Toiselle jaksolle uudella ilmeellä tullut Jymy korjasi kaksi pistettä!

Sotkamon Jymy – Kiteen Pallo 2-1 (1-2, 8-0, 2-1)

Ottelun tilastot

Jymy palasi voittojen tielle, kun Kitee kaatui kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Avausjakso meni vieraille, kun Jymyn peli yskähteli, mutta jaksotauon jälkeen kainuulaiset painoivat kaasua.

Perjantai-illan matsi käynnistyi polttaritunnelmissa, kun 13 kautta miesten Superpesiksessä pelannut Ville Hämäläinen kiskaisi napakan pystärin ottelun avauslyönniksi. Jymy-paitaan sonnustautunut polttarisankari jatkoi kuitenkin juhliaan katsomon puolella. Jymy lähti otteluun ulkovuorolla Aapo Komulaisen nokitettua virkaveli Lassi Vasaraisen hutunkeitossa.

Jere Heikkinen avasi puolustusvuoron ärhäkästi polttamalla Otto Kauppisen ykköspesälle. Jymy kuitenkin heitteli harhaan ja Kitee sai ilmaiseksi takapesät täyteen. Kitee sai pari yritystä, jotka kainuulaiset kuitenkin kesti. Isännät saivat yhdellä palolla pesät täyteen, mutta Kiteen ulkokenttä suoritti kahdesta yrityksestä palojen arvoisesti.

Toisessa vuorossa 200:nnen runkosarjaottelun tänään pelannut Samu-Kalle Varonen kotiutti Anttoni Jakobssonin ja sitä seuranneesta välipalosta huolimatta myös Jiri Pippola onnistui, Aku Kettunen kirmasi kotiin. Kotijoukkueen yritys pelata kakkoskeulasta sai palojen myötä kapuloita rattaisiin, mutta kovalla yrityksellä vuoro päättyi kuitenkin Ville Kotron ykköspaloon. Kolmannessa kiteeläiset pääsivät jälleen kerran painostamaan Jymyn takatilannetta, mutta kaksi paloa kotiin ja Vasaraisen viimeinen lyönti laittomaksi päätti vuoron. Jymy iski lopettavalla kärjestä, mutta palottomassa etutilanteessa Juuso Latun viimeisellä lyöty kolmossaumaveto kohosi kotijoukkueen kannalta valitettavasti kopiksi. Tämän jälkeen Jymy pyöritti pelin häntäpäähän, eikä päässyt kunnolla haastamaan johtoasemassa olevaa Palloa.

Neljännessä vuorossa Jymy hyydytti Kiteen etupesille ja pääsi jahtaamaan KiPaa viimeisen vuoron lopettavalla. Kalle Kuosmanen oli ehditty vaihtaa jokeriksi jo ennen ulkovuoroa ja nyt Jymy hyödynsi vaihtoja myös lopettavalla: Jymy jätti kaksi väliin (Jussi Korhosen ja yhdeksikköön vaihdetun Kuosmasen) ja iski vaihtojen myötä kärjestä. Jymy sai yhdellä palolla ajotilanteen päälle ja Iiro Haimi otti aikalisän. Aikalisän jälkeen lyöntipaikalle ei astellutkaan Roope Korhonen, vaan numerolla viisi pelannut Iivari Vihanto. Silminnähden tilanteesta hämmentynyt KiPa-lukkari Joona Lehtinen nosti kuitenkin hetken pohdinnan jälkeen syöttöä ilmaan. Haimin ja Vihannon taktiikkana oli kaksi kolmosrajaleikkuria hämylähdöllä ja viimeisellä tarjoiltiin keksipomppua, jonka pohjois-karjalaiset kuitenkin torjuivat. Roope Korhonen kumautti seuraavalla hienon kumuran kakkosjatkeelle ja Hannes Pekkinen vipelsi kotiin. Aleksanteri Huotari pommitti raivokkaan kumuran kolmosjatkeelle, joka hetken näytti jo ratkaisevan jakson isännille, mutta lopulta jatkeelle juossut kolmostuomari vihelsi lyönnin kolme senttiä laittomaksi. Viimeisen lyönnin ratkaisu ei tuottanut tulosta, ja kiteeläiset kimmersivät jaksovoittoon yhden juoksun erolla.

Ulkopeli toimi avausjaksolla, mutta sisäpeli yskähteli.

Jymyläiset murahtivat jaksotauolla, ja koneet käynnistyikin heti avausvuorossa: R. Korhosen kumura ponnahti vastaan tulleen Varosen yli ja pesillä olleet kiersivät kentän, mutta Roope tyytyi hölkyttelemään kakkospesälle. Kolme juoksua jäi avausvuoron saaliiksi. Jymy hyydytti vieraiden sisäpelin ja pelasi jakson ensimmäisen nollavuoron. Toisessa vuorossa Roope lisäsi johtoa ja Lattu toi illan toisen juoksunsa. Kitee sai tilannetta, mutta muun muassa vihannon tulinen polttoheitto suolasi merkatusta, kopiksi kantaneesta lyönnistä kotipesään.

Tuttu nimi johdatti Jymyn viiden juoksun karkumatkalle vuoron viimeisenä lyöjänä, tällä kertaa vIhanto toi. Lopettavalla Jymy jatkoi nollavuorojen putkea ja heitti lisää löylyä neljännen aloittavalla: Jere Visktröm halkaisi kentän ykköstilanteessa ja kiersi kunniaa. Huotari löi vielä vuoron loppupuolella Vihannon kotiin ja sinetöi jaksovoiton Jymylle. Kitee ei saanut punnerrettua kiriä päälle ja ottelu eteni kotiutuslyöntikilpailuun.

Roope Korhosen sormi oli pystyssä toisella jaksolla.

Jymy avasi kotarit ulkovuorolla ja jätti kiteeläiset yhteen juoksuun. Ainokaisen löi kolmossaumasta Lehtinen ja juoksun toi Kettunen. Isännät pääsivät mukavasta tilanteesta tasoittavalleen, etenkin kun R. Korhonen kumautti juoksun heti ensimmäisestä parista. Toinen pari epäonnistui, mutta Komulainen pakotti ulkokentän suorittamaan kakkossaumajytkyllään. Ulkopelisuoritus ei onnistunut ja kotareissa etenijärooliin hypännyt Ville Kotro syöksyi voittojuoksun.

Jymyn parhaana palkittiin kuusi juoksua lyönyt Roope Korhonen ja kakkospalkittu oli tyylikkäästi kentälle pyrhältänyt ja toisella jaksolla kolme paloa ulkopelissä tehnyt Elmeri Purmonen. Kiteen paras oli 78-prosenttisesti onnistunut Aku Kettunen ja kakkonen Anttoni Jakobsson. Jeret Heikkinen ja Vikström tekivät eniten paloja ulkopelissä: viisi mieheen.

Katso Boltin lehdistötilaisuus alta!

Tulevana maanantaina Jymy kohtaa Joensuun Mailan Bolt Stadionilla Supermaanantain päälähetyksessä. Kärkimatsit hatkuvat keskiviikkona Marjexilla, kun Manse PP saapuu kainuulaisten vieraaksi. Viikko huipentuu lauantaina Niilo Piiponniemen juhlaottelulla Seinäjoen JymyJusseja vastaan Hiukassa. Hanki liput ennakkoon Jymyn kotiotteluihin osoitteesta: www.ticketmaster.fi/sotkamonjymy.

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen