Tehottomat kotiutukset nakersivat peliä


Koskenkorvan Urheilijat – Sotkamon Jymy 2-1 (1-2, 2-1, 1-0)

Ottelun tilastot

Kolea keli ei syönyt tänään onneksi yleisömäärää, kun Sähkökoje Areenalle oli saapunut todistamaan kotijoukkueen voittoa supervuorossa kesän paikallinen ennätysyleisö: 1927 katsojaa.

Sisäpelitehoja sää kuitenkin molemmilta joukkueilta söi ja varsinkin kotiuttaminen oli takkuisaa.

– Kossu oli erittäin hyvä räpylässä, niin kuin ovat olleet koko kauden. He pelasivat takstisesti fiksua ulkopeliä, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kehui.

– Kotiutuksissa meidän olisi pitänyt onnistua paremmin, jotta olisimme voineet murtaa tuon Kossun ulkopelin.

Jymyn ykköspalkittu oli Antti Hartikainen, joka keräsi sataprosenttisesti yhdeksän kärkilyöntiä. Aivan tyytyväinen ei Hartikainen kuitenkaan ollut, sillä joukkoon mahtui pari takapaloa.

– Oli vaikea itelle näköjään tuo 1-3-tilanne. Tuli sellasiin paikkoihin ne palot ettei oikein saatu jatkuvuutta kotiuttamiselle, kun se oli tänään hankalaa. Lähden harjottelemaan näpin lyöntiä, Hartikainen ruoski.

Huomasitko tätä?

Mikko Korhonen onnistui jallittamaan kaksi paloa yhdellä räpsähdyksellä ensimmäisen jakson neljännessä Koskenkorvan sisävuorossa. Anttoni Jakobsson nosti 1-tilanteessa koppia ja oli juoksemassa ykköselle ottamaan tuplahaavaa Juho Hakomäestä, kun huomasi Mikko Korhosen olevan tipauttamassa palloa taktisesti kentän pintaan. Jakobsson kääntyi takaisin kohti kotipesää, mutta samalla hetkellä Mikko Korhonen nappasikin pallon sittenkin ilmasta räpyläänsä ja näin alkoi pallon ja Jakobsonin kilpajuoksu kohti ykköstä.

Jakobsonista syntyi käry ykköselle ja heti perään tapahtui yllättävää: ykkösellä seissyt Juho Hakomäki uskoi ilmeisesti tilanteesta syntyneen tuplahaavan. Kun Hakomäki lähti kävelemään kotipesää kohti pallon edelleen ollessa ykköspesällä, syntyi hänestä kärpänen ja toinen palo.

Tarinan opetus: näitä sattuu.

Teksti ja kuva: Antti Haapasalo