Toinen kiinnitys välieräpaikkaan

Sotkamon Jymy kaappasi itselleen jo toisen voiton käynnissä olevasta puolivälieräsarjasta Koskenkorvan Urheilijoita vastaan, kun se päihitti viimeksi mainitun vieraskentällä supervuoropariin asti venyneessä ottelussa jaksoin 2-1 (0-1, 6-0, 1-0). Tärkeästä vierasvoitosa huolimatta Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmaselle jäi ottelusta joitain asioita hieman hampaankoloon.

– Vääriä lyöntiratkaisuja ja kolmoselta typeriä irtoamisia. Ei oltu valmiita tähän peliin. Ne väärähuudot kuvasti sitä peliä tänään, Kuosmanen totesi viitaten useampaan kärpäseen, joita Juha Puhtimäki onnistui napsimaan.

Ensimmäisen puolivälierän toisella jaksolla pelirohkeutensa löytänyt Koskenkorva jatkoi siitä mihin se Hiukassa jäi ja peliä jatkettiin tasatilanteessa 0-0 aina kolmanteen vuoropariin asti, jolloin Jere Dahlström kotiutti Mikko Kytömäen saumalyönnillä Jymyn ulkokentän hiukan avustaessa.

Kossun tiukka ulkopeli ja Sotkamon Jymyn etenemisvirheet ojensivat jakson avaimet kotijoukkueelle, eikä se jättänyt tilannetta hyödyntämättä. Näin jakso päättyi kotiyleisön riemuksi Kossulle juoksuin 1-0.

Roope Korhonen nousi ottelun jälkipuoliskolla komeasti peliin mukaan ja löi toisella jaksolla yhteensä neljä juoksua.

Apinaa koijataan

Kossulla oli pelin momentum heti toisen jakson alkuun, kun se onnistui höynäyttämään Antti Hartikaisen pomppulyönillä ykköseltä kakkoselle edenneen Niko Korhosen irtoamaan kakkoselta palon arvoisesti. Harhaheiton Antin monttuun lavastanut Kossu onnistui jäynässään niin perusteellisen hyvin, että jopa kakkostuomari oli kiitämässä jo montun reunalle seuratakseen pallon kulkua, vaikka pallo oli koko ajan todellisuudessa kolmospesällä.

Hurmokseen yltynyt kotijoukkue- ja yleisö sai hyvälle ololleen kuitenkin nopean lopun, kun tämän jälkeen Roope Korhoselle rakennettu ajolähtö loi taululle lukemat 2-0. Molemmat juoksut syntyivät Korhosen mailasta.

Neljän muun lisäjuoksun jälkeen lamaantunut Kossu ei saanut toisella jaksolla enää juoksuja aikaiseksi ja tilanteen rakentelukin jäi pelin loppua kohden puolitiehen 3-tilanteiden jäädessä lopulta seitsemään.

Supervuoro ja koko ottelu ratkesi lopulta kultakypärässä pelanneen Jani Komulaisen näpäytykseen, jonka turvin Niilo Piiponniemi toi illan toisen juoksunsa.

– Nousujohteinen peli, mutta en ole tyytyväinen joukkueen valmistautumiseen ja tottakai pelinjohtaja kantaa vastuuta siitä asiasta. Tiistaina pitää olla valmiimpi tähän hommaan. Tärkeä voitto, Kuosmanen summasi.

Ottelun ratkaissut Jani Komulainen joukkuetovereittensa ympäröimänä. Kärkilyöntejä Janille kertyi kymmenen kappaletta.

Ottelusarja on Jymylle ensi kertaa katkolla tiistaina Sotkamossa klo 18. Ottelu on samalla JymyHyvä -hyväntekeväisyysottelu, jossa jokaisesta katsojasta lahjoitetaan 1€ kohdennettuun nuorisotyöhön Kainuussa. Tervetuloa mukaan tekemään hyvää!