Tiedote Jani Komulaisen ja Mikko Rantalahden välisestä keskustelusta

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt puhetta Sotkamon Jymyn Jani Komulaisen ja Vimpelin Vedon Mikko Rantalahden välisestä sanailusta toisessa loppuottelussa. Näissä on kerrottu Komulaisen kommentoineen Syyrian sotatilannetta asiattomasti. Komulainen pahoittelee kyseistä kommenttia ja myöntää sen olleen ajattelematon.

– Kommentini juontuu ensimmäisestä loppuottelusta kirjoitetusta lehtijutusta, kun Mikko (Rantalahti) kiitti Jumalaa läpilyönnistään. Olen sitä mieltä, että uskontoa ja politiikkaa ei tulisi sekoittaa urheiluun ja totesin tämän päivän pelin tuoksinnassa, että pitäisikö tämä pallo lähettää Syyrian lapsille. Olen hyvin pahoillani tuosta kommentista ja siitä, että asia ymmärrettiin väärin, sillä kyseinen tilannehan ei ole missään nimessä leikin asia, Jani Komulainen kertoo.

Tästä kommentista Rantalahti kysyikin tarkemmin Komulaiselta jo pelitilanteessa. Miehet sanailivat Jymyn vaihtopenkin edessä.

– Menin kysymään Janilta, että mitä ihmettä tarkoitat tuolla kommentilla, se kun kuulosti niin mauttomalta, Mikko Rantalahti muistelee.

– Kävin sitten lukemassa pelin jälkeen tämän lehtijutun, missä tuo Janin mainitsema kommenttini oltiin tuotu esille. Tarkoituksenani ei todellakaan ollut viestiä, että me olemme hyviksiä ja sotkamolaiset pahiksia ja että Jumala olisi meidän puolella. Tästä Jani luultavasti pahastui. Usko on minulle niin luonnollinen asia, että pystyn puhumaan siitä vaikka kahvipöytäkeskustelussa, Rantalahti selventää.

Pelaajat kävivät tilannetta läpi vielä pelin jälkeen yhteisymmärryksessä.

– Pelin jälkeen tästä keskusteliin hyvässä yhteishengessä Rantalahden kanssa. Saimme väärinkäsityksen selvitettyä, Komulainen sanoo.

– Vaihdoimme pelin jälkeen näkemyksemme ja minulla ei ole halua repiä tätä asiaa. En pahoittanut meiltäni, vaan ainoastaan pelin aikana ihmettelin Janin kommenttia. Aikaisemminkin olen Janin kanssa pelikentän ulkopuolella jutellut hyvässä hengessä ja arvostan häntä paljon pelaajana. Ikävällä tavalla tämä tuli nyt julkisuuteen, Rantalahti jatkaa.

Molemmat pelaajat ovat lukeneet tämän tiedotteen sekä sen kommentit ja antaneet niille hyväksyntänsä.

Loppuottelusarja on ensimmäisen viikonlopun jälkeen tasatilanteessa. Pelit jatkuvat ensi lauantaina 12. syyskuuta Vimpelin Saarikentällä klo 14.30.