Toni Kohosesta B-poikien pelinjohtaja

Sotkamon Jymy-Pesis järjestelee junioreiden ja alempien sarjojen kilpailutoimintaa uusiksi kaudelle 2014. Tuomas Nissinen korvaa A-poikien pelinjohtajana miesten superpesisjoukkueen viuhkaan siirtyvän Mikko Korhosen. Lajilegenda, yhdeksänkertainen vuoden lukkari ja 17 Itä-Länsi-ottelun Toni Kohonen ottaa puolestaan hoiviinsa Jymy-Pesiksen B-poikien joukkueen. Miesten Superpesisjoukkueessa ensi kaudellakin 2-pelinjohtajana toimivan Nissisen sekä Kohosen mukanaolo valmennuksessa antaa vanhimmille junioreille edelleen paranevat valmiudet etenemiseen kohti miesten superpesistä.

Jymy¬-Pesis ry. ja SuperJymy aloittavat tulevalla kaudella miesten ykköspesiksessä yhteistyön Haapajärven Pesä-Kiilojen kanssa. Seurojen pyrkimyksenä on monivuotinen yhteistyö järjestelyllä, jossa ykköspesispaikkaa tullaan anomaan Haapajärvelle ja Jymy jää pois ensi kauden sarjasta.

Tuomas Nissinen ja Mikko Korhonen juonimassa.

Tuomas Nissinen ja Mikko Korhonen juonimassa.

Seurayhteistyön lähtökohtana on tarjota kaikille pelaajille mahdollisimman paljon pelejä yksilön roolin ja tason mukaan. Yksilö tulee keskiöön ja toimenpiteet tukevat hänen nousuaan kohti Superpesistä, huomioiden seurojen motiivit ja taloudelliset mahdollisuudet. Alueellisesti ykköspesiksellä on iso merkitys ja molemmille seuroille omien junioreiden saaminen oikealle sarjatasolle on pelaajapolun kannalta erityisen tärkeää. Yhteistyö merkitsee myös haapajärvisille vanhimmille junioreille mahdollisuutta pelata Sotkamossa, mikäli Keski-Pohjanmaan seudulla ei ole sopivaa ikäkausijoukkuetta.

Jymy-Pesiksen osalta päätökseen vaikuttavat taloudelliset seikat ja käytettävissä oleva pelaajamateriaali. Seurasta on ykköspesikseen nousun (vuonna 2011) jälkeen kasvanut suurempiin saappaisiin tai vaihtanut opiskeluiden takia paikkakuntaa sekä samalla seuraa joukkueellinen ykköspesistason pelaajia. Kahtena syksynä lähdöt on korvattu pääasiassa omilla junioreilla ja tänä vuonna ykköspesistä pelattiin täysin kainuulaisella joukkueella. Voimien yhdistäminen Haapajärven kanssa antaa jatkossakin mahdollisuuden ykköspesistasoisen joukkueen ylläpitämiseen lähialueella ikäluokkien pienentyessä. Yhteistyö antaa myös vankemman taloudellisen pohjan toiminnalle. Jymy-Pesiksen joukkueet toimivat samoilla markkinoilla Sotkamon kahden superpesisjoukkueen kanssa, Haapajärvi on oman talousalueensa ykkösjoukkue.