Täystyrmäys – Jymy pöllytti Joensuuta

Jymy järjesti todelliset kunnaritalkoot tiistai-iltana Mehtimäellä, kun se otti vierasvoiton Joensuun Mailasta jaksoin 2-0 (2-1, 23-2). Kentän herra ja hidalgo oli nuori Niko Korhonen, jonka kokonaissaldo oli suorastaan hengästyttävä: peräti kolme (!) kunnaria, neljä tavallista lyötyä juoksua, kuusi tuotua ja 15 kärkilyöntiä! Kaiken lisäksi Niko osoitti suurta kypsyyttä nollaamalla ensimmäisen jakson epäonnistumiset, sillä jok’ ikinen noista kärkilyönneistä merkautettiin hänelle toisen jakson aikana.

– Ei olla varmaan ikinä nähty minulta tällaista lyöntipeliä, enkä tiedä tullaanko jatkossakaan näkemään, Jymyn parhaana palkittu Korhonen vitsaili.

Ensimmäisen jakso ei antanut odottaa laisinkaan toisen jakson myrskytystä, sillä tilanteet ja juoksut olivat harvassa. Syy ei ollut pelikelissä laisinkaan: helteinen sää liikutti palloa todella nopeasti ja kova kenttä nosti onnistuneet pomputkin kivitalon korkuisiksi. Kuitenkin pelinjohtaja Kuosmanen löysi syyn ensimmäisen jakson nihkeyteen nimenomaan pomppupelistä.

– Ekalla jaksolla jatkoimme samalla tavalla kuin Kankaanpäässä, eli pilasimme pomppupelillä omaa peliämme ja huonolla jalalla olimme liikenteessä. Tauolla menimme pomppupelistä pois ja rupesimme pelaamaan lyöntien ehdoilla, Kuosmanen tiivisti.

Roope Korhonen nousi tuttuun tyyliinsä ratkaisijaksi lyöden Jymyn ensimmäisen jakson molemmat juoksut ja vei täten vieraat jaksovoittoon.

Nikoa kannateltiin kultatuolissa useammankin kerran!
Nikoa kannateltiin kultatuolissa useammankin kerran!

Eteläpää: ”Totaalinen täystyrmäys”

Toinen jakso alkoi Jymyltä hämmentävän ylivoimaisesti. Ensimmäisen sisävuoron aikana Jymy paukutti Joensuun ulkokentästä käsittämättömät 13 juoksua. Avausjuoksut tulivat erikoisella tavalla. Ensimmäisenä lyöjänä lyöneen Niko Korhosen kentällemenopomppu karkasi lävitse ja aina pöpelikköön asti ja hetkeä myöhemmin Niko toi tuplajuoksun harvinaislaatuisella tavalla.

Mika Väisäsen taktinen väärä Roope Korhosen lyöntivuoron aikana tipahti kentän rajojen ulkopuolelle, mikä tarkoitti saman tien vapaataivalta Nikolle. Tästä alkoi Jymyn ihmeellinen flow-tila, jossa mies toisensa jälkeen löi palloa kenttään tai maisemaan ja koko joukkue pelasi todellista hurlumhei-pesistä. Niko Korhosen toinen kunnari syntyikin samalla sisävuorolla kuin edellinenkin, nyt kakkospesän päältä.

– Toinen jakso ja avausvuoro 13-0. Kyllähän se on totaalinen täystyrmäys, Joensuun pelinjohtaja Antti Eteläpää totesi epäuskoisena.

– Ensimmäinen pomppukunnari oli vähän halpa ja toinen taktinen väärä vielä halvempi, mutta ei tällaista lyöntipeliä ole ikinä nähty Mehtimäellä. Toki joukossa oli palloja, mitkä olisi voinut torjua, mutta aivan valtavaa lyöntipeliä näissä olosuhteissa. Minä kunnioitan Sotkamon Jymyä. H*lvetin upea peli.

Mikäs se poikia hymyilyttää? Äkkiä voisi luulla, että kuvassa juhlitaan Mikko Korhosen kunniajuoksua, mutta tosiasiassa juhlakalu oli vasemmalla statistiksi jäävä Antti Hartikainen!
Mikäs se poikia hymyilyttää? Äkkiä voisi luulla, että kuvassa juhlitaan Mikko Korhosen kunniajuoksua, mutta tosiasiassa juhlakalu oli kuvassa vasemmalla statistiksi jäävä Antti Hartikainen!

Ottelun hahmo oli ehdottomasti, kuten mainittua, Niko Korhonen. Nikon lyötyä ensin kaksi kunnaria, löi hän vielä toisen jakson neljännessä vuoroparissa pajatson tyhjäksi erinomaisella osumalla 2-jatkeelta, jolloin illan kokonaissaldo kunnarien osalta nousi nuorella miehellä peräti kolmeen!

Nikon vanavedessä kunnareissa onnistuivat myös Roope Korhonen (1+6) (kaksi kunnaria oli likellä), Aki Orava (1+2) ja Antti Hartikainen (1+0). Hartikainen saavutti pelissä myös kovan rajapyykin, Antti sai täyteen nimittäin 1000 kärkilyöntipistettä.

– Samanlaista juoksujuhlaa ei tule äkkiseltään Jymypaidassa mieleen. Itse olin osallisena, kun pelattiin vuonna -93 Hyvinkäällä Siilinjärven kanssa, niin taidettiin hävitä 51-7 (51-5) se peli. On sitä joskus isommassakin myllyssä oltu, Kuosmanen hymyili.

Hauskana faktana kerrottakoot, että tuossa vuonna 1993 pelatussa pelissä pesislegenda Kari Kuusiniemellä oli lähestulkoon identtiset tehot Niko Korhosen kanssa, eli 3 kunnaria, 4 lyötyä, 6 tuotua ja 15 kärkilyöntiä. Nikolla on vain karvan verran parempi onnistumisprosentti!

Sotkamon pelit jatkuvat torstaina vieraspelillä Pattijokea vastaan. Peli pelataan poikkeuksellisesti Oulussa Raksilan pesäpallostadionilla. Tuo ottelu alkaa klo 18.

Ottelun tilastot

-AH