Täysi pistepotti varmisti kakkostilan runkosarjassa!

Koskenkorvan Urheilijat – Sotkamon Jymy 0-2 (1-4, 1-6)

Ottelun tilastot

Voit äänestää Jymyn Bolt -kovinta työntekijää täällä!

Kainuulaismiehistö haki Koskenkorvalta täyden pistepotin ja varmisti runkosarjan kakkostilan jo hyvissä ajoin ennen runkosarjan loppua. Violettiin pukeutuneet sotkamolaiset olivat vahvempia jokaisella osa-alueella.

Kuudetta perättäistä voittoa janoavat kainuulaiset matkasivat Koskenkorvalle tiistai-illan pesismittelöön. Ennen ottelukierrosta tilanne oli se, että mikäli violetit nappaisivat kolmen pisteen voiton ja Joensuun Maila menettäisi pisteen, varmistaisi Jymy runkosarjan kakkossijan jo neljänneksi viimeisellä ottelukierroksella. Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen juoksutti joukkueen kiilaan hieman muovatussa kokoonpanossa, kun Iivari Vihanto esiintyi numerona yksi ja Elmeri Purmonen kirmasi kiilaan jokerinutussa.

Tutulla numerolla viisi pelannut Aapo Komulainen keitti onnistuneesti huttua ja aloitti myös pelin räväkästi, kun nappasi heti ensimmäisestä ykköstilanteesta näpäyksen kopiksi ja palon kakkospesältä. Kotijoukkue pääsi vielä yrittämään kuitenkin juoksuntekoa, mutta Jymyn polttolinja suoritti varmasti. Sisäpelillisesti häävi ei ollut jymynkään sisävuoro, kun vuoro vaihtui kahdeksan lyöjän jälkeen ilman kakkostilannetta.

Toisen aloittavalla härkäpaidat näyttivätkin sitten mallia ajotilanteen rakentamisessa: paloton ajolähtö oli pystyssä alta aikayksikön, kun kakkoskärki oli käynyt ensin kopittelemassa itsensä alta pois. Petteri Kortelainen ei onnisutunut, mutta yhdellä palolla lyömään tullut Marko Pelkonen painoi viimeisellä pallon syvälle kolmospussiin ja paluun pelikentille tehnyt Teemu Isoketo toi Kossun avausjuoksun. Vuoro kuitenkin vaihtui, kun linja torjui seuraavan iskun ja Komulainen irroitti Antti Kortteenperän taktisella väärällä. Otti Jymy mallia kotijoukkueesta tahi ei, niin järjesti ykköskärki palottoman ajolähdön. Hannes Pekkinen kotiutti jatketulla pussinpohjalla Purmosen ja kaikkien aikojen lyöjätilaston piikkipaikkaa hamuava Roope Korhonen täräytti kumuran kolmoskopparin eteen juoksun arvoisesti. Tässä vaiheessa Roope oli Jere Dahlströmiä jäljessä enää kuusi juoksua. Jymy pyöritti tilanteen vielä kakkoskeulasta, mutta Vihannon toiselta lyöty vapaa kantoi kopiksi ja Niilo Piiponniemi irtosi haavoittuen kotipesään. Jymy päätti vuoron tekniseen paloon.

Kossun kolmannen aloittavalla ei nähty juoksuja, vaan Jymyn ulkopeli suoritti varmasti. Kotijoukkue sai kuitenkin rakenneltua takatilanteen kahteen eri otteeseen kentän tyhjennyttyä kerran ajotilanteessa jopa kopilla. Jymy päätti ratkaista avausjakson lopettavalla: ajot keulasta, vaikka Niko Korhonen joutuikin kopittamaan itsensä ja Jere Vikströmin, niin jokerikaksikko Purmonen-Piiponniemi täyttivät pesät. Pekkinen kiitti ja upotti kumuran kolmoskopparin eteen ja Vihanto toi juoksun. Juoksun jälkeen Roope Korhosella hyökättiin lisää, ja Roope pudotti pitkän vaakamailanäpyn kolmosrajaan, jolla Purmonen toi kainuulaisten neljännen juoksun. Viimeiselläkin oli merkit niin ikään tanassa, mutta Roopen lyönti leijaili kopiksi.

Jymy teki neljännen aloittavalla yhden palon, jonka jälkeen rankkasade katkaisi ottelun. Joukkueet siirtyivät pukukopin suojiin viettämään jaksotaukoa. Tarkoituksena jatkaa ensimmäistä jaksoa vähintään kahden palon verran tauon jälkeen ja siirtyä siitä suoraan toisen jakson kimppuun. Johto piti kuitenkin tauonkin jälkeen, kun Vikström ja Ville Kotro tehtailivat palot kakkospesälle. Ensimmäisen jakson erona joukkueilla oli ulkopelaaminen ja kotiuttaminen, sillä kolmostilanteet tasattiin 8-8. Jymy onnistui lyömään miestä kotiin 50-prosentin teholla, kun taas kotijoukkueen kotiutussarake näytti (1/7). Toki kainuulaisten ei tarvinnut käyttää jaksolla kuin kolme sisävuoroa.

Roope Korhonen on ollut tyrmäävässä lyöntivireessä.

Toisen jakson alkuun taululla oli nopeasti kaksi ristiä, mutta tutusti Roope Korhonen iski Jymyn johtoon puhkaisemalla keskisauman vastustamattomalla vedolla. Tämä juoksu oli Roope Korhosen uran 1500:s lyöty juoksu miesten Superpesiksen runkosarjassa. Palojen täytyttyä oli härkäpaitojen vuoro, mutta Kotro löi kapuloita rattaaseen kahden palon verran jo vaihtotilanteessa. Pekkinen suoritti varmasti Kossun ainoasta kotiutusyrityksestä. Jymyn sisäpeli yskähteli toisen aloittavalla, eikä vieraat saaneet vuorossa kuin yhden kakkostilanteen. Tuskaista oli myös korvalaisten sisäpeli lopettavalla. Vähäisillä lyöjillä lyöty merkkilyönti leijaili kopiksi ja Kortelainen joutui paukuttamaan viimeisenä lyöjänä ulkopelaajien vetäydyttyä reunoille. Vuoro vaihtui poikkeuksellisesti vain yhdellä palolla lyöjien loppuessa.

Kolmannessa vuorossa Jymy karkasi ensimmäisen jakson tapaan: Pekkinen vempautti kierteisen ykkösrajanäpäyksen ja Purmonen toi juoksun. Roope Korhonen oli löytänyt merkkipaikan keskisaumasta ja jatkoi vahvaa lyöntiviretään kotiuttamalla Vikströmin. Vaikka lisäjuoksuja ei nähtykään, käytti sotkamolaiset kaikki käytettävissä olevat palot. Kossu ei ollut kuitenkaan ollut valmis myymään nahkaansa näin helpolla, vaan Kortelainen upotit kumuran Vihannon eteen ja kavensi tilanteen kahteen. Pelkosen näpäyskin oli hyvä, mutta Vikström oli valppaana. Seuraavan palon otti Komulainen taktisella väärällä. Viimeinen palo syntyi laittoman seurauksesta ykköspesälle.

Neljännessä Jymy lisäsi puita uuniin, kun illan viidennen lyödyn juoksun kihauttanut Roope Korhonen jatkoi keskisauman kaltoinkohtelua, kun Purmonen toi illan viidennen henkilökohtaisen juoksun. Roopen perään kakkosjatkeelle kumuran upotti puolestaan Komulainen ja Piiponniemi toi juoksun. Jussi Korhonen nakutti vielä kumuran Isokedon eteen kolmospuolelle ja johdatti violetit jo viiden juoksun karkumatkalle ennen vuoronvaihtoa. Lopettavalla Jymy tehtaili palot nopeasti ja pääsi juhlimaan kuudetta perättäistä voittoa runkosarjassa! Jymyn puhdas voitto ja Joensuun Mailan pistemenetykset Tampereella takasivat sen, että kainuulaiset varmistivat tiistain kierroksella runkosarjan kakkossijan.

Jymy voitti 3-tilanteet Sähkökoje Areenalla 16-13. Isoketo oli kotijoukkueen kakkospalkittu ja Juho Hakomäki nappasi ykköspytyn sekä Ruutu-tähtipelaajan tittelin. Jymyn parhaaksi arvostettiin 1500:n lyödyn juoksun rajapyykin runkosarjassa rikkonut ja viisi juoksua lyönyt Roope Korhonen. Kakkonen oli viisi juoksua kotiin tuonut Purmonen. Roope Korhonen on nyt kahden juoksun päässä kaikkien aikojen lyöjätilaston (runkosarja) piikkipaikasta.

Valitettavasti tänään lehdistötilaisuutta Koskenkorvalta ei ole saatavissa. Jymyn seuraava matsi pelataan Marjex Stadionilla perjantaina, kun Itä-Länsi-viikonloppu polkaistaan vauhtiin miesten Superpesiksen huippumatsilla Sotkamon Jymy – Manse PP klo 18. Hanki liput ennakkoon osoitteesta: www.ticketmaster.fi/sotkamonjymy! 

Teksti: Olli Korhonen