Tiistai-iltana taistellaan Hippoksella

Jyväskylän Kiri – Sotkamon Jymy, Tiistaina 28.7. klo 18, Hippos

HUOMIO! Ottelua ei poikkeuksellisesti radioida.

Illan kotijoukkue Jyväskylän Kiri ja vieraaksi saapuva Sotkamon Jymy elävät kaudessaan nyt samankaltaista tilannetta. Molemmat ovat pelanneet kauden aikana hyvää pesäpalloa, mutta viime peleissä paras terä on ollut etsinnässä. Kiri on tällä hetkellä viiden ottelun tappioputkessa, minkä myötä Alajärven Ankkurit on noussut joukkueen ohi sarjan neljännelle sijalle ja samoin Jymyn viidestä edellisestä ottelusta kolme on päättynyt tappioon.

– Alati tässä tehdään työtä voittavan pesäpallon eteen. Vaikka sunnuntaina joukkue tavoitteli kolmea pistettä eikä sitä tullut, on ilmapiiri silti hyvä ja luottavainen, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen kertoo.

– Näyttäisi siltä, että tälle porukalle sopii se, että joudutaan selkä seinää vasten. Tuntuu, että pelaajat nostavat silloin tasoaan.

Vaikka Kirillä onkin viiden ottelun tappioputki niskassaan, on joukkue selkeästi vaarallinen ja taistelee oikeutetusti kotiedusta pudotuspeleihin. Tämän tiedostaa myös Jymy. Aikaisempina vuosina Hippokselle matkustaessa Kiri on ollut sarjan tyvipään joukkue, mutta nyt asia on aivan toisin.

– Kiri on monta vuotta ollut nopea joukkue ja heiltä on vain puuttunut kovan luokan kotiuttaja. Nyt heillä on sellainen, sanoo Korhonen viitaten lyöjätilastossa toisena majailevaan Hannu Kiukkoseen.

Kiukkosella on tällä hetkellä tilillään lyötyjä juoksuja 75 (1+74) kappaletta.

– Hänellä on on ollut se vaarallisuus aina, mutta loukkaantumiset ovat häntä haitanneet. Sen lisäksi hän on joutunut pelaamaan numerolla ja harvemmin päässyt ajolähtöön. Roolituksella potentiaali on kaivettu nyt esille, Korhonen huomauttaa.

Jyväskylän Kiri ja Sotkamon Jymy kohtaavat Jyväskylän Hippoksella tänään tiistaina 28.7. klo 18. Ottelua ei poikkeuksellisesti radioida.

-AH