Tiukka vääntö kääntyi Koplalle

Sotkamon Jymy – Kouvolan Pallonlyöjät 1-2 (6-4, 1-2, 1-2)

Ottelun tilastot

Kouvolan Pallonlyöjät siirtyivät ottelusarjassa isännän rooliin hakemalla vierasvoiton Hiukasta. Jymy on nyt selkä seinää vasten tiistaina Kouvolassa.

Ensimmäisellä jaksolla Jymy löysi kotiutuspaikat Pallonlyöjien ulkokentästä ja karkasi parhaimmillaan neljän juoksun karkumatkalla. Vierasjoukkue avitti Jymyä aavistuksen kahdella harhaheitolla, mutta vahva painostus tuotti kuitenkin juoksuja vierailijoiden ulkokentästä. Juoksutehtailussa kunnostautuivat Antti ja Roope Korhonen sekä Markus Tuikka.

Peli kuitenkin aaltoili sarjalle tyypillisesti, kun Jymy pelasi yhden huonon ulkovuoron, niin Pallonlyöjät hengittivätkin jo niskaan. Tämän jälkeen Antti Korhonen kuitenkin takasi Jymyn jaksovoiton lyömällä kolmannen tasoittavalla kotiin Niilo Piiponniemen.

Melkein 3000-päinen yleisö nautti trilleristä aurinkoisessa Hiukassa. Kuva: Olli Korhonen.

Jakson loppupuolella peliin mukaan päässeet kymenlaaksolaiset olivatkin toisella jaksolla huolellisempia niin sisä- kuin ulkopelissäkin. Vastaavasti Jymyn sisäpeli tukehtui lukuisiin ykköspaloihin, joiden johdosta jakson kotiutustilanteet jäivät kolmeen. Näistä vain Antti Korhonen onnistui hyödyntämään tilanteensa juoksun arvoisesti.

Kouvolan toisen jakson juoksut löivät kakkoskeulan miehet Iiro Nokkala ja mainiosti ulkona pelannut Valtteri Luoma. Ottelu kääntyi supervuoropariin, jossa tunteet läiskyivät.

Jymy-Nalle loi tunnelmaa Hiukassa. Kuva: Valtteri Mulkahainen.

Jymy sai aloittavallaan palottoman ajolähdön ja kolme kotiutusyritystä. Näistä kuitenkin vain viimeisenä yrittäjänä Lauri Rönkkö onnistui. Tasoittavalla Jymy ehti juhlia jo kertaalleen paloa, mutta seuranneen torikokouksen jälkeen tilanne palautettiin ja lopulta Pallonlyöjät pääsivät iskemään yhden palon ajotilanteesta kaksi juoksua. Ensiksi Matti Latvala kotiutti 1-rajanäpäyksellä, jonka jälkeen Janne Kivipelto upotti vastustamattoman kumuran kolmosjatkeelle.

Homman nimi on nyt se, että Jymy pelaa tiistaina Kouvolassa selkä seinää vasten.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta! 

Välieräsarja jatkuu ylihuomenna Kouvolassa. Tilanne on nyt otteluvoittojen osalta se, että Kouvolalla on paikka katkolle, kun taas Jymy pelaa selkä seinää vasten.

Teksti: Olli Korhonen & Juuso Hyvönen
ArtikkelikuvaValtteri Mulkahainen