Tiivis ulkopeli ja lopun hulabaloo siivittivät Jymyn voittoon

Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen korosti ennen peliä sitä, kuinka ulkopelin olisi pidettävä tänään Koskenkorvalla pelattua ottelua paremmin, sillä tuossa pelissä Jymy päästi kaikkiaan kuusi läpilyöntiä. Kuinka ollakkaan, tilanne kiepsahti aivan nurinniskoin, sillä Jymy pamautti pelkästään toisen jakson viimeisessä vuorossa pallon kolmeen otteeseen läpi tehden kyseisessä sisävuorossa 8 juoksua.

Ulkopelikin onnistui lopulta niin tehokkaasti, että Koskenkorvan 3-tilanteet jäivät ainoastaan kolmeen.

– Meillä on ollut monta tällaista peliä, että ollaan 1-0 -häviöllä viimeiseen asti ja ollaan keikautettu homma itselle. Sisäpeli oli kuitenkin tänään heikkoa ja siitä kunnia Jymyn hyvälle ulkopelille, Koskenkorvan pelinjohtaja Tomi Niskanen pohdiskeli.

Yksi tuossa hurlumhei-vuorossa läpi lyöneistä oli Niko Korhonen, jonka sisäpelisaldo oli hengästyttävän hyvä: 1+3 lyötyä, 2 tuotua ja 12 kärkilyöntiä. Niko ei ollut ainoa Jymyn ykköskärjessä onnistunut pelaaja, sillä Sotkamon ykköskärjen (Piiponniemi-N. Korhonen-Hartikainen-R. Korhonen) onnistumisprosentti oli hulppeat 89,5!

– Liekkö karmaa vai mitä, mutta kun tuossa aamutreeneistä lähdin pois ja rekkakuski toi vissyä tuohon pihalle niin hän kysyi meinaanko lyödä kunnarin tänään. Vastasin ainakin yrittäväni, Jymyn parhaana palkittu Niko Korhonen hymyili.

Pelinjohtaja Mikko Korhonen penäsi ulkopelin pitävyyttä ja sehän myös piti. Koskenkorvan 3-tilanteet jäivät ainoastaan kolmeen.

Pelinjohtaja Mikko Korhonen penäsi ulkopelin pitävyyttä ja sehän myös piti. Koskenkorvan 3-tilanteet jäivät ainoastaan kolmeen.

Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen oli ennen kaikkea tyytyväinen joukkueensa asenteeseen ja valmiustasoon.

– Ennen kaikkea nostaisin esille meidän valmistautumisen ja pelivalmiuden mikä näkyi ennen kaikkea ulkokentällä. Meidän 0-tilanteemme oli äärimmäisen hyvää pelaamista, mikä kulminoitui heti ensimäisessä vuorossa, Korhonen summasi.

Toisella jaksolla tunteita kuumensi myös kysymys siitä, oliko Antti Hartikaisen ajolähdössä hudin jälkeen jalkaan osunut pallo tahaton vai tarkoituksellinen kontakti. Lyönnistä vihellettiin laiton, minkä jälkeen Jymyn rummutus toden teolla alkoi.

– Harvoin otan kantaa, mutta toisella jaksolla sattui paha tuomarivirhe. Väitän, että siinä tilanteessa oli kyse tahallisesta potkusta, Niskanen puuskahti.

Onnellinen Niko Korhonen kenttähaastattelussa pikimmiten lyömänsä kunniajuoksun jälkeen.

Onnellinen Niko Korhonen kenttähaastattelussa pikimmiten lyömänsä kunniajuoksun jälkeen.

Seuraava Jymyn peli on vieraskentällä Kankaanpäässä lauantaina. Kotona Hiukassa pelataan seuraavan kerran ensi tiistaina 5.8. klo 18 Kiteetä vastaan.

Kuuntele lisää pelaajien ja pelinjohtajien kommentteja oheisesta lehdistötilaisuusvideosta!

Ottelun tilastot

Kuvat: Janne Kuronen
Teksti: Antti Haapasalo