Tiivis ulkopeli toi loppuottelusarjan avausvoiton

Vimpelin Veto – Sotkamon Jymy 0-2 (1-3, 1-2)

Otteluvoitot Jymylle 1-0. Kolmella voitolla Suomen mestariksi.

Ottelun tilastot

Kun parhaat pelaa vastakkain, se on pienten marginaalien peliä. Ulkokentän pitävyyttä Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen ennakoi yhdeksi kulminaatiokivistä ennen loppuotteluavausta ja ulkopeli olikin tänään isossa roolissa. Jymy sai sotkettua Vimpelin vaihtotilannepelaamista ja kun takatilannekin piti Janne Mäkelän kahta vastustamatonta kotiutusta lukuunottamatta, ei Jymyn tarvinnut esittää sisäpelissä kuin tarvittavat uroteot.

– Pelattiin hyvää ulkopeliä vähän riskirajoillakin. Sisäpelissä 0- ja 1-tilanne oli heikkoa, mutta se riitti tänään voittoon, Kuosmanen puntaroi.

Ensimmäinen jakso ratkesi yhdessä rytäkässä. Ensin Roope Korhonen löi Jymyn tasoihin, jonka jälkeen Toni Kohonen sijoitti merkatun varsilyöntinsä kohti 2-pussia. Olli Heikkala pääsi pallolle, mutta liukastui ja viskasi pallon yli Vimpelin lukkari Janne Heimosen. Pallo sinkoutui sisääntuloportista pihalle ja lumpsahti pitkälle Savonjokeen likelle vierasvenesataman laituria. Heimosen ei kannattanut edes yrittää pallon perään ja näin Jani Komulainen toi Jymyn kolmannen juoksun heti edellisen perään.

Portista ulos jokeen. Sinne se pallo jäi olla möllöttämään!

Toisella jaksolla Roope Korhonen avasi jälleen Jymyn juoksuhanat 2-saumasta ja Markus Tuikka (Jymyn 2-palkittu) pääsi rokottamaan Vimpelin ulkokenttää niin ikään 2-saumaan Sami Haapakosken ohi suunnatulla lyönnillä. Jymyn ulkokenttä hankaloitti Vimpelin vaihtotilannepelaamista toisellakin jaksolla ja Vimpelin ainokaiseksi juoksuksi jäi Janne Mäkelän kotiutus välilyönnillä neljännen tasoittavalla.

Tämä jäi isännille kuitenkin laihaksi lohduksi, sillä tämän jälkeen kahdella palolla lyöneen Perttu Ruuskan kumurayritys jäi korkealle pompanneen Jere Vikströmin räpylän pussiin. Kolmas palo kotipesään oli täten selviö.

– Täytyy kehua meidän ulkokenttää ja etumiehiä, miten tekivät tänään pienistä paloja ja tukehduttivat sillä tavalla Vimpelin sisäpeliä. Kahdessa vuorossa me saatiin juoksut lyötyä, joten siinä jäi paljonkin parannettavaa, Jymyn parhaana palkittu Roope Korhonen tiivisti.

Pahvinen Aki Orava on seurannut fanikatsomon mukana Jymyn ratkaisupelejä uskollisesti jo useita vuosia!

Toinen finaaliottelu pelataan Hiukan pesäpallostadionilla tulevana lauantaina 16.9. klo 16. Nyt on aika nostattaa finaalihuumaa tulevat arkipäivät ja laittaa kotikentällä hulina päälle: yleisön tuki on ensiarvoisen tärkeää!

Teksti ja kuvat: Antti Haapasalo