Toni Kohonen kaikkien aikojen ottelutilaston kärkeen

Pattijoen Urheilijat – Sotkamon Jymy 0-2 (1-10, 4-5)

Ottelun tilastot

Toni Kohonen ohitti kautta aikain superpesisottelumäärässä toisen lajilegenda Pasi Pirisen torstaina Rännärin pesäpallostadionilla Pattijoella. Pirisen ottelumäärä on 607 ja torstai-illan jälkeen Kohosella on kasassa 608 pelattua ottelua Superpesiksen runkosarjassa. Joukkue osoitti kunniotusta lukkarilegendalle nimittämällä hänet kapteeniksi ottelun ajaksi. Kohosen ensimmäinen murhe ottelun jälkeen olikin hävitty hutunkeitto.

– Anteeksi vaan etten pystynyt vastaamaan siihen hienoon eleeseen ja hävisin Topille (Kososelle) tuon hutunkeiton. Kapteenin pitäisi voittaa se hutunkeitto, Kohonen hymyilee.

Ottelu itsessään oli Jymyn tulitusta. 20 tehtaillusta 3-tilanteesta Jymy onnistui hyödyntämään juoksun arvoisesti peräti 15 kappaletta, mikä oli osoitus kainuulaisjoukkueen tehokkuudesta. Mukaan mahtui jopa yksi kunniajuoksu Antti Hartikaisen lyömänä. Hartikainen löi Jymyn joukkueesta eniten juoksuja (1+3), muuten lyödyt juoksut jakautuivat peräti kymmenelle eri pelaajalle!

– Joo tänään oli kotiutustaktiikka hyvin selvä. Vapaille oli tilaa ja niitä lähdettiin lyömään, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen kertoo.

Ottelu olikin olla jo silkkaa Jymyn näytöstä, mutta Pattijoen Urheilijat onnistui pääsemään vielä juoksun päähän toisen jakson neljännessä vuoroparissa. Topi Kosonen onnistui ajolähdössä lyömään 2-puolelta pajatson tyhjäksi, mutta lisäjuoksut jäivät syntymättä ja ottelu päättyi Jymyn voittoon suoraan jaksoin 2-0.

– Lopussa meinasi käydä taktinen kömmähdys mistä pelinjohtaja ottaa kyllä täyden vastuun. Meinasi loistava kaksituntinen kuivahtaa yhteen kuviovirheeseen, Korhonen manasi.

Pesäpalloväen on mahdollista osallistua Toni Kohosen viralliseen palkitsemisjuhlaan Klassikkokotiottelussa Sotkamon ja Vimpelin välillä. Ottelu pelataan Hiukan pesäpallostadionilla tulevana sunnuntaina 14.6. klo 13. Jymykaupasta ostettavalla ennakkolipulla pääsee peliin edullisemmin, minkä lisäksi jokaisesta ennakkolipusta lahjoitetaan 1 euro Sotkamolaisten vähävaraisten nuorten liikuntaharrastamiseen. Lahjoituksen tekeminen on mahdollista myös sunnuntain ottelutapahtumassa.

TÄSTÄ LINKISTÄ PÄÄSET OSTAMAAN ENNAKKOLIPUN JYMYKAUPASTA

Tämän lisäksi 100 ensimmäistä peliin saapunutta ihmistä saa todellisen keräilyharvinaisuuden: numeroidun julisteen Toni Kohosesta lukkarilegendan painatetulla nimikirjoituksella. Julisteita on vain sata kappaletta, eikä niitä tehdä jälkikäteen enempää. Myynnissä on myös rajattu määrä ”KODE 608” -t-paitoja, jotka löytää Jymykaupasta.

TÄSTÄ LINKISTÄ PÄÄSET SUORAAN JYMYKAUPPAAN OSTAMAAN ”KODE 608”-PAIDAN

kode608

Sunnuntain peli on myös samalla kärkikamppailu. Vimpeli on tällä hetkellä runkosarjan kärjessä yhden ottelun enemmän pelanneena. Jymy on toisena Vimpeliä kolme pistettä takana. Tervetuloa kannustamaan Jymy voittoon ja juhlistamaan kaikkien aikojen pesäpalloilijaa!

Tiesitkö tätä?

Kohosen lisäksi historiaa teki Niko J. Korhonen, joka onnistui lyömään torstai-iltana uransa ensimmäisen juoksun miesten Superpesiksessä.

niko_j_korhonen

-AH