Täydennystä valmennustiimiin ja Jymyn harjoitusrinkiin

Kahdessa edellisessä Talvisuper-ottelussa Jymyä edustanut Atte Pelkonen on nostettu superpesisjoukkueen harjoitusryhmään. Aatu Roivainen vahvistaa Jymyn valmennusta vanhimmassa juniori-ikäluokassa ja miesten Suomensarjassa.

Siilinjärveläislähtöinen Aatu Roivainen liittyy valmennustiimiin ja ottaa vastuulleen pelinjohtotehtävät miesten Suomensarjassa sekä kakkospelinjohtajan roolin poikien Superpesiksessä Jere Pelkosen aisaparina. Roivainen osallistuu pelinjohtotehtävien lisäksi myös päivittäisvalmennukseen. Poikien Superpesis-joukkue ja miesten Suomensarja-joukkue kuuluvat molemmat edustusjoukkueen tavoin Superjymy Oy:n alle. Pelkonen liittyi Jymyn valmennustiimiin jo viime syksynä ja toimii pelinjohtotehtävien lisäksi myös Superpesis-joukkueen videovalmentajana.

Edustusjoukkueen pelinjohtaja Iiro Haimi on iloinen siitä, että pesäpalloa nuoruudessa Siilinjärvellä ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa hengittänyt Roivainen vahvistaa Superjymy Oy:n valmennustiimiä.

– Meillä on laaja pelaajarinki Superpesiksessä sekä B-junioreissa. Valmennuksellisesti haluamme kehittää ennen kaikkea yksilöä, ja siihen tarvitaan myös valmennuksellisia resursseja. Aatun mukaan saaminen on erittäin positiivinen asia, jotta saamme lisää osaavia valmentajia ryhmään, Haimi kommentoi.

Sotkamon Jymyn sopimuspelaajien rinki on laaja. Osa sopimuspelaajista pelaa miesten Ykköspesistä Simon Kirissä strategisen yhteistyön myötä.

Aatu Roivainen ottaa mielellään uudenlaisen haasteen vastaan pesäpallon parissa.

Vielä kesällä 2020 Siilinjärven Pesiksen Superpesis-joukkueessakin pelannut Roivainen hyppää mielellään takaisin pesäpallon pariin muutaman välivuoden jälkeen, vaikkakin uudistuneessa roolissa.

– Hieno mahdollisuus palata tärkeän lajin pariin ja päästä kehittämään nuoria pelaajia, mutta myös itsenään valmentajana sekä pelinjohtajana, Roivanen summaa.

Talven aikana isoja kehitysharppauksia ottanut Atte Pelkonen on pelannut kahdessa edellisessä Jymyn Talvisuper-ottelussa ja noussut mukaan Jymyn edustusjoukkueen harjoitusrinkiin.

– Atte on hyvä osoitus siitä, että kovalla ja päämäärätietoisella työnteolla on mahdollista nousta myös kesken harjoituskauden edustusjoukkueen harjoitusryhmään. Aten juoksuvoima on jo nyt hyvällä tasolla. Lajiharjoittelussa on selkeä painopiste kevättä kohti mentäessä, Haimi taustoittaa.

Atte Pelkonen on ollut Jymyn edustusjoukkueen harjoitusryhmässä jo parin viikon ajan.