Terrafamen tuore kummipelaaja Toni Kohonen: ”Viikonlopulta haetaan voittoa!”

Sotkamon Jymy reissaa viikonlopuksi Etelä-Karjalaan, Imatralle halli-SM -lopputurnaukseen. Lopputurnaus on Jymyllä ensimmäinen sitten talven 2014. Lopputurnaus pelataan Imatran Aviasport Areenassa, minne Jymyn lisäksi muista alkulohkoista selvisivät Joensuun Maila, Vimpelin Veto sekä Kouvolan Pallonlyöjät.

Jymyn osalta viikonloppu alkaa kutkuttavasti välieräottelulla Vimpelin Vetoa vastaan, joka on kahden edellisen hallikauden kuin myös kesäkauden hallitseva mestari. 2010-luvun titaanit kohtaavat lopputurnauksessa jo välierävaiheessa.

– Nämä pelit ovat hyviä mittareita meille kilpailukauden kynnyksellä, vaikka olosuhteet kesään verrattaessa on erilaiset niin peli on kuitenkin aina peliä, Toni Kohonen toteaa.

– Viikonlopulta haetaan voittoa, Kohonen jatkaa.

Halli-SM -finaalipaikka tulee ratkeamaan ulkopelin ja kotiuttamisen ympärillä. Kumman ulkopeli ottaa niskalenkin toisen pääkotiuttajista tai päinvastoin.

– Meillä on aiempaa laajempi ja vaarallisempi kotiutusosasto ja sillä sektorilla myös pelit tullaan ratkomaan, Kohonen pohtii.

Lopputurnauksen välierissä nähdään siis viime syksyn mitaliotteluiden uusinnat. Ottelut voi nähdä Ruutu+ -palvelusta. Viikonlopun otteluohjelma on seuraavanlainen:

Lauantai 17.3.

Välieräottelu: Kouvolan Pallonlyöjät – Joensuun Maila 15.00
Välieräottelu: Vimpelin Veto – Sotkamon Jymy 18.30

Sunnuntai 18.3.

Pronssiottelu 13.00
Loppuottelu 16.00

Toni Kohosesta Terrafamen kummipelaaja!

Monimetalliyhtiö Terrafame on nimetty Toni Kohosen kummiyritykseksi. Sotkamon Jymy halusi tarjota pitkäaikaiselle yhteistyökumppanille näkyvintä kummipelaajuutta. Terrafamen toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen arvostaa Toni Kohosen valintaa kummipelaajaksi suuresti ja näkee linkin urheilun ja yritystoiminnan välillä.

– Pesäpallo on vaativa urheilulaji, jossa voi nähdä yhtäläisyyksiä Terrafamen toimintaan. Tuotantoprosessimme louhokselta tuotteiden toimittamiseen saakka vaatii henkilöstöjoukkueeltamme sekä taidokkaita yksilösuorituksia että kykyä nähdä kokonaisuus ja pelata hyvin yhteen, Lukkaroinen analysoi.


Tuore Terrafamen kummipelaaja Toni Kohonen vieraili kaivosalueella. Kuvassa vas. SuperJymyn toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen, Terrafamen toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen ja Toni Kohonen.

Terrafamen kummipelaajan rooli istuu oikein hyvin juuri lukkarille.

– Lukkarin rooli on mahdollistaa joukkueelle laadukas ulkopeli ja toimia sen perustana. Kyllä tässä roolissa voi nähdä yhtäläisyyksiä Terrafamen kanssa, joka on Kainuussa keskeinen toimija ja merkittävä vientiyritys, Toni Kohonen toteaa.