin vieraillaan ainakin Rovaniemellä, Jyväskylässä, Lounais-Suomessa ja pääkaupunkiseudulla.

– Kiertueella on kaksi päätavoitetta. Ensinnäkin tuoda Urheiluruudun tekijöitä lähelle asiakkaitamme ja kertoa miten päivittäisiä urheilulähetyksiä tehdään. Toiseksi haluamme lisätä ihmisten tietoisuutta eri maakuntien urheiluelämästä: historiasta, tarinoista ja persoonista, kertoo Yle Urheilun toimituspäällikkö Marko Krapu.

Urheiluruutu saapuu paikkakunnille kiertuerekalla, joka parkkeerataan kohdekaupungin torille. Ainoastaan Mikkelissä tapahtumapaikkana on muu kuin torimiljöö.

– Mikkelissä kohtaamme kirjaimellisesti nuorisovoimaa, sillä olemme mukana lentopallon Power Cupin melskeessä kaupungin raviradalla. Paikalla on tuhansia nuoria ja on hienoa päästä osalliseksi tätä hienosti järjestettyä nuorisotapahtumaa, Krapu sanoo.

Juhlakiertueen juontajina nähdään tuttuja Yle Urheilun kasvoja kuten Inka Henelius, Kristiina Kekäläinen, Laura Arffman, Niki Juusela, Tapio Suominen ja Jere Nurminen.

– Kiertueemme on täysin ainutlaatuinen tilaisuus tavata Urheiluruudun katsojia. Kainuulaisena olen kotoisin vahvan maakuntaidentiteetin alueelta ja sen vuoksi olen aidosti kiinnostunut ns. maakuntien ihmisistä ja tapahtumista, sanoo Kristiina Kekäläinen.

– Tavoite on päästää Urheiluruudun fanit tutustumaan työhömme. Toivottavasti paikalle tulee paljon ihmisiä, sillä vastaamme mielellämme katsojien esittämiin kysymyksiin. Aiheesta kuin aiheesta, lupaa Inka Henelius.

Urheiluruudun tekijöiden lisäksi kiertueella nähdään maakuntien huippu-urheilijoita. Urheilijoita haastatellaan tilaisuudessa ja lisäksi he ovat myös fanien tavattavissa.

Ne, joiden mielestä urheilulähetysten tekeminen ja erityisesti selostaminen on helppoa, voivat testata omia taitojaan paikan päälle rakennettavassa selostuskaraokessa.

– Selostuskaraoke tehdään Tartu mikkiin –ohjelman hengessä eli omaa ja kaverin selostusta voi käydä myöhemmin katsomassa Yle Urheilun nettisivuilta. Tiedä vaikka löytäisimme tällä tavalla uusia kykyjä, Marko Krapu naurahtaa.

Yle Urheilu tekee kiertueella tiivistä yhteistyötä myös paikallisten urheiluseurojen kanssa. Päivätapahtuman yhteydessä seurat järjestävät leikkimielisiä kilpailuja ja esittelevät omaa toimintaansa.

– On jalkapallon potkaisua tutkaan ja pesäpallon tarkkuusheittoa. Mahtavaa, että seurat ovat lähteneet innolla mukaan. Jos vain säät suosivat, niin odotan kiertueelle paljon väkeä, Krapu iloitsee.

Urheiluruudun juhlakiertueen aikataulu keväällä:

Seinäjoen tori 4.5. klo 11-14
Sotkamon tori 11.5. klo 11-14
Kuopion tori 19.5. klo 11-14
Hämeenlinnan tori 25.5. klo 11-14
Lappeenrannan tori 1.6. klo 11-14
Mikkelin ravirata 8.6. klo 11-14

Syksyn aikataulusta ja kohdekaupungeista tiedotetaan myöhemmin.