Toni Kohoselle 20. Itä-Länsi -ottelu!

Historiallisesti Kouvolassa pelattavissa Itä-Länsissä omalle kymmenluvulleen arvo-otteluvalinnoissa siirtyy kaikkien aikojen pesäpalloilija, Sotkamoa nykyään edustava Kiteen Pallon kasvatti Toni Kohonen. 20 miesten Itä-Länsi-ottelua ei ole kukaan aiemmin lajin historiassa pelannut.

Sotkamon Jymyn Roope Korhonen saa myös tasaluvun täyteen. Arvo-ottelun kokoonpanoissa on mukana kokemusta enemmän kuin koskaan ennen, peräti 126 Itä-Länsi-ottelun verran. Kymmenennen Itä-Läntensä pelaa myös Lännen Antti Kuusisto.

Yleisöllä on mahdollisuus nähdä muutenkin lajin todellisia supertähtiä tositoimissa. Sotkamon Jani Komulaiselle Itä-Länsi on jo 15:s, Vimpelin Vedon Sami Haapakoski ja Kiteen Sami Partanen ovat mukana 13. kerran.

Kaikkiaan Jymyn pelaajia on mukana neljä kappaletta, sillä myös Niilo Piiponniemi sai kutsun arvo-otteluun, toista kertaa urallaan.

Ensikertalaiset, Kouvolan Pallonlyöjien Juho Hacklin, Koskenkorvan Juuso Myllyniemi, Kankaanpään Mailan Henri Pulkkinen, Vimpelin Matias Rinta-aho ja Oulun Lippo Pesiksen Jere Vikström (Jymy-kasvatti), saavat kunnian esiintyä arvo-otteludebyytissään hienossa seurassa.

– Juuso Myllyniemi valittiin jo yleisön toimesta, mutta olisin valinnut hänet ilman äänestystäkin. Hän on noussut pelaajana tähtikaartiin, Rantalahti ihastelee.

Idän joukkueen on rakentanut Sotkamon Jymyn kaksinkertainen mestariluotsi Mikko Korhonen.

– Jokaiselle valinnalle on selkeä ja hyvä perustelu. Ulkopeliä on rakennettu vahvan takatilannepelaamisen kautta. Sisäpelissä meillä on vahva jokerinelikko ja yhdeksiköstä löytyy etenemisvoimaa. Joukkue on sellainen, millä kelpaisi lähteä pelaamaan sarjaakin.

Nuorten otteluissa myös vankkaa Jymy-edustusta

B- ja A-poikien Itä-Länsi -otteluihin valittiin 5 Jymyn juniori- tai aikuisjoukkeita edustavia pelaajia. B-pojissa Itää edustavat Kalle-Tapio Huusko ja Valtteri Piirainen ja A-poikien Itä-Länteen kutsun saivat miesten Superpesistä Jymyssä pelaavat Jussi Korhonen ja Topi Korhonen. Veli-Matti Sigvart edustaa Kiteen Palloa, mutta pelaa A-pojissa Sotkamon Jymyssä. Tämän lisäksi tällä hetkellä Kempeleen Kirissä vuokrasopimuksella pelaava Jymyn kasvatti Onni Määttä iskee palloa Idän paidassa.

Tarkemmat Itä-Länsi -valinnat löytää täältä.

Naisten ja B-tyttöjen joukkueet julkaistaan lauantaina.

Itä-Länsi -tapahtuma järjestetään tänä kesänä Kouvolassa 1.-3. heinäkuuta.

Lisätietoa: www.ita-lansi.fi